Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știi despre autobronzant

Autobronzantul îi oferă pielii tale acea nuanță ușor arămie care amintește perfect de bronzul pe care îl obții după câteva zile de stat la soare.
Produsele moderne creează un efect de piele bronzată perfect și te ajută să obții rezultate impecabile, de durată, astfel că e ușor să uiți că pielea ta, de fapt, nu este bronzată cu adevărat.

Autobronzantul nu te protejează de razele UV


Bronzul artificial îți poate lăsa senzația că pielea ta este deja bronzată și că te poți expune la soare fără griji. Dar nu este deloc așa. Un autobronzant nu îți protejează pielea și nu creează nicio barieră la nivelul pielii. Deși arată ca un bronz, nu este același lucru. În cazul celor mai multe autobronzante, culoarea arămie este rezultatul unei reacții dintre un ingredient numit dihidroxiacetonă și amino acizii din celulele care formează stratul superior al pielii.

Bronzul natural apare pe piele după expunerea la razele UV prin creșterea nivelului de melanină, pigmentul natural al pielii, care are un rol protector.

Te poți bronza chiar dacă pielea ta este pigmentată cu autobronzant


Dacă aplici un autobronzant sau mergi la salon pentru bronzare cu spray, atunci când pleci în vacanță și te expui la soare pielea ta se poate bronza sub acel strat de pigment și chiar se poate arde. Va trebui să folosești și să reaplici cu regularitate o cremă cu factor de protecție solară.

Bronzul fals poate arăta foarte bine atunci când este aplicat corect și cu moderație.
De asemenea, îți oferă un plus de încredere să pășești pe plajă în costum de baie în primele zile de vacanță. Dar un dezavantaj este acela că nuanța arămie a pielii pigmentate te poate împiedica să vezi pielea înroșită provocată de arsurile solare. Te poți arde destul de puternic sub bronzul fals și riști să observi când este deja prea târziu.

Ai nevoie de loțiune cu SPF chiar dacă ai folosit autobronzant

Nu lăsa acea strălucire aurie a pielii obținută cu autobronzant să te păcălească. Ai putea crede că ai nevoie de o loțiune cu un factor de protecție mai mic pentru că pielea ta este deja bronzată.
Dar este esențial să-ți amintești că bronzul tău este unul fals. Folosește întotdeauna o loțiune cu factor de protecție cel puțin 30 când stai la soare.

Dacă te temi că loțiunea cu factor de protecție solară ți-ar putea afecta bronzul fals, alege formule fără ulei, care nu dezintegrează la fel de repede pigmentul creat de autobronzat la suprafața pielii.

Există și produse autobronzante care conțin SPF, dar nu sunt o opțiune bună pentru plajă. Pentru a fi eficientă, crema cu factor de protecție trebuie reaplicată la câteva ore. Riști să obții un bronz prea închis cu un astfel de autobronzant cu aplicare graduală, pe care este recomandat sa-l folosești acasă.

Folosește o loțiune obișnuită de protecție solară care să includă factori de protecție atât pentru razele UVA, cât și pentru cele UVB.
Cu cât pielea ta este în mod natural mai deschisă la culoare, cu atât factorul de protecție trebuie să fie mai mare.
 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod