Consumul de lapte provoacă acnee? Ce spun specialiștii

Legătura dintre lapte și creșterea inflamației în corp nu este doar un mit.
Persistă, de mulți ani, o teorie conform căreia consumul de lapte nu este bun pentru piele. Experții citați de Harper’s Bazaar confirmă că nu e doar un mit.

„Stim ca lactatele, in special laptele batut, a fost asociat cu inflamatiile pielii si eruptiile de acnee”, spune Dr. Joshua Zeichner, profesor asociat de dermatologie si director de cercetare clinica si cosmetica la Mount Sinai Hospital. „S-a crezut ca laptele batut are un continut mai mare de zahar si de proteine din zer care activeaza mesagerii ce stimuleaza glandele sebacee.
Asta inseamna mai multa grasime si inflamatie, ceea ce conduce la eruptii de acnee”, adauga acesta.

De ce provoaca laptele acnee?


„Proteinele din zer pot provoca o reactie in lant. Zerul creste nivelul factorului de crestere a insulinei (IGF-1). Aceasta sporeste productia de grasime, ceea ce contribuie la dezvoltarea acneei. De asemenea, declanseaza productia de hormoni androgeni care stimuleaza productia de sebum si provoaca acnee”, arata Dr. Corey L. Hartman, de la Skin Wellness Dermatology’s.

Medicul dermatolog Dr.
Joyce Imahiyerobo-Ip, CEO al Vibrant Dermatology, atrage atentia ca laptele de vaca contine caseina, o alta proteina legata de cresterea nivelului de insulina si de progesteron. Acesta din urma este convertit de organism intr-un hormon care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Citește continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod