Ce probleme de sănătate ascund coşurile care apar pe faţă?

În funcţie de locul în care apare acneea, corpul tău încearcă să-ţi transmită ce probleme întâmpină. Descoperă ce înseamnă atunci când ies coşuri pe frunte, nas sau bărbie!
Reacţiile inflamatorii care apar pe faţă sunt generate de anumite tulburări cu care se confruntă corpul. Astfel că, atunci când îţi apar coşuri preponderent pe bărbie, nas sau într-o altă zonă, corpul încearcă să-ţi transmită ce organ întâmpină probleme şi nu funcţionează corect.


Îţi apar coşuri între sprâncene, în zona centrala a frunţii?

De cele mai multe ori, iritaţiile sau acneea care îşi fac apariţia în special în această zonă a feţei semnifică posibile probleme gastrointestinale, potrivit specialiştilor de la BrighSide. Iar, dacă acneea sau iritaţiile apar în special între sprâncene, atunci ficatul s-ar putea să întâmpine anumite dificultăţi şi să nu funcţioneze cum trebuie.


Cea mai bună soluţie pentru a contracara aceste efecte rămâne înlăturarea alimentelor de tip fast-food şi a prăjelilor din alimentaţia ta, precum şi evitarea băuturilor alcoolice.


Îţi apar coşuri pe nas?

Aceste coşuri care apar preponderent pe nas ascund probleme ale sistemului cardiovascular, cel mai adesea fiind asociate cu creşterea nivelului de stres. Pentru a contracara aceste efecte trebuie să dormi suficient, să incluzi tehnici de relaxare în programul tău şi să faci mai mult sport.


Îţi apar coşuri sau iritaţii pe urechi?

Potrivit medicinei chineze, aceste coşuri care apar în zona urechilor pot să fie corelate cu o dereglare la nivelul rinichilor şi a sistemului urinar. Pentru a contracara aceste efecte trebuie să reduci consumul de sare şi cafea, încercând să măreşti consumul de apă.


Îţi apar coşuri pe tot obrazul?

Aceste coşuri sunt asociate cu o funcţionare incorectă a plămânilor şi a întregului sistem respirator. De asemenea, coşurile care apar în partea de jos a obrazului pot să aibă legătură cu sănătatea dentară.
Pentru a contracara aceste efecte trebuie să renunţi la fumat şi să eviţi fumului de ţigară, să faci plimbări lungi în aer curat, dar şi să mergi la vizite regulate la medicul stomatolog, încercând să limitezi consumul dulciurilor şi a băuturilor carbogazoase.


Îţi apar coşuri în jurul buzelor?

Problemele dermatologice care apar în jurul buzelor au o legătură cu funcţionarea sistemului digestiv. Pentru a scăpa de aceste probleme este foarte important să renunţi la fast-food şi să incluzi în alimentaţia ta cât mai multe fructe şi legume proaspete.


Îţi apar coşuri pe bărbie?

Problemele dermatologice care apar în această zonă sunt adesea corelate cu sistemul reproducător. De asemenea, anumite tulburări hormonale care pot să apară şi în perioada menstruaţiei stau la baza iritaţiilor şi a coşurilor care apar în zona bărbiei.
Dacă apar frecvent atunci este recomandat să consulţi un dermatolog pentru a efectua analize detaliate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod