Aluniţele: 10 motive pentru care trebuie tratate cu atenţie

În ziua de azi aflăm din ce în ce mai multe informații despre alunițe, cancer de piele, evitarea expunerii la soare, atât din media, cât și din lumea medicală. V-ați întrebat cu siguranță “de ce oare?”.
Unele persoane simplifică totul și tratează subiectul cu superficialitate și scepticism: vor să ne vândă o cremă de protecție solară sau să atragă clientela pentru diverse servicii medicale. Dar iată mai jos zece motive pentru care trebuie tratate cu atenție alunițele și expunerea la soare

- 132.000 cazuri de melanom au fost diagnosticate în fiecare an (World Health Association).

- Nivelul stratului de ozon scade. Odată cu el scade și nivelul natural de protecție împotriva razelor ultraviolete care duc la mutații specifice la nivel celular și ulterior la apariția melanomului și altor cancere de piele.

- Oricine poate dezvolta melanom.
Spre deosebire de alte cancere, melanomul poate aparea la orice vârstă și este frecvent diagnosticat la persoane mai tinere de 50 de ani.

- Persoanele cu un istoric familial de melanom au riscuri mai mari de a dezvolta acest cancer.

-Cei cu piele deschisă la culoare, blonzi, cu ochi verzi sau albaştri, deci care au mai puţin pigment protector împotriva razelor UV, au risc mai mare de a dezvolta un melanom.

- Avem nevoie de protecție suplimentară împotriva razelor UV pentru a evita apariția cancerelor de piele întrucat stratul de ozon se subțiază progesiv și considerabil.
Din acest motiv medicul vă recomandă să folosiți crème de fotoprotecție. De multe ori vă sunt recomandate anumite creme și branduri deoarece în spatele unei creme de fotoprotecție de calitate se află echipe întregi de chimiști, cercetare, industrie pentru a asigura o protecție solară cu spectru cât mai larg (împotriva UVA, UVB) de calitate și dovedită.

-Tineți cont că orice cremă de fotoprotecție trebuie folosită în cantităţi generoase și reaplicată de câteva ori pe zi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod