7 ingrediente din cosmetice care-ţi distrug sănătatea

Te-ai întrebat vreodată câte substanţe toxice sunt în produsele cosmetice pe care le foloseşti în fiecare zi şi cum îţi pot afecta ele sănătatea pe termen lung? Iată câteva dintre cele mai nocive ingrediente care nu au ce să caute în cosmeticele tale!

Te-ai întrebat vreodată câte substanţe toxice sunt în produsele cosmetice pe care le foloseşti în fiecare zi şi cum îţi pot afecta ele sănătatea pe termen lung? Iată câteva dintre cele mai nocive ingrediente care nu au ce să caute în cosmeticele tale!

 

Dacă vrei să îţi cumperi orice produs cosmetic nu te lăsa influenţată de reclama care i se face şi de proprietăţile care îi sunt atribuite, pentru că de cele mai multe ori acestea sunt înşelătoare. Nici eticheta pe care este precizat "testat dermatologic",  "100% natural", "organic", "recomandat de medicii dermatologi" nu trebuie să-ţi ofere mai multă încredere. Convinge-te singură că acel produs nu conţine următoarele substanţe extrem de nocive pentru sănătate şi care sunt folosite pe scară largă în produsele cosmetice.

 

 

Produsele tale cosmetice NU trebuie să conţină:

 

1. Parabeni

Sunt extrem de controversaţi, numeroase studii legându-i de apariţia unor tipuri de cancer şi dezechilibre hormonale, după cum avertizează şi cunoscutul cercetător şi neurolog David Servan-Schreiber în cartea sa "Anticancer". Cum îi găseşti trecuţi pe lista cu ingrediente: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, benzylparaben.

 

2. Ftalaţi

Îi găseşti în instalaţiile sanitare, produsele electronice, cosmetice (inclusiv cele pentru copii), parfumuri şi jucării pentru copii. Efecte nocive pe care le au asupra organismului: dereglări hormonale, alergii, intoxicarea ficatului, infertilitatea şi anomalii genitale la bebeluşi.

Cum îi găseşti trecuţi pe lista cu ingrediente: dietilhexilphtalate - DEHP şi toate care se termină în "phthalate".

 

3. Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Se găseşte în majoritatea şampoanelor, spumantelor de baie şi a săpunurilor, dar şi în produsele de curăţat diverse suprafeţe. Are capacitatea de a pătrunde foarte uşor în piele şi împreună cu efectele nocive ale celorlalte chimicale pot să genereze substanţe cancerigene. Cum îl găseşti trecut pe lista cu ingrediente: sodium lauryl sulfate (SLS, SLES), sodium laurel or lauryl sulfate.

 

4. Uleiul mineral şi derivatele sale

Sunt produse sintetice ale petrolului procesat chimic care blochează porii şi inhibă funcţiile naturale ale pielii. Atenţie! Uleiurile pentru bebeluşi conţin 100% ulei mineral! Efecte nocive: îmbătrânesc pielea, sunt cancerigene şi pot să producă tulburări hormonale. Cum îl găseşti trecut pe lista cu ingrediente: mineral oil, paraffin, petrolatum, vaselina.

 

5. Parfumurile sintetice şi coloranţii

Provoacă alergii, sunt cancerigene şi afectează sistemul nervos, potrivit informaţiilor oferite de Cosmetic Data Base. Cum le găseşti trecute pe lista cu ingrediente: fragrance/parfum, FD&C sau D&C urmate de o culoare şi un număr.

 

6. Triclosan

Îl găseşti în săpunuri, şerveţele umede, pastă de dinţi şi apă de gură, creme auto-bronzante, farduri, deodorante, cremă de ras, detergenţi de vase. Au efecte nocive asupra funcţiilor tiroidei şi este suspectat de scăderea fertilităţii.

 

7. Dioxane

Prima referire despre posibilele efecte cancerigene a apărut în 1965 şi a fost confirmată în 1978 de National Cancer Institute. Se foloseşte în săpunuri, a creme de corp, geluri de duş.

Cum îl găseşti trecut pe etichetă: toate ingredientele care conţin terminaţia "eth".

 

 

Studiu: cosmeticele ne "încarcă" zilnic pielea cu 515 chimicale


Un studiu recent realizat de cercetătorii companiei Biosen, din Marea Britanie arată că femeile folosesc, în medie, 13 produse cosmetice în fiecare zi, care conţin în medie peste 515 substanţe chimice. Acelaşi studiu cataloghează parfumurile că fiind cele mai pline de substanţe toxice, având de la 250 până la 400 de ingrediente. Şi lista continuă cu rujurile, loţiunea de corp şi mascara care au între 29 şi 33 de ingrediente.

 

 

Ce alternative ai?


Produsele care au în compoziţia lor doar uleiuri esenţiale, unt de shea, unt de cacao, unt de cocos, uleiuri de avocado, măsline sau migdale dulci. Orientează-te către produsele care au cât mai puţine ingrediente pe listă şi cât mai naturale, pe care să le poţi descifra şi tu.

Sau mai ai opţiunea de a-ţi cumpăra singură ingredientele necesare pentru a-ţi face propria cremă de faţă, corp, gel de duş, şampon. etc. Găseşti mai multe reţete de cosmetice naturale preparate acasă AICI.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simona pe 2 Ian 2011, 14:25
    timp...

    Daca ai timp sa le prepari...ai fi ideale! Dar atunci cand ai toata ziua ocupata, nu ai alta optiune decat sa folosesti cosmetice, si acestea n-ar fi chiar "bio" din cauza preturilor!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod