Cum tratam acasa arsurile solare

Cum putem trata acasă arsurile solare



Veziculele – semn al severităţii arsurii

Veziculele care îşi fac apariţia reprezintă un semn al unei arsuri solare severe. Cel mai indicat este ca ele să fie acoperite pentru a preveni ruperea lor, ceea ce ar putea duce la infecţii. “Acoperişul” veziculei este de fapt epidermul, stratul superficial al pielii, a cărui înlăturare va duce la o barieră cutanată penetrată şi susceptibilă.

Vezicula reprezintă o acumulare de fluid între epiderm şi derm datorată dilataţiei şi permeabilizări vaselor de sânge din piele ca urmarea a temperaturii externe crescute.
Cei cu pielea deschisă la culoare sunt mult mai susceptibili spre a dezvolta vezicule odată cu arsurile solare, spre deosebire de cei cu pigmentare mai închisă. Aceste vezicule pot apărea oriunde pe corp şi uneori poate dura câteva zile până să apară la suprafaţă
”, explică domnul doctor Laurenţiu Vlădău.

Dacă luaţi orice medicamente care fac pielea mai sensibilă la soare (cum ar fi tetracicline, tiazide, sulfonamide, fenotiazine, contraceptive orale, diuretice, medicamente pentru diabet) contactaţi medicul pentru a vedea dacă pot fi înlocuite, pentru a evita arsurile de soare.
Nu încetaţi să luaţi niciun medicament prescris fără a consulta medicul care le-a prescris!

Este recomandat să se evite expunerea la soare până se estompează arsurile solare; expunerea la razele UV nu ar face decât să înrăutăţească lucrurile. Dacă apar vezicule pe o mare suprafaţă a corpului, însoţite de febră şi frisoane, senzaţie de ameţeală şi confuzie, apelaţi urgent la ajutor de specialitate. 

Chiar dacă pielea se va vindeca, arsurile solare fiind doar temporare, efectele negative pot fi resimţite pe termen lung.
Episoadele repetate de arsuri solare aduc un risc substanţial de apariţie a cancerului de piele şi de îmbătrânire prematură a pielii, astfel că că cel mai bun remediu rămâne prevenirea lor. Utilizaţi întotdeauna protecţie solară cu SPF 30 sau mai mare, purtaţi îmbrăcăminte şi ochelari de soare de protecţie şi evitaţi expunerea directă la razele UV.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Chucky pe 12 Aug 2016, 03:48
    la subiect

    Se duce amaratul la mare. A muncit, a economisit, vrea sa fie de pomina si se duce la un hotel scump, all inclusive. Neaparat cu piscine si spa. Sta la mare 5 zile, nu-si permite sa piarda ore pretioase. Si sta pe plaja ca prostul, ca a platit o caruta de bani. Si se arde. Arsuri profunde. Ustura. Are nevoie de medic, medicamente, risca infectii. Nu conteaza. A fost la mare. E, cum a fost, vecine? Extraordinar, un hotel superb, plaja plina de oameni, Berea rece. Fantastic.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod