Plasturii contraceptivi, o noua metoda anticonceptionala

Pilule contraceptive, metoda calendarului, steriletul, toate aceste masuri contraceptive tind sa devina istorie, locul lor fiind ocupat...
Pilule contraceptive, metoda calendarului, steriletul, toate aceste masuri contraceptive tind sa devina istorie, locul lor fiind ocupat, incet-incet, de o noua metoda revolutionara: plasturii contraceptivi. Cele care le-au incercat primele sunt femeile din Statele Unite ale Americii, Canada si o parte din Europa, dar in curand vor putea fi gasiti si in farmaciile de la noi.

Plasturii contraceptivi au parut pentru prima data in America, in anul 2002, iar in 2004 au inceput sa fie utilizati si de catre femeile din Europa si Canada. Plasturele are o marime de 4 cm/4 cm si se ataseaza ca un plasture obisnuit pe pielea uscata, curata si fara pilozitati.

Locul aplicarii poate fi schimbat de la o saptamana la alta, insa nu trebuie folosita crema sau lotiune de corp in locul si zona din jurul plasturelui. Nu exista un loc anume de plasare, poate fi pus pe brat, pe coapsa, pe spate, singura indicatie este sa se evite zonele cu piele iritata sau foarte sensibila, cum ar fi zona bustului.

Se schimba la interval de o saptamana, trei saptamani la rand, iar in cea de-a patra, se face pauza. Femeile care folosesc aceasta metoda pot merge la inot, adezivul folosit pentru lipirea plasturelui fiind rezistent la apa.

Plasturii contraceptivi: Contraindicatii

Ca orice metoda contraceptiva, plasturii pot provoca boli grave. Astfel ca, in urma unui studiu realizat de Food and Drug Administration (FDA) in Statele Unite ale Americii, s-a descoperit ca femeile care ii folosesc prezinta un risc crescut de aparitie a cheagurilor de sange, calea cea mai sigura catre embolism cerebral.

Studiul a fost facut pe femei cu varste cuprinse intre 15 si 44 de ani, iar concluzia a fost simpla: fata de contraceptia cu pilule, in cazul plasturilor, nivelul de estrogen din sange este cu 60 de procente mai mare.

Plasturii contraceptivi: De ce te protejeaza?

Plasturele elibereaza doi hormoni, estrogen si progesteron, hormoni ce pot fi gasiti si in pilulele contraceptive si care intra in sange prin piele. Actioneaza pe acelasi principiu ca si pilulele, adica impiedica ovarul sa elibereze ovulul care ar putea fi fecundat. De asemenea, ingroasa mucusul prezent la nivelul cervixului, impiedicand astfel accesul spermatozoizilor in uter.

Se aplica in prima zi a ciclului menstrual si se poarta incontinuu timp de o saptamana. In cea de-a opta zi, va fi schimbat imediat cu unul nou, insa, atentie, trebuie schimbat in aceeasi zi si aproximativ la aceeasi ora. In cea de-a patra saptamana, se instaleaza menstruatia, asa cum se intampla si la contraceptia cu ajutorul pilulelor contraceptive.

Plasturii contraceptivi: Oare sunt eficienţi?

Daca se foloseste in mod corespunzator, eficacitatea plasturelui merge pana la 99%. Singura exceptie este legata de femeile care cantaresc mai mult de 90 de kilograme.

Te intrebi, probabil, ce inseamna folosit corespunzator? Asadar, important este sa-l schimbi la fiecare sapte zile, iar daca se intampla sa se dezlipeasca, trebuie reaplicat imediat sau inlocuit cu altul nou.

Daca esti sub tratament cu antibiotice sau pentru afectiuni ca epilepsia, virusul HIV sau tuberculoza, trebuie sa ai in vedere o metoda contraceptiva suplimentara. Acesta este un aspect foarte important de stiut si in cazul in care urmezi un tratament anticonceptional cu pilule, pentru ca folosirea alternativa a medicamentelor amintite mai sus reduce semnificativ eficacitatea lor.

Daca plasturele a fost dezlipit mai mult de 24 de ore, este indicat sa incepi o noua perioada de patru saptamani si, in plus, sa folosesti o alta metoda contraceptiva suplimentara timp de o saptamana. Daca ai uitat sa-ti schimbi plasturele, schimba-l in momentul in care ti-ai amintit si procedeaza in mod normal. Singura modificare ce poate aparea este legata strict de menstruatie. Perioada in care sangerezi s-ar putea sa fie mai scurta sau, din contra, s-ar putea sa sangerezi mai mult, uneori chiar si in ziua in care trebuie sa-l aplici.

Plasturii contraceptivi: Avantaje

Daca uiti sa-ti iei pilula contraceptiva in mod frecvent, metoda plasturelui este cat se poate de eficienta: nu trebuie sa-l schimbi decat la o saptamana de la aplicare;
Este foarte eficient in prevenirea unei sarcini nedorite, iar viata sexuala nu se schimba cu nimic;
Poti sa faci sport, sa mergi la inot, la sauna;
Daca inainte de a folosi vreo metoda contraceptiva aveai probleme cu varsaturile, durerile si starile de indispozitie, acestea devin istorie din momentul in care alegi aceasta metoda contraceptiva;
Se reduc semnificativ riscurile aparitiei cancerului la aparatul genital;
Este foarte usor de folosit.

Plasturii contraceptivi: Dezavantaje

Din pacate, plasturii nu te protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala;
In perioada de acomodare a organismului cu acest tip de contraceptie, poti avea dureri de cap sau iritatii la nivelul pielii. De asemenea, pot aparea sangerari in afara ciclului menstrual, dureri la nivelul sanilor;
Plasturii contin o gama de hormoni nocivi pentru femeile care au tensiune arteriala, probleme cu inima sau rinichii;
Combinatia dintre fumat si metodele contraceptive orale, in general, este nociva pentru organism, mai ales cand este vorba despre acesti plasturi al caror continut hormonal ajunge direct in sange si se elimina mult mai greu decat in cazul pilulelor;
La inceput, se pot inregistra scaderi sau cresteri in greutate, dar si acesta este un aspect care se va rezolva dupa ce organismul s-a acomodat cu plasturii;
Daca nu ai grija la aplicarea plasturelui, poate deveni vizibil.

Controlul medical

In momentul in care te hotarasti sa folosesti aceasta metoda contraceptiva, este esential sa-ti faci un control la medicul ginecolog. Acesta iti va face o serie de analize, cu ajutorul carora iti va evalua starea de sanatate si-ti va spune daca este indicat sau nu sa apelezi la plasturii contraceptivi. In urma studiilor de specialitate, s-a ajuns la concluzia ca femeile care se protejeaza in acest fel prezinta un risc scazut in a dezvolta cancer de col uterin.
 

Comentariile 1-50 din 56

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria Mihaela pe 30 Mar 2020, 10:14
    Anticonceptive Evra cum pot face rost de ele in Romania

    Va rog ziceti unde pot gasi ,sunt in tara,le iau de 13 ani,anticonceptivele,

    0
    0

  • Bianca pe 30 Iul 2015, 15:48
    Plasturi Evra

    De unde as putea achizitiona plasturi Evra? Este vreo adresa de internet unde sa comand? Am cautat in farmacii dar nu am gasit...

    0
    0

  • gabi pe 3 Ian 2014, 18:01
    contraceptie

    Dragele mele,vad ca nici una dintre voi nu specifica daca a fost sau nu la medic si daca acesta i-a recomandat un anumit tip de contraceptive.Pentru aputea lua anticonceptionale sau pentru a putea folosi plasturii mai intai se fac analize ale sangelui si in baza acestor analize se iau pastilele,altfel sunt mari riscuri.Dar cum la noi romanul e autodidact de ce sa nu luam ca doar a luat si vecina de la 3 si ii merge bine!!! ATENTIE....ANTICONCEPTIONALELE SUNT CELE MAI PERICULOASE PASTILE.. dar nimeni nu v-a zis pana acum.

    0
    0

  • lacramioara pe 17 Dec 2013, 22:12
    menopauza

    am si eu o intrebare .am intrat la menopauza de aproape 4ani .am 46 ani si acum lucrez in italia si am cunoscut pe cineva si nu stiu ce masuri de contraceptie pot folosi .ciclul imi vine doar o data pe an cind ma duc acasa in concediu dar aici in italia deloc .ce raspuns imi puteti da ?

    2
    0

  • tina pe 29 Oct 2013, 15:28
    plasturi

    eu folosesc plasturi de 3 ani .acu o luna am uitat sami pun si am stat toata luna fara ,,sotul ma ferit ,dar nu mia venit menstruatia .este posibil sa mi es deegleze menstuatia ?

    0
    1

  • Iulia pe 6 Oct 2013, 23:02
    completare anunt anterior

    Buna din nou, Am observat ca desi am primit cateva mailuri referitoare la anuntul anterior, pt vanzarea de plasturi, doritoritoarele s-au retras probabil datorita localitatii. Ei pot fi ridicati din Bucuresti, locatia exacta urmand a fi stabilita telefonic. Anuntul este in continuare de actualitate, nu i-am dat inca si as dori sa ii dau pe toti, nu la bucata.

    0
    0

  • Iulia pe 23 Aug 2013, 19:36
    plasturi erva de vanzare

    Buna, Am fost si eu acum cativa ani foarte incantata de cele citite despre acesti plasturi si mi-i doream foarte mult, iar in momentul in care soacra mea a plecat in Spania am profitat de ocazie si am rugat-o sa imi trimita de acolo. Doar ca din pacate a fost cam tarziu, pt ca la jumatate de an dupa primirea mult ravnitilor plasturi eu si partenerul meu am decis sa incercam sa avem un copil. Astfel incat am ramas cu plasturi pt 7 luni, adica sapte cutii. M-ar interesa sa ii pot vinde, daca ii doreste cineva ca e pacar de ei.ii dau undeva la 40 ron cutia. Daca e cineva interesat, mailul meu e iulia_stefanoiu@yahoo.com

    0
    0

  • cosmina pe 27 Dec 2012, 22:49
    plasturii

    se gasesc in Romania? la ce pret si cum se numesc as vrea sa aflu. va multumesc!

    0
    0

  • evrika pe 4 Mai 2012, 10:01
    plasturii

    Buna as dori sami spuneti va rog daca aceste plasturi se gasesc in Romania,ce pret au,daca chiar te ingrasa,si daca numaidin prima zi de menstuatie se foloseste? Va multumesc!!!

    6
    5

  • elisabeta pe 10 Nov 2011, 10:07
    pt madalina

    in tara gasesti foite contraceptive sau ovule...dupa parerea mea mult mai bune ca plasturele.

    7
    0

  • alinaelenanenciu pe 1 Nov 2011, 13:29
    evra

    foarte multumita..acum incerc sa-i cumpar dar nu reusesc de nicaieri..am 25 de ani..am folosit un an de zile..si nu pot spune k am avut vrun efect neplacut de la plasturi ce e drept acum vro 5 ani in italia..unde primem control gratuit si reteta mi-o semna dotrorita..dar ma ajungea vro 12.40 euro

    3
    0

  • monica197801 pe 24 Sep 2011, 01:06
    33 de ani

    e cea mai buna metoda de a nu ramana ansarcinata folositil cu ancredere eu al cumpar din spania cu 17,50 pentru o luna ,

    0
    3

  • Mihaela pe 15 Iun 2011, 23:48
    evra

    si eu le folosesc de jumatate de an si sunt super multumita.e adevarat ca ai dureri de cap, greata si tensiune la nivelul sanilor dar sunt trecatoare.mie o luna si jumatate mi-a fost foarte greu sa le suport dar apoi s-a obisnuit organismul si ma simt fenomenal.marturisesc ca in aceasta perioada am si slabit nu stiu daca de la acesti plasturi.eu ii cumpar din spania unde costa 17 euro pt o luna.inainte am folosit o perioada scurta pilule si mi-au facut foarte mult rau, apoi am descoperit acesti plasturi la sora mea care ii foloseste de 3 ani si colega ei de serviciu de 10 ani.le-am spus si prietenelor mele din romania despre acesti plasturi si se vor interesa daca se gasesc si aici in romania.

    3
    1

  • madalina pe 3 Iun 2011, 18:42
    buna !

    am 20 de ani si as vrea sa stiu daca acesti plasturi se pot gasi si in romania ... nu am folosit nikiodata pastile sau altcv ... imi puteti spune daca se gasesc in tara sau in alta parte ?va multumesc:*

    1
    1

  • Alisse pe 22 Mai 2011, 09:56
    anticonceptionale

    Anticonceptionalele sunt mici doze concentrate de hormoni menite sa pacaleasca organismul. Dar putem sti efectele lor pe termen lung? Putem sti exact cum functioneaza, efectele adverse si miturile care inconjoara acest subiect? Pai daca vrei sa incepi de undeva, poti citi aici http://www.lifestory.ro/sanatate/sfatul-medicului/anticonceptionale-ce-trebuie-sa-stim.html daca ai o intrebare, nu ezita; de obicei comunitatea e interactiva

    9
    0

  • mary pe 4 Feb 2011, 15:37
    plasturele contraceptiv

    aceasta metoda este sigura si eficienta, nu te incomodeaza dar in schimb nu toate organismele il accepta, un sfat v-il pot da folositi-l pt k e ff sigur 99.9% ,

    1
    0

  • elenastyle pe 16 Dec 2010, 15:08
    evra

    Pentru cine este interesat sa achizitioneze plasturii contraceptivi Evra, va invit sa vizitati Elena Shop si Elena Style Blog. Evra cerotto poate fi cumparat de aici: http://elenastyle.com/shop/products/Evra-Cerotto.html Livrarea in Romania este 5 euro, pretul total este 19,20 euro.

    2
    0

  • Maria pe 11 Dec 2010, 19:56
    plasturii contraceptivi

    Am si eu o intrebare.Cat de eficient este plasturele?Eu nu am folosit niciodata astfel de metoda,am luat anticonceptionale ,iar acum am facut pauza vreo 3 luni.Cand trebuie aplicat?In prima zi de menstruatie sau nu are importanta?Astept raspunsurile voastre..Va multumesc anticipat

    6
    2

  • mary pe 5 Oct 2010, 00:52
    evra

    buna oana!!!eu am folosit plasturii si sunt foarte eficienti!!are si reactii adverse(greturi,,dureri de cap de sani)asa cum zice si mai sus !!dar toate trec!!!te sfatuiesc sa nu mai iei pastile!!te pup

    3
    0

  • oana pe 21 Sep 2010, 17:19
    contaceptia...

    desi am 21 de ani nu am folosit o alta metoda de contaceptie decat prezervativul...mia fost frica deoareca am auzit fete care au fol contaceptive foarte mult timp si apoi nu au mai putut ramane insarcinate. e posibil asa ceva? am auzit si eu la randul meu de acei plasturi... ce imi puteti spune despre ei si cat de eficienti sunt? multumesc anticipat

    0
    1

  • Laura pe 30 Aug 2010, 14:44
    Evra

    Buna! Am inceput sa folosesc patch-ul de aproape o luna si in cazul meu au fost cateva efecte secundare la inceput ( stari de greata, dureri de cap, crampe abdominale, ameteli, dureri la nivelul sanilor), dar oranismul se obisnuieste dupa o perioada! Si in plus, orice metoda contraceptiva are efecte secundare! Eu m-am mutat de un an in Scotia pt studii si aici contraceptia e gratis, implicit patch-ul contraceptiv! Doar ca se elibereaza cu prescriptie medicala! Cand il

    0
    0

  • kathi pe 24 Iul 2010, 13:34
    unde pot sa gasesc plasturi evra in romania?

    I am using the evra patch since 4 years and can only recommend it. My problem is that I am running out of patches and need to buy new ones here in Romania. Can anyone tell me in which pharmacy I can get it in Bucharest? Multumesc pentru raspuns!

    0
    0

  • angela pe 18 Iul 2010, 15:25
    contraceptia

    am 45 de ani ,,pina acm am folosit metoda de conTraceptie cu prezervativ ...imi puteti recomanda altceva,,tinind cont k pot intra la menopauza

    6
    1

  • andreea pe 30 Iun 2010, 14:38
    plasture evra

    scuzatima va rog dar astia in romania au inebunitttttttttt plasturi evra pentru o luna 130 leiiiiiiiiiiii?!!!!!!!!!!!!!!!!dar is nebuni cu totul in italia ma costa 13,25euro si eu care ma gandeam ca vin peste o saptamana in romania si mi le cumpar pentru ceva timp sa am mai ieftine dar e ceva de groaza e ceva de denuntat.....femei cine are cunostinte in italia va convine sa vi le ia de aici ca romania e tara imposibila.....

    5
    2

  • nelly pe 28 Iun 2010, 14:30
    sunt foarte multumita de acesti plasturi..

    Salve!..sunt nely din caras severin si as vrea sa va impartasesc tuturor marea mea multumire si satisfactie..am 42 de ani si la varsta de 32 de ani am fost diagnosticata cu tiroida..in urmatorii 5...6 ani am mai avut ciclul menstrual...dar de aproximativ 5 ani nu am avut deloc..in toamna trecuta fata mea m-a luat in italia ca sa am grija de nepotelul meu de doi ani si in luna februarie am fost cu ea la control la un ginecolog deoarece ma durea burta in zona ovarelor rau de tot..mi-a gasit un polip pe uter ..m-a operat iar la o luna dupa operatie am fost la control la medic..a spus ca nu este deloc normal sa nu am menstra de la varsta aceea si ca incercam sa punem niste plasturi hormonali ca sa imi diminueze starile de bufeuri si sa ma linisteasca depresiv..acolo se numesc CEROTI COMBISEVEN..in cutie sunt 4 plasturi..ce este diferit de cei de la noi ..care nu stiu daca sunt de cumparat sau vor fi in viitor este faptul ca eu trebuie sa aplic saptamanal cate unul fara intrerupere ...si jur ca dupa cel de al treilea plasture la cateva zile mi-a venit mmmmenstruatia ...am mers urmatoarea saptamana la medicul acela si pur si simplu nu-i venea sa creada..se astepta sa mi se diminueze starile depresive si caldurile dar nicidecum sa imi vina si menstra...sunt peste multumita de ei..un lucru insa nu stiu..oare se gasesc si la noi de cumparat asa ceva??contin estradiol si levonorgestrel..sunt nemaipomeniti ..incercatii si voi fetelor cu toata increderea..nu o sa va para rau...sper sa fiti indraznete ..va pwp..nely ..

    2
    0

  • rodica pe 20 Mai 2010, 00:30
    intrebare

    Unde ii pot gasi...il pot folosi daca sunt fumatoare?Va multumesc!

    4
    0

  • SORINA pe 27 Apr 2010, 18:22
    PLASTURII EVRA

    BUNA SANT SORINA LOCUIESC AN FRANTA MAI BINE DE 2 ANI SA VB UN PIK DESPRE PLASTURII EVRA : EU AICI AN FRANTA AM FACUT ANALIZE PT A PRIMI ACESTI PLASTURI SI UN CONTROL AMANUNTIT NU SE POT LUA DUPA URECHE CONTIN MULT MAI MULT HORMONI DECAT TOATE ANTICONCEPTIONALELE DE ACEEA E NECESAR ACEL CONTROL NU VA RECOMAND SA AL LUATI LA ANDEMNUL NIMANUI DOAR LA PRESCRIPTIA MEDICULUI AICI AN FRANTA O CUTIE DE 3 PLASTURI COSTA 15 EURO NU SE RAMBURSEAZA LA SMU SE FOLOSESTE 1 PE SAPTAMANA TIMP DE 3 SAPTAMANI APOI A 4 SAPTAMANA SE RETRAGE PT A VENII MENSRUATIA E FOARTE EFICACE NU AI NICI UN FEL DE DISCONFORT SAU DURERI AM CITIT MAI SUS UN ARTICOL CARE SCRIA CA O DOR SANII EI BINE EU NICI NU SIMT CA AL PORT FAC BAIE SAUNA NU SE DESLIPESTE EU AL FOLOSESC DE 2 ANI SI SANT FOARTE MULTUMITA AN ROMANIA SE GASESC PRIN COMANDA COSTA AN JUR DE 1MIL 300 SI BINENTELES CU ORDONANTA MEDICALA DACA V-AM PUTUT FI DE FOLOS SI CU ALTE SUGESTII CE STIU VA STAU LA DISPOZITIE PE ADRESA MEA DE EMAIL VA DORESC NUMAI BINE SI NU VA FIE FRICA SA AL UTILIZATI CITITI DESPRE EL ASA VA CONVINGETI O ZI BUNA

    2
    1

  • AURA pe 6 Apr 2010, 23:45
    riscuri

    as vrea sa aflu ce riscuri pot aparea daca imi administrez contraceptive orale fara prscriptia medicului si fara sa fi facut vreodata un control ginecologic.astept un raspuns urgent

    4
    1

  • aura pe 6 Apr 2010, 23:30
    cum se pot achizitiona plasturii?

    daca am intrerupt contraceptivele orale si o sa vreau sa folosesc aceasta forma noua de contraceptie care sunt riscurile?

    4
    2

  • viorika pe 27 Mar 2010, 19:09
    plasture

    nu se dau doar cu retzeta?

    4
    0

  • paola27 pe 9 Mar 2010, 16:34
    :D

    cam cat costa o cutie?:)

    2
    0

  • bianca pe 26 Feb 2010, 14:42
    cum achizitionez produsul

    cum pot achhizitiona plasturii contraceptivi

    4
    2

  • ramona pe 27 Ian 2010, 09:17
    plasturele contraceptiv

    se numesc evra si se gasesc si in romania,doar prin comanda la farmacie,se elibereaza doar cu reteta de la medic,dar nu toti medici cunosc aceasta metoda contraceptiva.eu le folosesc de trei ani si nu am avut nici un fel de probleme in afara de o sensibilitate foarte ridicata la sani,sunt foarte practice, le recomand .

    0
    1

  • deea pe 26 Oct 2009, 13:56
    plastrele contraceptiv

    as vraea sa imi spunti si mie daka stie cineva cum se numeste plasture in spaniola sau sa imi ziceti cum sa cer la farmacie va multumesc astept raspuns pe adresa

    0
    0

  • roxana pe 18 Iun 2009, 22:54
    steriletul si plasture

    buna ziua as vrea sa stiu daca este adevarat ca nu sunt bune la pers bolnave cu inima casi eu am fost la ginecolog si mi-a recomandat steriletul iar cardiologul nu mi-a aprobat si as vrea sa stiu daca este adevarat ca nu am voie sau nu vrea sa mi se puna?

    0
    0

  • Daniela pe 22 Mai 2009, 23:07
    Plasturele Evra Patch

    Dragele mele vreau sa va spun ca folosesc de 5ani si jumatate,de care eu sunt foarte multumita.An a treia saptamana spre a patra a lunii iau in greutate cam 2 kg dupa care se pierd chilogramele fara efort,chiar in timpul menstruatiei.Vi-le recomand cu cea mai mare placere si la 6 luni mi-se ia tensiunea ca asa e normal pentru toate persoanele care folosesc anticonceptionale.

    1
    1

  • cristina pe 15 Apr 2009, 18:29
    plasture

    eu am cumparat din spania costa 15 eur si momentan e bine dar nu stiu cum va fi

    1
    0

  • i.c pe 22 Mar 2009, 23:18
    plasturi contraceptivi

    va rog sa mi spuneti cand si unde ai pot comanda

    0
    0

  • roxana pe 16 Mar 2009, 13:58
    plasure contraceptiv

    exista si la noi in tara plasturi contraceptiv sau inel vaginal?

    1
    0

  • Gina pe 15 Mar 2009, 18:49
    Plasturele Patch

    Imi puteti raspunde si mie, va, rog, unde pot gasi acest plasture contraceptiv Patch?!?! Se gaseste la farmaciile de la noi din tara, in Bucuresti sau in alt oras? Aveti idee cat este pretul ? Dupa cate stiu, se poate cumpara doar cu prescriptie medicala, dar de unde? Multumesc !

    0
    0

  • alina pe 24 Feb 2009, 10:42
    plasture contraceptiv

    am si eu o intrebare:asa ceva se poate gasi si in farmaciile noastre sau doar in strainatate?si daca se pot elibera fara reteta direct din farmacii?si as mai vrea un procentaj referitor la cresterea in greutate.va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra

    0
    0

  • ANA-MARIA pe 13 Feb 2009, 18:53
    plasture contraceptiv

    buna,as vrea sa stiu dak au aparut si la noi in tara si cum se pot procura,dak k reteta sau il poti lua k pers fiz

    0
    0

  • mianda pe 10 Dec 2008, 09:29
    contraceptia

    Am 43 de ani. La aceasta varsta poate sa apara menopauza? Nu e prea devreme? Am perioade cand ciclul imi vine la 2-3 luni.Ce metoda de contraceptie ar fi cea mai buna?

    0
    0

  • Alege Viata pe 26 Nov 2008, 03:58
    Avortul o alegere personala sau o crima ?

    Stii ce inseamna cu adevarat un Avort, care sunt metodele avortive si efectele secundare? De ce majoritatea doctorilor ginecologi, obstreticieni nu iti dau TOATE detalii despre copilul nenascut mai ales daca ai intentia sa faci un avort si TOATE detaliile asupra efectelor GRAVE, pre si post-avort? Industria Avorturilor spune TOT adevarul? Pilula anticonceptionala este contraceptiva sau avortiva(produce avortul timpuriu, avorturi pe banda anual)? Steriletul este avortiv? Fertilizarea in Vitro este o alta fata a avortului? Prezervativul este sigur sau este o pacaleala in ce priveste protectia impotriva HIV, SIDA, Sifilis, Herpes genital si alte boli cu transmitere sexuala? Cat de usor este sa contactezi o boala cu transmitere sexuala? Detalii la: www.AdevarulDespreAvort.ro

    2
    0

  • mirabella68 pe 14 Nov 2008, 16:44
    plasturii astia...

    fetelor,,si m-ai ales i raspund si la mihaela,,eu am folosit,acesti plasturi,,sint ftr eficace,,dar in schimb e ftr adevarat ca te dor sinii,,de inebunesti,,plus ca cine are tendinta de a se ingrasa,,nu le recomand,,ptr ca te ingrasa,,,,mi-au confirmat mai multe fete,,chestia asta,,si eu le-am intrerupt de mult

    0
    0

  • cristina pe 10 Nov 2008, 17:14
    plasturii

    buna,as dori sa va intreb daca pot folosi plasturii daca am 80 kg.si care este pretul si unde ii pot gasi. va multumesc frumos

    0
    2

  • andruk pe 7 Oct 2008, 12:49
    anticonceptionale

    buna,vreau si eu sa stiu dak se intampla ceva dak fac pauza la anticonceptionale.am prietenu plecat in italia si knd vine el aksa iau si dupaia le las

    0
    0

  • Crina pe 2 Oct 2008, 10:45
    plasture contraceptiv

    As dori sa imi spuneti daca il pot gasi in tara sau de unde se poate procura. Va multumesc

    0
    0

  • mihaela pe 7 Sep 2008, 22:24
    despre plasturi

    de unde se pot procura plasturii contraceptivi?va multumesc

    0
    0

  • mihaela pe 15 Aug 2008, 12:45
    plasturi contraceptivi

    buna,eu folosesc plasturi de 4 luni .sunt ok cu ei. doar k ma dor f tare sanii km 2 saptamani din fiecare luna .doctorii de aici din londra zic k asa trebuie.oare ar trebui un control mai amanuntit/va multumesc!

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod