Inelul contraceptiv, o solutie pentru femeile ocupate

Urasti prezervativul, iti este teama ca pilulele contraceptive ar putea sa-ti afecteze ficatul sau stomacul sau, pur si simplu, uiti sa le iei?
Urasti prezervativul, iti este teama ca pilulele contraceptive ar putea sa-ti afecteze ficatul sau stomacul sau, pur si simplu, uiti sa le iei? Acestea sunt o parte dintre problemele pe care le are o femeie activa sexual, care vrea sa impiedice aparitia unei sarcini nedorite. In ultima vreme gama produselor de contraceptie s-a largit, iar una dintre noutati este aparitia inelului contraceptiv, numit NuvaRing. Despre efecte, mod de... administrare si siguranta am vorbit cu medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu.

Ce este acest inel contraceptiv?


Este o metoda noua de contraceptie, care abordeaza altfel aceasta problema. Este primul contraceptiv care se introduce in vagin si este primul medicament care nu se inghite sau primul dispozitiv care nu se implanteaza in uter. Femeia si-l poate implanta singura, nu are nevoie de prezenta la medic, nu are nevoie sa mearga regulat la medic, decat pentru controalele periodice si Papanicolau.

Desi pare o metoda de contraceptie locala, ca siguranta, are aceeasi valoare, cea mai mare posibila, ca si anticonceptionalele orale. Stim ca metodele locale nu sunt sigure, spermicidul, diafragma, au indice de sub 50%. Acestea au 98% indice de siguranta.

Se pune in prima zi a menstruatiei, se lasa trei saptamani in vagin, iar in a patra se scoate. In aceasta perioada vine menstruatia, iar in saptamana a cincea, in aceeasi zi, se pune un inel nou. Functioneaza dupa aceeasi metoda ca si anticonceptionalele orale. Trebuie spus ca, daca este uitat in vagin peste 21 de zile, el ne protejeaza cam 35 de zile de o sarcina nedorita, dar trebuie sa ne ferim oricum, in prima saptamana dupa scoaterea lui.

Care este doza de hormoni pe care o elibereaza acest produs?


Doza de hormoni pe care o elimina prin sange, prin vasele vaginale, este cea mai mica dintre pilulele cunoscute, asadar este microdozat. Orice risc de cancer de san sau alte riscuri ale pilulelor scade foarte mult, pentru ca stim ca doza de estrogen per tableta este cea care da acest risc.

Acest inel de plastic este inert in corpul femeii, nu se incarca de bacterii, nu creste flora bacteriana, nu duce la infectii locale, nu este un mediu bun de cultura, deci nu interactioneaza cu alti germeni sau corpul, nu este distrus de mediul umed din vagin. Poate ramane trei saptamani in conditii bune.

 

Comentariile 1-50 din 66

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simona pe 8 Oct 2014, 11:07
    vreau raspuns urgent

    buna cine ma poate indruma unde pot gasi sa cumpar inelul vaginal

    0
    6

  • xutza pe 11 Apr 2014, 18:04
    informatie

    buna! este pentru prima data cand vreau sa folosesc o metoda contraceptiva.doctorul mi.a recomandat nuvagin si vreau sa stiu daca il folosesc din prima zi a menstruatiei sau pot sa il folosesc de acum...in mod normal peste 2 sapt as avea ciclul menstrual..multumesc

    4
    5

  • miyake miyake pe 26 Mar 2014, 14:10
    Dezgust total fata de articol

    " Se adreseaza femeilor cu varste intre 18 si 40 de ani, care au cel putin liceul. Ele trebuie sa stie cand sa-l puna, cand sa-l scoata, trebuie sa nu uite de el, sa nu-l piarda, sa stie ca trebuie sa-l aiba acolo in fiecare zi. Este clar ca nu se adreseaza femeilor din mediu rural, cu un nivel scazut de educatie." --->Cine a spus asta are un nivel scazut de educatie,un intelectual nu judeca oamenii dupa diplome.Am citit cu interes articolul pana sa dau de pasajul respectiv.Ma dezgusta oamenii care discrimineaza in orice fel si nu mai tin cont de sfaturile unor "subnutriti cerebrali".O zi buna!

    1
    4

  • mela pe 25 Mar 2014, 08:48
    inelul

    inelul daca a fost scos accidental poate fi reintrodus inapoi,acelas inel,daca nu au trecut mai mult de 3 ore ! daca au trecut mai mult de 3 ore de cand inelul a fost scos afara...trebuie cumparat unul nou ! am folosit si eu si continui sa.l folosesc ! de cand este introdus in vagin,inelul incepe sa.si faca efectul dupa 3 ore de la introducere ! fetele care spun ca le deranjeaza inelul in timpul actului sexual....il puteti scoate inainte de actul sexual si il reintroduceti imediat dupa ! mie asa mi.a recomandat medicul,asa l.am folosit si n.am avut nicio problema ! cu pastilele insa am avut mare problema ! am folosit pastilele si fara sa stiu am ramas insarcinata...nu aveam menstruatie de ceva timp si cand am fost la medic aveam o sarcina moarta de ceva timp....am folosit microgynon ! deci pastilele sunt o mare tampenie !!!! inelul l.am folosit 3 ani,continuu,si n.am avut nicio problema ! normal ca apoi sunt si fete ale carui corp nu suporta acest dispozitiv ! dar este foarte bun ! oricum trebuie sa il folositi numai daca vi.l recomanda medicul !

    3
    2

  • ralu26 pe 8 Nov 2013, 14:53
    pret

    eu in italia platesc 17€50centi si il prenotez la farmacie cu 2 zile si yasmin costa 15€ si pt 2 euro se merita ruvaring e superb eu il recomand.

    2
    0

  • raluca26 pe 8 Nov 2013, 14:42
    confortabil

    am folosit timp de 4 ani yasmin a fost bine ,dar ameteli,dureri de sansi mereu utam de pastile...nu le luam la ora fixa :) nu le aveam la mine sau nu aveam chef in momentul acela :) am descoperit inelul de ceva timp intr-un cabinet de ginecologie.am citit prospectul ..si dr mi la recomandat si e super ...costa eu platesc in it 17 ero si 50 dar se merita acum sau linistita ...nu ma gadesc tre sa iau pastila:)).bafta

    1
    1

  • ral26 pe 8 Nov 2013, 14:14
    confortabil

    de la pastilele yasmin ..aveam ameteli si dureri de sani.uneori greata ..credeam posibil sa fiu si bolnava cu sanii...in schimb cu inelul e alt cv pare urat ca se introduce in vagin dar dupa ,se merita e super ok il folosesc de ceva timp si totul e ok.

    1
    0

  • Sim pe 8 Mai 2013, 21:23
    cine poate folosi inelul contraceptiv

    Pentru a-ti cunoaste corpul nu trebuie sa locuiesti in oras. Ce recomandare stupida din partea unui medic! Exista in numar egal femei de la tara sau din oras care habar nu au ce se intampla cu corpul lor. Acest lucru depinde strict de educatia si de gandirea fiecarei femei. Dar se pare ca ai nevoie de scoli inalte pentru a te ... proteja de o sarcina nedorita. Maxim mi-a placut aceasta recomandare!

    7
    4

  • ... pe 23 Nov 2012, 15:25
    NuvaRing

    Tot ce pot sa spun despre acest produs e O MARE TAMPENIE,mi-a fost recomandat de catre un medic ginecolog care mi-a spus sa-l incerc ca o sa fiu foarte multumita la fel ca si restul pacientelor.In primul rand mi se pare foarte mare tinand cont ca are diametrul de 5 cm,intradevar nu se simte dupa ce este introdus,in timpul contactului sexual am avut dureri si dupa usturimi pana a doua zi,iubitul meu a spus ca si el a avut un sentiment ciudat de parca avea prezervativ,pe langa toate acestea am si o scurgere maronie si uneori stari de rau.L-am incercat din cuiozitate dar sincera sa fiu nu mi-ar mai trebui asa ceva.

    6
    4

  • simona pe 8 Iul 2012, 23:26
    contraceptie

    daca as vrea sa-mi mai intarzie menstruatia cam 6-7 zile ar trebui sa-mi mai introduc un nou inel contraceptiv ca vreau sa merg in concediu si chiar as vrea sa nu am probleme

    1
    9

  • nikoleta pe 3 Iul 2012, 20:58
    inel

    te poti ingrasa de la inel?il poti folosi chiar daka ai ciclu neregulat?

    8
    1

  • ana pe 18 Apr 2012, 00:00
    ????

    daca imi poate spune cineva,cand se poate scoate inelul???la cat timp dupa ce am avut relatii?

    4
    2

  • simi pe 4 Mar 2012, 01:33
    inelul contraceptiv

    Este adevarat ca in perioada de 7 zile de la scoaterea inelului sunt inca protejata??

    6
    1

  • cristina pe 30 Nov 2011, 22:01
    Discriminare!

    "Este clar ca nu se adreseaza femeilor din mediu rural, cu un nivel scazut de educatie." Aceasta propozitie chiar este o jicnire adusa femeilor de la tara. Eu sunt de la tara, folosesc Nuvaring si stiu cum sa il folosesc. Ideea e ca am lucrat in B si aveam colege care erau de acolo si nu stiau sa duca la bun sfarsit o fraza, plus ca la 21 de ani nu aveau nici o educatie in privinta contraceptiei, s-au dus la medic in luna a 4-a, a 6-a de sarcina pt prima data in viata lor. Eu la 21 de ani am facut de 3 ori Papanicolau, plus de 2 ori pe an am mers la control. La 18 ani mi-am inceput viata sexuala si mai presus de orice am pus sanatatea. Asa ca.... "Sa fii domn e o 'ntamplare, sa fii om e lucru mare!''

    56
    9

  • Andreea pe 27 Nov 2011, 12:37
    :|

    Ieri seara mi-a venit menstruatia ,si mi-am pus nuvaring-ul ...dupa am avut contact sexual ...e vreo problema,adica exista riscul sa raman insarcinata ?pentru ca am citit mai sus si scrie ca in prima saptamana sa fie folosit un prezervativ ,ceea ce eu nu am facut :( ? merci anticipat

    45
    8

  • Andreea pe 27 Nov 2011, 12:37
    :|

    Ieri seara mi-a venit menstruatia ,si mi-am pus nuvaring-ul ...dupa am avut contact sexual ...e vreo problema,adica exista riscul sa raman insarcinata ?pentru ca am citit mai sus si scrie ca in prima saptamana sa fie folosit un prezervativ ,ceea ce eu nu am facut :( ? merci anticipat

    11
    13

  • simona pe 27 Oct 2011, 22:15
    vreau si eu sa ma lamuresc.....

    daca iti cade il poti pune inapoi tot pe acelasi?Te ingrasi de la el?Eu una am primit referinte foarte bune chiar de la ginecolog si as vrea sa-l incerc insa vreau sa mai aflu pareri.Si neaparat vreau sa stiu daca va protejati sau nu in acele 7 zile pana la menstra

    13
    17

  • ionela222 pe 6 Oct 2011, 13:42
    ma protejeaza in 1 sapt sau nu?

    cand reintroduc inelul dupa cele 7 zile de pauza ma protejeaza in 1 sapt sau mai treb sa folosesc metode contraceptive suplim? multumesc

    9
    8

  • vasilica pe 30 Iul 2011, 21:35
    UNDE SA MIL BAG CAS DE LA TARA DESTEAPTO?

    mata nu stie sa vina sa mil puna ca suntem de la tara tu esti mai proasta ca una de la tara

    19
    15

  • daniela pe 19 Mar 2011, 09:10
    inelul nuvaring

    il folosesc si eu de cateva lunii mi la recomandat doctorul pt chist este foarte bun"))

    10
    3

  • delia pe 15 Mar 2011, 20:54
    inel contraceptiv

    buna ziua!as fi tare curioasa sa stiu daca te ingrasi folosind inelul pt ca de la pilule eu m am ingrasat ori de cate ori am folosit.in rest din cele spuse aici pare super ok.astept pareri,multumesc

    17
    3

  • Alexandra pe 7 Mar 2011, 15:38
    Multumesc

    Nu am nici un disconfort din cauza lui,dimpotriva ma simt foarte bine si nici macar nu il simt...

    5
    6

  • Alexandra pe 7 Mar 2011, 15:36
    multumesc

    Multumesc pt raspunsuri,lam scos si la reintrodus,dar este tot asa...totusi mie frica k nu este bine pus,am vazut filmuletul...sper sa fie bine...

    7
    6

  • Ginna pe 7 Mar 2011, 02:04
    inelul

    Introduci inelul cat sa nu cada dar cat sa te si simti bine cu el totodata. El isi face efectul de oriunde este introdus.

    8
    1

  • mirela pe 7 Mar 2011, 01:56
    pt alexandra

    Alexandra, uite aici un filmulet care-ti arata ce fel il poti introduce si cat: http://www.youtube.com/watch?v=eA-KbuxXGvo Nu e ok sa-ti iasa pentru ca te poate incomoda. El oricum isi face efectul, indiferent de cat de adanc e introdus. Incearca sa-l scoti si sa-l reintroduci, poate va fi mai bine. Succes!

    24
    1

  • Alexandra pe 5 Mar 2011, 12:53
    Buna

    Am o intrebare mai intima,miam introdus inelul de 3 zile si am o nelamurire,cat de mult trebuie introdus?la mine aproape ca imi iese afara...nu stiu ce sa fac k nu cred k este bine....astept un raspuns daca se poate,in rest totul e bine cu el,nu am nici un fel de reactii adverse de la el...multumesc frumos....

    18
    3

  • kayla pe 29 Ian 2011, 23:38
    pt alexandra

    de la pastile poti avea greturi si varsaturi, migrene etc. e din cauza dozei hormonale ridicate. daca ai citi mai bine articolul ai vedea ca inelul este microdozat hormonal adica exact cam ce ti-ar trebui tie.

    5
    6

  • Dorina pe 19 Ian 2011, 17:09
    Inel contraceptiv

    Eu il folosesc si sunt de la tara. Si nu m-am simtit deloc ofensata de ce e scris in articol. Cred ca mai degraba tu te simti ofensat, desi nu inteleg de ce, caci esti barbat si nu tu folosesti asa ceva. Cine vrea isi cumpara, caci medicul si farmacistul nu tin cont daca vii din mediul rural sau urban.

    5
    3

  • mirelatta pe 19 Ian 2011, 17:06
    @ Bogdan

    Asta ar fi targetul Bogdane, nu inseamna ca numai acel tip de femei il poate folosi. Oricine se duce la medic si i se prescrie asa ceva il poate cumpara. Nu te agita, nu a fost deloc o nesimtire ceea ce s-a scris in articol.

    5
    4

  • Gabi pe 14 Ian 2011, 22:23
    Inel contraceptiv

    Mi s-a parut cea mai comoda metoda contraceptiva pe care am folosit-o pana acum. Nu degeaba am si ramas la el.

    2
    5

  • marlen pe 7 Ian 2011, 13:34
    e foarte bun

    eu folosesc inelul de un an de zile. cei care nu stiu sa nu mai sc prostii e cel mai bun ANTICONCEPTIV . LA NOI PRETUL E FOARTE CONVENABIL . DE EX IN SPANIA PRETUL E DE 18 E DAR AICI E LA JUMATE . CEI CARE VOR SAL CUMPERE E FOARTE BUN

    2
    3

  • Bogdan pe 22 Dec 2010, 22:19
    nesimtire crasa

    Nu stiu cine e autoarea acestui articol dar stiu cu siguranta ca e o nesimtita cum rar se poate intalni.Am citit cu atentie prospectul medicamentului si nu am gasit nicaieri scris ca poate fi folosit in siguranta doar de catre femeile "educate" din mediul urban. Cucoana, uite care-i treaba...sotia mea s-a nascut la tara acu vre-o 35 de ani,foloseste nuvaring si pot sa te asigur ca o duce capu' sa-l scoata cand trebuie,stie ca trebuie sa-l aibe acolo in fiecare zi,nu uita de el,nu-l pierde prin mall (ce sa-i faci,au ajuns si taranii la mall). V-as recomanda drept rasplata pt nesimtirea de care ati dat dovada in acel paragraf sa folositi nuvaring sublingual in caz ca faceti sex oral pt maxima siguranta si protectie impotriva vre-unei nedorite sarcini.

    34
    5

  • Miha pe 14 Dec 2010, 12:08
    Nuvaring

    Eu folosesc Nuvaring de ceva vreme si sunt foarte multumita. Este microdozat si asta e un mare avantaj... elimina toate efectele advrese pe care le poate ave pilula cu o concentratie hormonala mai mare. Plus ca il pun o data pe luna si stau linistita pentru ca sunt protejata de sarcina. Atentie! Nu si de BTS, cum cred unele fete. Vi-l recomand!

    26
    3

  • corina pe 9 Dec 2010, 00:04
    am o ideie ....

    ce sa va zic mai fetelor ..??? zic cum fac eu fac sex fara nimic stau atenta si cand sunt in perioada cea mai calda ..... fac doar sex oral si anal ..... este natural fara pastile ..pilule etc .

    4
    14

  • kiara pe 1 Nov 2010, 21:55
    ptr.. unele :))

    @mariana, papusa s-ar putea sa nu fi asa de norocoasa pe cat te crezi, te-ai gandit ca poate esti sterila? @girl, 1. la ce iti trebuie o metoda daca esti virgina? 2. cum planuiesti sa-l introduci fara sa iti rupi himenul? Personal caut o alta metoda de contraceptie in afara de prezervative si anticonceptionale orale, deoarece pe primele nu le suportam nici eu si nici iubitul meu iar pilulele nu sunt bune pentru mine... asa ca acum incerc sa imi dau seama ce mi s-ar potrivi cel mai bine.

    4
    11

  • ella pe 27 Oct 2010, 14:05
    aoleu

    Miha....ce ai incercat tu sa explici acolo, nu stiu...E foarte greu de inteles ce ai scris, din punct de vedere gramatical...Sincer, nu am inteles nimic nici eu, citindu-te, din nici un alt punct de vedere:)) Mai treci pe la scoala fatuca...

    2
    2

  • miha pe 6 Oct 2010, 22:54
    ptr girl fecioara neintinata:))

    bai fata dati seama ce vb...1 inelul este pt a te proteja de o sarcina nedorita si alte bts-uri\ 2 deci urm sa te culci cu cnva...3 nu mai esti virgina,,cap de pluta.si ca sal ai pur si simplu in tn fara scop mi se pare tampit asadar...nu tear devzirgina daca lai plimba in tn fara a te culca cu cnva!!ai inteles?esti lamurita?sper ca team ptt ajuta.byebye

    2
    6

  • ana pe 19 Sep 2010, 22:28
    pt dl/dna doctor

    Sugestia mea este sa mai faceti niste studii pentru ca e clar ca nu va sunt suficiente cele actuale ca sa va determine sa aveti macar bun simt, ori sa cautati o masina a timpului si sa va intoarceti in timpul sclaviei negrilor(poate va gasiti niste taranci ca sa va fie sclave) deoarece in timp ce judecati "femeile din Romania"ca sunt reticente si conservatoare, la un asemenea articol nu vreau sa-mi imaginez ce fel de persoana sunteti dvs Si cred ca ati putea totusi sa va cereti scuze fata de femeile pe care le-ati jucnit (asta daca va lasa orgoliul de "oraseanca"). Chiar aveam respect fata de acest site, dar acum......dezamagita total!

    6
    3

  • anca pe 13 Aug 2010, 09:02
    despre sterilet

    Eu am incercat si anticonceptionalele dar fiindca m-am simtit rau dupa 2 luni am renuntat la ele.In 2006 am mers la medic pt o alta metoda (spcific ca aveam si ciclul menstrual neregulat)si de atunci am avut steriletul pana in luna iulie 2010 cand a trebuit sa-l scot pt.ca nu e recomandat sa-l tii mai mult indiferent cat timp este garantat.M-am simtit foarte bine cu el nu am avut nici un fel de problema nici macar o mica jena,mai mult nu am mai avut probleme cu ciclul menstrual si nici nu am avut vreo sarcina.Intentionez ca dupa perioada de 3 luni de refacere sa-mi reimplantez altul.eu il recomand cu incredere.multa sanatate.

    1
    0

  • mony pe 16 Iul 2010, 19:10
    inelul

    Buna,parerea mea in legatura cu afirmatia de mai sus in care d-soara spune ca doreste sa foloseasca acest inel ,desi este virgina, este aceea ca nu este necesar.Sincer eu una inca sunt in cautarea celei mai bune metode de contraceptie...am incercat pilule insa din cauza serviciului uitam sa le i-au la aceeasi ora..cu prezervativul nu ma impac deloc( mi se pare insuportabil) iar acum cochetez cu ideea introducerii unui sterilet..din cate am auzit au cel mai mare grad de protectie.In legatura cu afirmatia referitoare la discriminarea femeilor d-na doctor : sa va fie rusine! Este imposibil de acceptat asa ceva din partea asa zisilor ''salvatori''.Poi daca merge la ea 2 doamne cu o problema grava de sanatate si daca una este din mediul rural iar cealalta din urban, ce face?Le trateaza in functie de provenienta sau gravitatea problemei.Degeaba a-ti invatat atatia ani daca nu aveti un pic de bun simt si cei 7 ani de acasa.Astept un sfat de la voi.

    5
    1

  • girl pe 8 Iul 2010, 21:54
    inelul contraceptiv.

    buna ! am si eu o nelamurire ..daca sunt virgina..pot sa folosesc inelul contraceptiv ..? ms mult!

    1
    7

  • Madalina pe 10 Iun 2010, 13:19
    inelul

    Buna.Am 20 de ani si chiar daca sunt din mediul rural sunt foarte bine informata in legatura cu metodele contraceptive.Folosesc de 3 luni pilulele contraceptive dar am luat in greutate (1 kg).As vrea sa incerc si eu sa folosesc inelul dar imi este frica de reactiile adverse. Il pot folosi chiar daca nu am avut niciodata o sarcina si chiar daca mi-am inceput recent viata sexuala? Multumesc.

    3
    2

  • alexandra pe 8 Iun 2010, 10:33
    inel

    Buna ziua! am incercat pilulele contraceptive .. ieri a fost prima zii.. si astazi pana la aceasta ora am vomitat de 2 ori..este mai mult decat evident ca organismul meu nu le primeste.. voi incerca si aceasta metoda care sper ca va fii mai putin daunatoare.. intrebarea mea este : este necesar sa consulti medicul inainte de a folosii acest inel ?Multumesc!

    0
    2

  • Alexandra pe 1 Mai 2010, 13:04
    inelul

    buna fetelor! in legatura cu doamnele din mediul rural , nu cred ca ar trebui sa fie criticate, cum a mai spus cineva si cele de la oras lasa multe de dorit. Este adevarat ca suntem putin conservatoare, femeile din roamania, dar asta din cauza educatiei primite , din cauza sistemului scolar , si deoarece adolescentele nu vorbesc cu parintii lor, sau invers despre aceste subiecte.

    3
    0

  • Cristina pe 20 Apr 2010, 16:34
    o intrebare urgenta!!!

    Buna! Am citit comentariile postate mai sus si am observat ca sunt pareri pro si contra inelului contraceptiv. Parerea mea este ca efectele acestuia variaza de la organism la organism, ca in cazul oricarui alt contraceptiv. In comparatie cu pilulele mi se pare mult mai putin daunator organismului si in plus nu exista posibilitatea de a uita sa il administrezi in fiecare zi. Eu folosesc anticonceptionale de 3 luni si am avut reactii adverse (inflamarea sanilor, stari de somnolenta, de ameteala) pe care le-am rezolat cu ajutorul unui tratament prescris de medic. Oricum, pentru varsta pe care o am, 20 de ani, mi se pare cea mai potrivita metoda. Maine voi merge la un control apoi voi lasa un mesaj cu sfatul medicului. Dragele mele,nu va mai consumati pt textul dnei doctor pt ca in fond si la urma urmei fiecare face ce crede ca este mai bine pentru ea, indiferent de provenienta. Mi-a facut placere sa citesc postarile voastre, din care trebuie sa recunosc faptul ca am aflat lucruri noi si bine de stiut pt orice femeie. Multumesc!

    3
    0

  • Gabi pe 13 Apr 2010, 14:15
    Este o metoda buna de contraceptie

    Si eu folosesc acest inel la recomandarea medicului ginecolog. Nu am avut nici o reactie si nici nu l-am simtit deloc, atat eu cat si sotul. Deci cred ca depinde de la persoana la persoana. Doctorul mi-a zis ca pentru a-ti forma o parere trebuie sa-l porti macar 3 luni Acum legat de statistici, mai usor cu indignarea. Dna doctor nu a facut decat sa citeze niste statistici, care spun ca la tara femeile sunt mai needucate. Asta e adevarul! Ca sunt si femei educate, foarte bine, dar asta nu schimba tendinta generala.

    2
    1

  • ana pe 12 Apr 2010, 14:06
    nu toti cultii sunt culti

    locuiesc in mediul urban, am studii superioare si suficienta minte cat sa-mi dau seama k e o mare porcarie afirmatia referitoare la faptul k femeile din mediul rural nu ar trebui sa foloseasca aceasta metoda contraceptiva. deci tanti care ai scris articolul, mai usor cu discriminarea k nu toate tarancile sunt needucate si nu toate orasencele sunt "citite", chiar daca au studii superioare!

    8
    0

  • Stefania pe 8 Apr 2010, 20:21
    inelul contraceptiv

    Am folosit acest inel timp de 7 zile..este foarte rigid, foarte mare si creeaza un disconfort foarte mare atat mie cat si partenerului..Am 22 de ani si dintre toate metodele contraceptive acesta este cel mai prost..am avut dureri de burta , stari de voma etc..l-am scos dupa 7 zile si mi-a venit menstruatia pentru a 2a oara intr-o luna..eu am ciclul foarte regulat dar din cauza acestui inel mi-am dat organismul peste cap total..nu il recomand nimanui..multumesc

    3
    1

  • stefy-gaby pe 27 Feb 2010, 10:23
    ptr mariana

    draga mea nu poti sa te lasi pe noroc ,daca ai trece si tu prin chinul unui chiuretaj ,upa care sa ai ceva pb nu ai mai vb asa,cat despre acest inel ,ce este mai frumos sa ai si un libidou crescut atunci cand faci dragoste,daca sunt la fel ca anticonceptionalele , si mai ales faptul ca te si ingrasi ,chiar nu le vad eficienta Daca faci dragoste ca o papusa gonflabilas ,mai bine lipsa ,ba mai mult dai si destui bani pe el.

    0
    0

  • mariana pe 25 Nov 2009, 16:01
    norocoasa de fel

    eu nu sunt de acord cu aceasta medota contraceptiva. de fapt..cu nicio metoda.de cand ma stiu nu am luat anticonceptionale, nu am folosit prezervativ. tot timpul m-am bazat pe noroc. am vorbit cu prietenul meu si el este de aceeasi parere. nu ne este frica. va sfatuiesc sa faceti la fel. este mult mai sanatos!!!!

    2
    7
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod