Ce lucruri din casă pot cauza apariția cancerului?

Te plimbi vreodată prin casă gândindu-te ce lucruri ar putea fi periculoase pentru sănătatea ta? Cei mai mulți oameni au produse ce pot cauza apariția cancerului în fiecare colț al casei lor, de multe ori fără a-și da seama.
Nu este ca și cum ar fi etichetate ca fiind periculoase. Următoarea listă evidențiază unele dintre cel mai des folosite lucruri din casă care pot cauza apariția cancerului.

La ce lucruri din casă ce pot cauza apariția cancerului trebuie să fii atentă?

1. Șamponul


Unul dintre cele mai obișnuite lucruri care se ascunde în casele oamenilor este reprezentat de produsele chimice pentru păr, în special șampoanele și balsamurile. Unele dintre produsele chimice tipice din șampoanele convenționale includ: lauril sulfat de sodiu, parfum, parabeni, culori sintetice și multe altele.
Parabenii sunt un agent cancerigen cunoscut, fiind asociați direct cu diferite tipuri de cancer. Unele ingrediente comune din parfumuri sunt derivate din benzen, aldehide, ftalați și multe alte toxine asociate cu malformațiile congenitale, cancerul și tulburările sistemului nervos, precum și cu alergiile.

2. Îndulcitorii artificiali


Îndulcitorii artificiali sunt prezenți în multe produse, iar unul dintre cei mai folosiți este aspartamul. Acesta ar trebui să fie adăugat doar în sucurile fără zahăr, dar apare și în ceaiuri, băuturi energizante, shake-uri de proteine, produse lactate, sucuri și alte băuturi aromatizate artificial.
Aspartamul a fost corelat cu numeroase probleme de sănătate, inclusiv cancerul. Încearcă o alternativă naturală de îndulcire, precum siropul de arțar, mierea brută, zahărul organic din trestie.

3. Sticlele și recipientele de mâncare din plastic


O mare parte din mâncarea noastră vine în pungi, recipiente și sticle de plastic. Chiar și fructele și legumele sunt adesea învelite în plastic. Plasticul nu numai că este extrem de rău pentru mediul înconjurător, dar nu este bun nici pentru sănătatea noastră.
Dacă bei dintr-o sticlă de plastic, substanțele chimice din acest material plastic îți ating buzele și pot ajunge chiar și în organismul tău, mai ales dacă apa stă în acea sticlă de ceva vreme. Ai uitat sticla în mașină într-o zi călduroasă? Este și mai rău, deoarece căldura accelerează această scurgere chimică. O soluție ușoară este să folosești recipiente din sticlă, deoarece sunt bune pentru propria sănătate și pentru mediul înconjurător.

4. Săpunul


Fie că este vorba de săpun, detergent de vase sau gel de duș, săpunurile convenționale conțin o gamă largă de substanțe chimice. Săpunurile antibacteriene conțin în mod regulat Triclosan, care este un potențial cancerigen, împreună cu multe dintre celelalte ingrediente găsite adesea în săpunurile tipice.
Încearcă să alegi săpunuri organice.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod