Trigliceridele: Tot ce trebuie să ştii despre ele. Alimente bune şi rele



Factorii care favorizează creşterea trigliceridelor


1. O alimentație care conține grăsimi sau carbohidraţi în exces.

2. O viaţă sedentară care nu include cel puțin 30 de minute de mișcare sau sport zilnic.

3. Consumul de alcool în cantități reduse, însă în mod repetat.

4.
Consumul de alimente din făină albă și cu un conținut mare de zahăr.

Acum că ştii care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti, iată care sunt recomandările specialiştilor pentru a preveni o creştere a nivelului trigliceridelor. Consumă zilnic:

  • măsline
  • fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic)
  • uleiul de rapiță.


Totodată, acizii grași Omega-3, care se află în preparatele din pește, pot ajuta la echilibrarea valorii trigliceridelor.

 

S-a lansat o campanie de informare care te ajută să ştii mai multe despre trigliceride

"Misiunea 150" este o campanie care vorbește despre importanța informării asupra stării noastre de sănătate, testării periodice și tratării atunci când medicul ne recomandă acest lucru, îndemnul acestei campanii fiind „Informează-te! Testează-te! Tratează-te!”. Pe site-ul dedicat campaniei (www.misiunea150.ro) găseşti informații despre hipertrigliceridemie și cum poate fi aceasta prevenită și tratată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod