Sănătate. Principalii factori de risc care îţi afectează inima



Cei trei factori principali ai bolilor cardiovasculare sunt:

Fumatul: Statisticile arată că 32% dintre bărbații cu vârsta de peste 15 ani și aproximativ 10% dintre femeile din aceeași categorie de vârstă au acest viciu. Totodată, 25 % dintre adolescenții de 15 ani precum și 15% dintre adolescentele de 15 ani fumează.

Dieta: În ceea ce privește dieta românilor, 36% dintre aceștia consumă legume o dată pe zi și 15% din ei consumă de două ori pe zi. Belgia consumă în proporție de 10,2% de cel puțin două ori pe zi și 72,5% din populație consumă o dată pe zi legume.


Sedentarismul: Conform Eurobarometrului efectuat de către Societatea Europeană de Cardiologie, România se află sub media europeană în ceea ce privește efectuarea exercițiilor fizice. 8% din populația României face exerciții de cel puțin cinci ori pe săptămână, 6% de cel puțin trei sau patru ori pe săptămână, 7% o dată sau de două ori pe săptămâna. 49% dintre români nu fac sport niciodată.

Pentru prima dată în sistemul privat din Europa și în premieră națională în România, stenturile coronariene bioresorbabile au fost montate în cadrul Centrelor de Excelență ARES București.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod