Probleme cu inima

Cum să recunoști simptomele unui infarct cu o lună înainte

Probleme cu inima

3. Stare de slăbiciune

În afară de oxigen, sângele transportă substanțele nutritive în tot corpul, alimentându-l cu energie. Îngustarea arterelor conduce la o reducere a cantității de substanțe nutritive care ajung la nivelul mușchilor iar aceștia vor fi incapabili să susțină cu aceeași intensitate efortul pe care îl depui în decursul unei zile. Dacă starea de slăbiciune persistă și apar dureri și crampe musculare trebuie să mergi la doctor cât mai curând, pentru că este posibil să te confrunți cu o problemă mult mai gravă.

4. Amețeli și frisoane sau transpirație rece

Circulația proastă a sângelui va avea o influență negativ și asupra activității creierului. Acesta este centrul de comandă al organismului și toate funcțiile sunt legate de corecta funcționare a lui.
Dacă fluxul sanguin către creier se diminuează, mai întâi vor apărea ameteli și stări de neputință, însoțite de frisoane și accese de transpirație rece. Dacă prezinți aceste simptome, viața ta este în mare pericol și trebuie să te prezinți urgent la doctor.

5. Presiune în zona pieptului

Dacă ai o durere surdă persistentă sau o durere care se amplifică în zona pieptului este posibil să te confrunți deja cu simptomele unui infarct. Pentru a elimina orice suspiciune este indicat să mergi cât mai repede la un consult cardiologic.

6. Gripă sau simptome de răceală

Deși cel mai adesea acestea apar înainte de instalarea unei răceli sau a unei gripe, totuși studiile au arătat faptul că mulți pacienți care au suferit un infarct, au manifestat în zilele premergătoare simptome ale unei răceli. Dacă probabilitatea de a fi răcit este mică atunci este posibil să te confrunți cu unul dintre simptomele unui infarct.
Pentru a elimina această posibilitate, consultă un medic specialist și poți să previi aparițiai unui infarct.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod