A fost descoperit anticorpul pentru cancer! Invenţie epocală

Savanţii vor trece la următoarea fază a cercetării: efectuarea de studii clinice cu anticorpul care atacă celulele canceroase


Un grup de cercetători a încercat să caute dovezi că sistemele imunitare ale oamenilor reacţionează diferit, găsind acest anticorp. După ce l-au testat atât pe şoareci cât şi pe celule umane canceroase, au raportat rezultatele revistei Cell, notează The Independent.

În ambele cazuri, anticorpul a ucis celulele canceroase, deşi şoarecii au murit, probabil fiindcă doza administrată nu a fost suficientă, susţine Edward Patz.

"Am arătat că acest anticorp ucide celulele canceroase. Poate nu pe toate, dar în mod sigur are un efect asupra acestor celule tumorale", a declarat cercetătorul.

Medicamentul a avut un impact în special asupra timpului de răspuns al sistemului imunitar, ceea care ar putea contribui decisiv la combaterea cancerului.

Potrivit The Independent, oamenii de ştiinţă sunt pe punctul de a realiza studii clinice cu acest anticorp al persoanelor mai rezistente la cancer.

"Ne-a luat ceva timp până când să ne creadă cineva.
A fost extrem de greu să găsim finanţare"
, a spus Patz, precizând că este nevoie de mai mult timp pentru a înţelege potenţialul tratamentului.


Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod