10 beneficii terapeutice ale cojilor de portocală

S-ar putea să vă surprindă, dar cojile de portocală au de circa patru ori mai multe beneficii pentru sănătate decât fructele de portocal. Ele au capacitatea de a preveni afecțiuni cronice precum cancerul și bolile de inimă.
Cojile de portocală conțin flavonoide – cum ar fi polimetoxi flavonele (PMF) și hesperidina – și alte substanțe fitochimice care sunt extrem de benefice pentru sănătatea dumneavoastră. 

Flavonoidele sunt compuși antioxidanti care ajută la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi cancerul și bolile de inimă. De asemenea, cojile de portocale conțin  cantități mari din anumiți nutrienți. De exemplu, 100 de grame de coajă de portocală oferă 136 mg de vitamina C.
În plus, coaja de portocală conține cantități considerabile de cupru, calciu, magneziu, vitamina A și fibre alimentare.
De asemenea, cojile de portocală au o seamă de beneficii pentru sănătatea dumneavoastră.

 
Mențin sănătatea inimii

 
 
Cojile de portocală conțin hesperidină, un flavonoid care ajută la menținerea în limite normale a tensiunii arteriale și a colesterolului.
Flavonele polimetoxilate (PMF) găsite în cojile de portocală ajută, de asemenea, la scăderea colesterolului, mai eficient decât medicamentele.
 


Previn alergiile
 

 
Histaminele sunt substanțele chimice responsabile de reacțiile alergice. Cojile de portocală conțin compuși care pot ajuta la prevenirea eliberării histaminei.
 


Previn cancerul

 

Cojile de portocală ajută la încetinirea creșterii celulelor canceroase. De fapt, cojile de portocală pot reduce numărul de carcinoame cu celule scuamoase, un tip fatal de cancer de piele. Persoanele care consumă în mod regulat coji de portocală au risc mai scăzut de a fi diagnosticate cu cancer pulmonar și cancer de piele decât cele care mănâncă doar portocala din interior.
 


Reduc greutatea corporală

 
 
Cojile de portocală ajută la creșterea metabolismului și la arderea grăsimilor din corp.
Mulți specialiști recomandă cojile de portocală ca remediu pentru pierderea în greutate.
 


Îmbunătățesc digestia

 
 
Cojile de portocală au proprietăți antiinflamatorii care ajută la tratarea multor probleme digestive și gastrointestinale, cum ar fi diareea, arsurile la stomac și aciditatea.
 


Leac pentru mahmureală

 
 
Coaja de portocală este unul dintre cele mai bune remedii ce pot ajuta la vindecarea mahmurelii. Doar fierbeți coaja timp de aproximativ 15-20 de minute și beți-o ca pe un ceai, pentru a scăpa de mahmureală.
 


Tratează respirația urât mirositoare

 
 
Cojile de portocală pot ajuta la combaterea cariilor și la menținerea respirației proaspete.
 


Combat infecția, răceala și gripa
 

 
Cojile de portocală sunt bogate în vitamineleC și A.
Acest lucru face din cojile de portocală un antioxidant natural care vă ajută să vă întăriți sistemul imunitar și să-l pregătiți să lupte împotriva germenilor și virușilor.
 


Tratează problemele pielii

 
 
Cojile de portocală ajută la vindecarea mai multor probleme ale pielii, cum ar fi punctele negre, celulele moarte, acneea, porii dilatați, cearcănele și pielea uscată. De asemenea, ele îmbunătățesc și luminozitatea pielii.

  
Ameliorează astmul
 

 
De asemenea, cojile de portocală ajută la eliminarea mucoasei și, prin urmare, ameliorează astmul.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod