Trucul mental care îți va îmbunătăți calitatea vieții, dezvăluit de un cercetator în sănătatea creierului

Tu ai capacitatea de a-ți „regla” emoțiile sau te lași complet zdrobită de ele? Cercetătoarea Elizabeth R. Ricker crede că acest truc mental îți va schimba drastic viața.
Emotiile puternice nu ne afecteaza doar sanatatea, ci si felul in care interactionam cu cei din jur. Gandindu-ma inapoi, imi dau seama ca daca as fi avut capacitatea de a-mi controla mai bine anxietatea, furia sau dezamagirea, probabil ca as fi avut parte de mai multe experiente frumoase, de mai multi prieteni si poate chiar de iubiti mai potriviti.

Nu sunt de acord cu reprimarea emotiilor, pentru ca atunci cand nu le onoram, ele se intorc intotdeauna in forme mai brutale, care creeaza mai multe „daune”.
Pe de alta parte, „reglarea” lor este un concept interesant, despre care Elizabeth R. Ricker, autoarea cartii Smarter Tomorrow, vorbeste cu pasiune.

Cercetatorii si clinicienii definesc „autoreglarea emotionala” ca fiind capacitatea de a-ti monitoriza, evalua si modifica propriile emotii, spun cei de la Mindbodygreen. Abilitatea de a-ti influenta emotiile – cat de intens simti ceva, varietatea sentimentelor pe care le experimentezi, pentru cat timp simti anumite emotii etc. – este partial constienta si partial subconstienta.
    
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod