Nu mai vreau sa rosesc!

De mica ai avut aceasta problema - la orice privire aruncata asupra ta, la orice critica sau, dimpotriva, la orice compliment adresat, te imbujorai instantaneu si iremediabil. Roseata din obraji cauzeaza oamenilor foarte multe frustrari si neplaceri, in special in societatea actuala, cand trebuie sa fii cat se poate de atenta la aspectul tau general.

Uneori, stanjeneala sau chiar rusinea provocate de aceasta imbujorare pot deveni atat de acute, incat persoana respectiva ajunge sa evite complet contactul social. De regula, discutiile cu alte persoane, fie fata in fata, fie la telefon, sunt asociate cu rositul.

Din fericire pentru tine, exista unele lucruri pe care le poti face pentru a imbunatati aceasta situatie si pentru a evita situatiile stanjenitoare si disconfortul total.

De ce rosesc?


Primul lucru pe care trebuie sa il intelegi atunci cand vine vorba despre imbujorarile involuntare este faptul ca reprezinta un lucru cat se poate de normal. Aceasta este modalitatea prin care natura decide sa ne dezvaluie adevaratele sentimente si emotii, intr-o situatie data.


Unii cercetatori au teoretizat ideea conform careia roseata din obraji este un element natural de atractie - in termenii evolutiei unei relatii, este mult mai sigur sa ai un partener de viata care nu poate minti fara sa fie descoperit. Bineinteles insa ca acesta nu este un test sigur si nu te protejeaza de suferinte neprevazute...

Ce pot face?


Relaxeaza-te. Rositul tinde sa se inrautateasca in momentul in care oamenii se simt stanjeniti din cauza rusinii resimtite pentru ca s-au imbujorat, ceea ce duce la aparitia unui cerc vicios. Cu cat devii mai tensionata in momentul in care simti ca te-ai inrosit, cu atat mai mult sangele este pompat cu forta in vasele de sange din zona fetei.

Atunci cand simti ca te "apuca", in mod deliberat lasa-ti umerii mai jos, relaxeaza-ti corpul si impinge-ti burta in afara. Va dura ceva pana te vei obisnui cu acest "exercitiu", asa ca este recomandabila exersarea lui.

Nu te ascunde. Un alt lucru care permite acestei situatii nu doar sa se mentina, ci si sa se agraveze, este faptul ca persoana in cauza tinde sa ascunda faptul ca s-a inrosit.

Exista insa ceva care te ajuta foarte mult fie sa diminuezi "simptomele" care arata cat esti de emotionata, fie sa le elimini aproape complet: anunta faptul ca vei rosi. "Ia uite, o sa ma inrosesc, mai mult ca sigur." sau "O, cred ca am rosit." sunt cateva dintre frazele pe care le poti folosi in astfel de situatii, pentru a clarifica lucrurile si a te linisti cu acest gand.

Accepta-ti felul de a fi. Este necesar sa iti modifici relatia pe care o ai cu acest obicei nesuferit al tau. Pe moment, incerci sa ascunzi faptul ca te-ai imbujorat, pentru ca acest lucru te stanjeneste foarte mult. Daca poti exersa relaxarea in astfel de situatii, garantam ca vei constata imbunatatiri. Acest proces va fi ajutat si de faptul ca accepti aceasta problema ca fiind parte a propriei persoane.

Poti incepe prin a-ti spune: "Momentan, sunt o persoana care obisnuieste sa roseasca mult." Suna ciudat, ca si cum ai recunoaste o dependenta de un viciu, dar daca reusesti sa accepti si chiar sa placi mai mult aceasta parte din tine, atunci mai mult ca sigura ca, pana la urma, problema va disparea complet!

De ce rosesc la fata: parerea celorlalti

Parerile altor persoane. Rusinea pe care o simti din cauza imbujorarii accentuate poate fi determinata si de gandul ca persoanele din anturajul tau te vad sau te considera drept slaba sau... prostuta.

Cu toate acestea, cu totii am trecut prin experienta stanjenelii sau aceea de a fi pusi, la un anumit moment dat, intr-o situatie neplacuta si incomoda.

Nu este un sentiment placut pentru nimeni, trebuie sa o recunoastem... Ca atare, orice persoana va fi sau ar trebui sa fie intelegatoare cu tine intr-o astfel de situatie. Nici macar nu merita sa pui la suflet ce spune cineva care te desconsidera din aceasta cauza...

Antreneaza-ti corpul. Iti poti "antrena" corpul sa se relaxeze in momentul in care simti ca te inrosesti sau ti s-a parut ca vei rosi. Este recomandabil sa incepi sa practici tehnici de relaxare, cum ar fi meditatia sau yoga.

O data ce simti ca te-ai relaxat cu adevarat, imagineaza-ti senzatia de roseata si impaca-te cu gandul. In clipa in care simti ca obrajii iti vor lua foc, exerseaza sentimentul de acceptare. Imagineaza-ti ce ai simti pentru cineva care sufera intr-o maniera similara si, inarmata cu aceste ganduri, menajeaza-te.
Nu-i asa ca deja incepi sa simti ca problema se amelioreaza? Mult succes!

 

Comentariile 1-50 din 212

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrada pe 17 Mar 2021, 21:24
    betivan ratat sau greseala_naturii din ce imi amintesc

    noi am tinut candva legatura pe mess si sper ca esti bine?!si mesajul meu te gaseste mai pozitiv...,am tot revenit pe site-ul asta sa vad cum esti si vad ca nu ai postat de ceva vreme,daca revii da un semn sa stiu ca esti bine...

    0
    0

  • Anonim pe 30 Mar 2020, 21:45
    Aproape 9 ani de cand rosesc.

    Vreau sa va spun ca si eu la fel ca si voi ma inrosesc la fata de 9 ani aproape , prima data m-am inrosit in clasa a 8-a aveam 13 ani , iar acum peste 4 zile voi omplini 22 de ani si sunt constient ca toata viata voi rosi si sincer m-am obisnuit cu ideea dar va pot spune ce ma ajuta sa nu ma mai gandesc obsesiv la rosit , stiti ce ma ajuta enorm ? Credinta in Dumnezeu , avem o credinta adevarata si desavarsita , inainte in fiecare dimineata ma trezeam cu gandul la inrosirea fetei si era insuportabil pentru mine , aveam chiar si ganduri de sinucidere dar au trecut , acum ma trezesc dimineata cu gundul la Dumnezeu , este minunat asa mi-am solidificat relatia cu Dumnezeu inlocuind gandurile despre rusinare cu gandul la Dumnezeu . Credeti-ma ca rusinea asta ne-a ocolit de multe belele in viata , nu spun ca rusinare este o senzatie placuta dar are si ea partile ei bune , daca accepti ca te inrosesti mereu la fata te vei impaca cu tine insuti si vei avea o viata mult mai fericita si mai linistita decat daca nu te-ai accepta cu aceasta problema , ma sfiesc sa spun ca e problema fiindca nu cred ca e o problema , la inceput nu gandeam asa Dar credinta in Dumnezeu mi-a deschis ochii ♤☆ Deci va rog sa va apropiati de Dumnezeu , credeti si iubiti-l pe Dumnezeu iar El va va mangaia cum nimeni nu o va face . Viata prinde sens cand zilnic te trezesti cu El in minte . Eu rusinosul va iubesc pe toti, va doresc o viata linistita si va implor apropiati-va de Dumnezeu si garantat toata viata voastra se va transforma in bine. Iertati-ma pentru mesajul lung , va iubesc si aveti grija de voi ( Dumnezeu va iubeste si mai mult si va pretuieste enorm ) PACE

    0
    0

  • Geta pe 14 Apr 2017, 01:30
    Buna !

    Am facut operatia numita Simpatectomie Endoscopica Toracica . Am fost operata la Bucuresti spitalul Metropolitan Hospital ,Dr.Vasile Popa un spital privat foarte frumos si ingrijit care nu am mai vazut in nici-un spital . Am considerat ca o sa fie totul Ok si o sa rezolv vazand ca doctorul este cunoscut a avut si o misiune si la Tv. Ai-am asumat si multe riscuri inainte de a imi operatiile pentru ca doua se face undeva nu una sperand ca va fi bine si nimic .costul operatiei 2.800 Euro mi-a cerut . Tin sa spun am ramas foarte dezamagita

    0
    0

  • Geta pe 14 Apr 2017, 01:13
    Ets .

    Buna! Operati Ets . nu ajuta la nimic o spun din propria experienta

    0
    0

  • Andrei pe 22 Feb 2017, 01:10
    Sechele mintale?

    Bianca la ce te referi cand zici sechele mintale? din cauza operatiei ai ramas cu sechele ?

    0
    0

  • Carl pe 10 Mar 2016, 12:42
    Eu am inceput sa ma inrosesc de cateva saptamani probabil..

    Eu am inceput sa ma inrosesc de cateva saptamani probabil, inainte nu aveam nici cea mai mica treaba si am fost in multe situatii in care trebuie sa ma inrosesc dar nu aveam treaba pur si simplu nu-mi pasa, nici acum nu-mi pasa dar nu stiu de ce ma inrosesc, mi s-a intamplat de 2 ori in ultima luna, am 21 de ani apropo, sunt la facultate, de ambele ori m-am inrosit cand mi-a atras atentia profesorul si toata lumea a inceput sa se uite la mine, eu nu mi-am dat seama ca ma inrosesc doar ca mi-a atras atentia un coleg, coleg care am fost cu el si la liceu si acum la facultate si inainte (la liceu) se mira cum de nu ma inrosesc niciodata.. ma rog.. vreo idee ce s-a intamplat? Probabil mi-am pierdut increderea in sine ca altceva nu vad sa fie.

    0
    0

  • COL pe 21 Feb 2016, 00:11
    the mind

    Remediu sigur pentru toti rusinosii! Problema e de ordin pshiologic si se poate rezolva prin exercitii simple de dezvoltare a atentiei. Pe scurt fara sa intru in detalii despre cum actioneaza asupra creierului atunci cand practici CONCENTRAREA PE ATENTIE o sa va dezvalui un simplu exercitiu care và va ajuta sa scapati de frica de a rosii si a vorbi in public.Rezultatul este garantat si se va putea vedea dupa numai 2-3 saptamani doar daca va fi aplicat in mod corect asa cum va fi prezentat in continuare. Deci sa incepem: 1. ASEAZA-TE PE PAT SAU PE UN SCAUN SI PRIVESTE ATENT UN OBIECT MIC DIN JURUL TAU PENTRU 1 MINUT. 2. APOI INCHIDE OCHII SI GANDESTE-TE LA ACEL OBIECT CA SI CUM L-AI VEDEA CU OCHII DESCHISI. INCEARCA PE CAT POSIBIL SA NU FACI ALTCEVA DECAT A TE GANDI LA ACEL OBIECT CA SI CUM L-AI VEDEA PRIN PLEOAPELE TALE TRANSPARENTE. FA ASTA TIMP DE UN MINUT. 3. DESCHIDE IAR OCHII SI PRIVESTE DIN NOU ACEL OBIECT TIMP DE 1 MINUT. 4. INCHIDE IARASI OCHII SI PRIVESTE IN MINTEA TA OBIECTUL CA MAI INAINTE, TIMP DE 1 MINUT. 5. ACUM MUTA ATENTIA TA PE OBIECTUL DIN MINTEA TA SI PE RESPIRATIA TA. TINE ATENTIA DEVIZATA, JUMATATE PE OBIECT SI JUMATATE PE RESPIRATIE, TIMP DE 1 MINUT. 6. APOI DESCHIDE IAR OCHII SI PRIVESTE OBIECTUL TIMP DE 30 DE SECUNDE. 7. INCHIDE OCHIISI ACTIVEAZA CELE DOUA ATENTII. UNA PE OBIECTUL DIN MINTEA TA SI ALTA PE RESPIRATIE TIMP DE 1-2 MINUTE. 8. DESCHIDE ACUM OCHII SI PRIVESTE ATENT OBIECTUL TIMP DE 3-5 MINUTE SI TOTODATA CONCETREAZA-TE IN PLUS SI PE RESPIRATIA TA. PASUL 8 ESTE CEL MAI IMPORTANT. PASII DE LA 1-7 II FACI DOAR CA SA PREGATESTI PASUL 8. DUPA CE STAPANESTI BINE ATENTIA PE OBIECT SI RESPIRATIE POTI SA ADAUGI SI NISTE MUZICA ASTFEL INCAT ITI VEI CONCENTRA ATENTIA CONCOMITENT PE OBIECT, RESPIRATIE SI MUZICA. FOARTE IMPORTANT CHIAR CEL MAI IMPORTANT ATUNCI CAND PRACTICI ACEASTA TEHNICA SA ITI PASTREZI ATENTIA DOAR PE CEEA CE TI-A FOST DESCRIS AICI FARA A TE GANDI LA ALTE LUCRURI SAU SITUATII CARE INCEARCA SA-TI INTRE IN MINTE. DUPA CE VEI STAPANI SI APLICA CORECT ACEASTA TEHNICA VEI VEDEA REZULTATE UIMITOARE, VEI PUTEA VORBI IN FATA ORICUI SI MAI ALES VEI PUTEA VORBI IN PUBLIC SI IN FATA A SUTE DE PERSOANE FARA A AVEA ACEL SENTIMENT STANJENITOR CARE FACE SA-TI IA FATA FOC. TE VEI SIMTI MAI LINISTIT SI MAI SIGUR PE TINE IN ORICE SITUATIE. DATI SI VOI MAI DEPARTE PENTRU A PUTEA BENEFICIA SI ALTI RUSINOSI DE ACESTE INFORMATII. BAFTA!

    0
    0

  • deea pe 14 Aug 2015, 11:55
    si eu rosesc

    cred ca nu mai este nimeni pe acest site dar mna, am si eu 14 ani si de un timp mi-am dat seama ca rosesc ... de obicei cand ma intalnesc cu o persoana noua sau cu un baiat .. dar dupa ce mai vorbim imi trece :) si am incercat sa ma obisnuiesc cu asta.. si cand ma ascluta profesorii ma inrosesc rau x.x.. foarte penibil .. dar prietenii mei ma fac sa am mai multa incredere in mine..

    4
    0

  • frantz pe 16 Apr 2015, 22:03
    m-am cam saturat

    am problema asta de 3 ani, m-a cam distrus cred ca am toate sansele sa-l urmez pe "betivan". bafta la toti

    0
    0

  • betivan_ratat pe 26 Ian 2015, 15:26
    Dumnezeu sa ne ajute

    ...Pentru ca nu e usor sa fi rusinos in prezent.Va salut pe toti rusinosii.

    2
    0

  • Alexandru pe 18 Sep 2014, 23:58
    inbujorare

    Salut!am 24 ani Si eu am aceasta (boala)! Nu stiu daca e boala sau e din capul nostru.Si eu m-a inrosesc de vreo 10 ani dar in ultimi ani nu prea am mai bagat de seama si nu m-am mai inrosit asa tare! Inainte m-a inroseam mereu dar acum cand vb cu alte persoane nu m-a mai gandesc la inrosit si nu m-a inrosesc! Nu v-a mai ganditi mereu la inrosit, incercati sa traiti viata. Nu te mai feri sa intri in conversatie cu alte persoane, din contra dute tu si invige frica de inrosit . Inca ceva ...cand vorbiti si incepeti sa inrositi nu lasati capul in jos, ridicatil si terminati discursul, v-a faceti ca nu stiti nimic si ca nu te inrosesti, si asa o sa treaca aceasta (boala).Eu la anul m-a voi insura si v-a dati seama ce am de tras dar nu imi este frica, ce o fi o fi....V-a urez multa sanatate

    3
    0

  • betivan_ratat pe 22 Aug 2014, 09:15
    Iertati-ma daca exagerez

    Buna tuturor.Sunt pisalog,cred,din cauza varstei.Poate si paranoic.Imi vars si eu amarul pe unde pot.Nu sunt un reprezentant de seama al rusinosilor din lumea intreaga.Sunt doar un rusinos ratat.Sper sa fiu ultimul.Atat rusinos cat si ratat.Fiind batran nu mai am multe sperante si ambitii,dar oare pentru copiii rusinosi de azi si de maine nu exista nici o speranta?Sunt organizatii pentru protectia animalelor!Noi rusinosii nu ne putem cere drepturile?Noi nu meritam nici macar compasiunea de care se bucura cainii vagabonzi?Noi astia mai "batrani" trebuie sa ne gandim la faptul ca tinerilor rusinosi,dar mai ales copiilor rusinosi le va fi foarte greu sa supravietuiasca in societatea actuala si viitoare.Daca suntem multi ,de ce nu ne gandim sa fondam o organizatie pentru apararea dreptului la o viata normala a tuturor rusinosilor?Cred ca este o intrebare retorica.Noua ne este rusine si sa stranutam in public,daramite sa ne cerem (niciodata impunem) respectul cuvenit.

    0
    0

  • betivan_ratat pe 28 Iul 2014, 14:11
    Tot eu

    Am si eu intrebari existentiale.Mi se pare ca sunt blestemat.Parca nimic nu-mi merge bine de cand am devenit constient.No ma pot adapta societatii actuale.As avea o oarecare mangaiere sa vad ca mai sunt si altii ca mine...Desi sunt singur...Si rusinos si corect.Cred ca e pleonasm.Nu mai vad azi oameni corecti.Toti isi doresc sa evolueze ....Nu-i mai intereseaza altceva.Mi se pare ca am ramas singurul care fac ceva din altruism si nu din interes...PA

    0
    0

  • betivan_ratat pe 28 Iul 2014, 13:58
    Continuare

    Cateodata ma simt puternic,dar nu ma tine mult.Si ma simt al nimanui.Credeam ca,pana si noi rusinosii am putea avea ceva de spus,,,Ca mai sunt ca mine.Din pacate pentru mine observ ca sunt singur....

    0
    0

  • betivan_ratat pe 28 Iul 2014, 13:52
    Tot eu

    Este deprimant sa vezi ca din decembrie 2013 nu mai scrie nimeni pe acest site.Deprimant pentru mine...Am ramas singurul rusinos...Sau poate am fost si sunt singurul rusinos....

    0
    0

  • betivan_ratat pe 28 Iul 2014, 13:47
    Boala lunga-moarte sigura

    Va salut pe toti

    0
    0

  • elena pe 15 Dec 2013, 19:15
    inrosirea

    Da am si eu aceeasi problema.Am 36 ani .Ami familie,trei copii frumosi ,dar problema inrositului chiar ma da gata.Din cauza aceasta nu pot pe plan profesional sa imi demonstrez ceea ce pot face.Cum am ceva de spus in public ,gata simt cum incep sa rosesc,mi se iau gindurile,nu mai stiu ce sa spun,din cauza astea ma stradui de fiecare data sa evit conversarile.Doamne ,nustiu cum sa mai procedez?O vreme inainte de a avea ceva luam niste valeriana ,asa pentru a ma calma,parca un pic ma ajuta,dar oricum aveam emotii.Stie cineva vre-un leac ?

    2
    0

  • Vasile pe 4 Nov 2013, 12:07
    Pt. betivan_ratat

    Asculta prietene. O sa-ti spun ceva ce 100% o sa te ajute. Noi toti oamenii avem momente de slabiciune in viata, avem ganduri semtimente si nu e nevoie sa ne consideram perfecti. Suntem niste fiinte imperfecte care tind spre perfectiune. Asa esti si tu. Esti un perfectionist incurabil si lui D-zeu ii place asta. Crede-ma nu te-a uitat si prin mine vrea sa-ti trimita un mesaj clar. Nu-ti fie frica de nimic pe lumea aceasta. Nu te teme de moarte, e doar o trecere, o transformare in ceva mai bun si mai frumos. Nu-ti mai reprosa ce ai facut deja, nu mai poti schimba. It spun ce vei face doar in continuare: SI CE DACA TE ROSESTI DIN CAND IN CAND. CAND SI DIN ORICE. CREIERUL ITI TRANSMITE UN MESAJ: E TIMPUL SA TE RELAXEZI! POTI SA GASESTI PUTEREA IN TINE DE A SPUNE IN GAND SI CE DACA. SI CE DACA MA INROSESC. O SA VEZI CA ACCEPTANDU-TE VEI REUSI. IMEDIAT LINISTESTE-TI SPIRITUL. TOTUL TRECE, TOTUL VA FI BINE. SCOATE-TE PE TINE DIN CENTRUL ATENTIEI. NU TE MAI GANDI LA TINE (DIVE INTO THIS WORLD) SCUFUNDA-TE IN EA, IMBRATISAZA-TI ROSEALA CU DRAGOSTE, STRANGEO LA PIEPT, E A TA. FA PACE CU TINE SI CU LUMEA. NU MAI BEA DECAT LA BUCURIE. ITI VORBESTE UNUL CARE A TRECUT PRIN MULTE MOMENTE GRELE. SI DESCOPERIREA MEA ESTE: 1. SCOATE-TE CAT MAI MULT DIN CENTRUL ATENTIEI, INCONJOARA-TE DE FAMILIE SI PRIETENI. FII BUN SI GANDESTE-TE MAI MULT LA EI. INCEARCA SA FACI MAI MULTE PENTRU ALTII, NU FII EGOIST. 2. ESTI CEEA CE VREI SA FII: POTI FI PUTERNIC, CURAJOS INDRAZNET FERICIT 3 GANDURI SI SENTIMENTE ITI TREC TOT TIMPUL PRIN CAP. DACA TOTUSI NU REUSESTI SA CONTROLEZI UN SENTIMENT SI TE INROSESTI 4. SPUNE-TI SI CE DACA (E DOAR O REACTIE CHIMICA PRODUSA DE CREIERUL MEU) CARE MA ANUNTA CA E TIMPUL 5. SA MA RELAXEZ, SA MA IMPAC CU MINE 6. APOI ADU-TI CURAJUL IN TINE SI DACA CEILALTI DIN JURUL TAU RAD SAU SE HOLBEAZA, FA O GLUMA PE SEAMA TA. 7. LASA-TI ORGOLIUL DEOPARTE DACA REUSESTI SA GLUMESTI PE SEAMA TA: "UITE M-AM INROSIT CA O PATLAGICA, PUTETI SA MA TAIATI FELII, VA ROG SA NU MAI COMANDATI SALATA!" 8. NU TE MAI GANDII CA O SA TE MAI INROSESTI IN VIITOR, ASTA E EGO E ORGOLIU. 9. STII CE AI DE FACUT DE ACUM INAINTE. DUMNEZEU A RASPUNS LA RUGAMINTILE TALE SI TI-A TRIMIS RETETA. 10. SCOATE-TE DIN CENTRU, NU ESTI SINGUR

    6
    2

  • betivan_ratat pe 14 Aug 2013, 15:11
    O povara greu de suportat

    Asta este boala pe care o avem.Nu stiu cum e in cazul vostru,dar eu cu greu ma mai suport.Asa cum spune si Whisy,vreo 20 de ani m-am rugat lui Dumnezeu sa ma "repare".Sa fiu si eu un om normal,sa nu rosesc din te miri ce.Cand eram mai crud aveam mai multa rabdare si speranta,dar acum ca am 40 de ani si sunt la fel de handicapat,ma urasc pentru ceea ce sunt.Am ajuns sa-mi fie rusine si de mine.In tinerete eram mai credincios decat acum.Speram ca Dumnezeu ma va ajuta sa trec peste toate problemele.Sunt debusolat:ma rog lui Dumnezeu sa ma ajute;ii reprosez lui Dumnezeu ca sunt asa...Ma rog lui Dumnezeu sa ma omoare;mi-e frica de moarte,desi imi urasc viata...Ma izolez treptat,pentru ca ma suport cu greu,beau si fumez din ce in ce mai mult.Ma urasc ...

    5
    1

  • rrobert pe 3 Iul 2013, 17:59
    Rositul

    Sal,aceasi problema o aveam si eu acum cateva luni,erau cateva situatii in care ma roseam la fata,la nivel de comunicare nu aveam problema,eram extrem de relaxat in acele situatii,dar nush din ce motive eram tot rosu la fata. De ex:Eram la ora de matematica,aveam un profesor mai mistocar,ma scoate la tabla si ma rosesc,eram relaxat,dar nu puteam sa scap de aceasta problema,rezolvam un exercitiu foarte lejer,foarte calm,dar tot aveam problema cu roseala. In schimb,alt coleg avea tot cam aceasi problema,la fel ca si mine se rosea,diferenta este ca lui ii si tremura creta in mana,in timp ce eu nu aveam nimic,ba mai si ma luam la glume cu profesorul. Am incercat o chestie...sa ma gandesc acasa la acele situatii in care ma roseam,sa ma gandesc atat de mult la ela in cat sa ma rosesc,stateam in camera si ma gandeam,ma roseam...facand aceste exercitii m-am obisnuit cu situatiile respective. Dupa 3 saptamani ma gandeam la acele situatii si ma roseam tot mai putin,incercam sa ma gandesc la ele si nu mai puteam,deja ma gandisem prea mult ca sa-mi mai pese de ele. La ora de matematica profesorul m-a scos la tabla,am iesit fara sa ma mai rosesc,chiar imi spunea"Robertino...ce-i cu tine,n-ai mai stat in soare?" Pt mine acest exercitiu a funcionat perfect,am aflat de el mai demult la un profesor de psihologie,spunea ceva in genul"daca te gandesti mult timp la acele situatii,mintea ta o sa se obisnuiasca atat de mult incat nu o sa te mai poti gandi la ele" Pt cei care sufera de aceasta problema le recomand exercitiul,la mine a functionat perfect...am 1 an de cand am terminat liceul si nu am mai avut astfel de probleme.Bafta

    1
    0

  • flokyyy pe 29 Mai 2013, 20:59
    rositul lam fata!!

    sall, sunt nou p aicia, nu am citit toate comurile, dar am aceiasi problema, bag pl,... in el inrosit ca mama saturat. din cat am studiat pana acuma acest (sindrom) am ajuns la o concluzie:cred ca este o cauza medicala( bacteriana) pt ca inrositul asta nui inrosit normal, ci e un fel de transformare, fuk.... singura cale de a scapa dupa parerea mea , este sa ne rugam la DUMNEZEU si ar mai fii o terapie prin laser care cica ar distruge partile care se inflameaza in timpul roseteiiii.......

    1
    0

  • AnoNiM pe 26 Apr 2013, 09:29
    salut

    si mie mi se intampla sa rosesc am 15 ani da am incercat metoda cu relaxarea si merge incercati sa fiti smecheri sa nu va pese ce zice lumea incercati sa fiti mai flexati fara atata stres ca numa strica la frumusete

    3
    0

  • andre2 pe 12 Apr 2013, 20:22
    inrositul

    Buna...si eu am aceiasi problema. Ma bucur ca mai exista oameni care pot intelege asta...eu sunt eleva am 14 ani si de cate ori sunt ascultata de un profesor rosec si nush de ce?....ma simnt asa de stanjenita cand vad ca toti incep sa rada si sa se mire....as vrea sa scap de asta dar nush cum?...eram o fata cu tupeu si incredere in mine dar de cand cu aceasta problema nu mai am incredere in mine ,nu mai sunt sigura pe mine in ceea ce fac si asta ma face sa pierd mult.....ce sa fac??

    2
    0

  • Raul pe 7 Apr 2013, 23:56
    salutare..

    clar "fenomenul" este unul psihologic , mi se intampla si mie foarte des din pacate , pot spune ca imi controleaza viata uneori, din momentul in care mi s-a intamplat sa ma inrosesc prima oara , am devenit o fire mult mai retrasa si rare imi sunt momentele in care "socializez" desi si eu sunt tanar si nici urat nu ma consider ,va spun sincer ca am incercat tot felul de "leacuri" inclusiv autosugestia insa am ajuns de unde am plecat...incerc sa nu ma dau batut insa pentru ca nu cred ca am primit o viata doar ca sa sufar.

    5
    0

  • Maria pe 27 Mar 2013, 20:01
    Buna !

    Am crezut ca sunt singura persoana care aceasta problema si mie mi-a afecata viata , chiar daca imi place sa socializez la multe intalniri am preferat sa nu merg , acolo unde am mers m-am asigurat ca nu e foarte multa lumina , atunci cand incercam sa-mi spun parerea efectiv ma inroseam pana pe gat , piept este pur si simplu groaznic , m-am intrebat de multe ori de ce? pentru ca sunt o fata sincer , educata nu .am mint , uneori am impresia ca sunt omul corectitudini , nu conteaza cu cine vorbesc sau depre ce vorbesc pur si simplu ma inrosesc , sunt perioade totusi cand nu mi se intampla dar sunt si perioade cand sunt zile intregi la rand , ma simt fectiv penibil , am incercat sa ascund nu inteleg de ce , sunt tanara am 22 , pot spune cu toata modestia sunt frumoasa nu am complexe, dar rosatat asta a fetei simt ca ma distruge ... Oricum trebuie sa ne gandim ca sunt oamenii in lumea asta care sunt gravi bolnavi . Numai bine va doresc la toti !.

    3
    0

  • Pt alex pe 5 Mar 2013, 14:41
    Ets

    Alex,in legatura cu operatia Ets...e bine sa te mai documentezi,iti asumi multe riscuri daca te supui la o asemenea operatie,poate exista o complicatie si sa ramai paralizat,rar dar se intampla.Apoi efectele secundare,o sa transpiri foarte mult.Nu stiu sigur daca iti afecteaza sanatatea pe termen lung dar fi sigur ca o sa-ti schimbe modul de viata.Eu nu cred ca se merita decat daca problema ta este insuportabila si esti dispus sa risti. Ca sfat pentru voi toti,cremele autobronzate sunt o solutie,fara riscuri 100%

    1
    0

  • betivan_ratat pe 11 Feb 2013, 13:23
    De ce nu rosesc oamenii?

    Scriu comentariul asta pentru ca am gasit un articol in care un profesor care studiaza pcomportamentul primatelor isi pune intrebarea:de ce rosesc oamenii?Intrebarea corecta este:Cati oameni rosesc?Pentru ca foarte putini suntem cei care suferim de handicapul asta si nu-i deloc adevarat ca rosim din cauza ca mintim sau din cauza unei vinovatii.Noi rosim in situatiile pe care creierul nostru le considera penibile,sau la emotii provocate de trairile mai intense.Ca o consecinta a faptului ca rosim aproape din orice,nu prea mintim si nici nu comitem acte antisociale,tocmai pentru ca suferim atunci cand rosim si nu e doar o simpla schimbare a culorii fetei.Dar cine nu are acest handicap nu o sa ne inteleaga niciodata si o sa ne scoata "vinovati" in orice situatie in care se cauta tapi ispasitori,pentru ca superficialitatea gandirii lor asta le dicteaza:ca vinovatii rosesc.Pentru toti cercetatorii din strainatate lipsiti de experienta practica,dar si pentru semenii nostri care impartasesc ideea din articol ii invit sa foloseasca ca material de studiu comportamentul infractorilor si al politicienilor din Romania.Eu nu i-am vazut sa roseasca niciodata,chiar daca din cauza lor au murit,au saracit oameni,sufera familii intregi,iar Romania e de nerecunoscut,o umbra a Romaniei din 1989.Si asta pentru ca pe langa faptul ca "oamenii nu rosesc",l-au parasit pe Dumnezeu,iar despre patriotism ce sa mai vorbim,ca nu mai exista.Asta am avut de spus.

    6
    0

  • Alex pe 27 Ian 2013, 14:03
    a auzit cineva de operatia ETS

    a auzit cineva de operatie ETS...din ce am auzit se face pentru hiperhidroza...dar se pare ca prin aceasta operatie scapi si de vesnica problema cu inrositul...daca are cineva habar sa lase un comentariu...apropo..este cineva din Iasi cu problema asta?

    6
    1

  • Cris pe 26 Oct 2012, 14:38
    Rositul chiar iti face viata un calvar...

    da...si eu am aceeasi problema..orice as face tot rosesc la un moment dat,mai ales cand ma simt privita.Chestia asta chiar a a devenit un chin.Nu inteleg de ce ceilalti nu rosesc si e foarte aiurea..Ce sa fac sa scap...?

    7
    0

  • betivan_ratat pe 22 Oct 2012, 13:46
    Buna sa va fie viata

    Va ureaza un rusinos batran,coleg cu voi de suferinta.Ma bucur ca a scazut numarul postarilor,asta inseamna ca tot mai putini oameni sufera de si de pe urma acestei boli.Eu sunt tot mai disperat si mai tot timpul beat.Pe mine roseala m-a invins.Sper sa fiu ultimul invins.

    4
    4

  • roby pe 8 Oct 2012, 19:21
    ....

    ca sa nu mai ai aceasta mica problema trebuie sa ti cont de cateva lucruri,cel mai importnat este sa fi independent,daca vezi o fata,nu te mai gandi cum sa faci sa te placa,ce sa-i spui,cum sa te comporti..ect,trebuie sa nu dai importanta mare acestor lucruri,cand vorbesti cu sora,cu verisoara,cu o prietena de mult..te inrosesti?nu,pentru ca nu dai importanta lucrurilor de mai sus,nu incerci sa pari ceva ce nu esti.Daca o sa incerci sa vorbesti si sa socializezi fara a-ti trece prin cap..cum sa fac sa ma placa,ce sa fac..o sa vezi ca viata ta se ve schimba,o sa poti vorbi cursiv si o sa gandesti limpede in acel moment,daca o sa fi disperat sa te faci placut o sa incepi sa rosesti,sa transpiri,sa-ti pierzi cuvintele.atunci cand vorbesti cu cineva incearca sa fi asa cum esti tu,sa fi natural,sa te simti bine in pielea ta,gandeste-te ca vorbesti cu un prieten,daca o sa incerci sa faci pe cineva sa te placa o sa ai surpriza si o sa vezi ca nu reusesti,daca o sa fi calm,o sa fi asa cum esti tu ai sanse foarte mari sa te faci placut,multe fete prefera barbatii care sunt barbati,care nu sunt disperati sa se faca placuti intotdeauna,incearca sa tratezi pe cineva ca un prieten,o persoana cu care vrei sa porti un dialog,nu ca o persoana pe care vrei sa o impresionezi pt ca nu o sa reusesti tot timpul si o sa ai o cadere emorionala,atunci cand esti relaxat,stapan pe tine,calulat o sa ai multe reusite...

    0
    0

  • mecunoscut pe 16 Aug 2012, 17:06
    rositul da e o problema

    Da de fiecare data intalnesc persoane care rosesc la fata si cand vorbesc cu cineva necunoscut da stiu eu solutia nu este foarte grea..... Incearca sa nu te mai gandesti la lucrul acesta atunci cand vorbesti cu o persoana necunoscuta ia pe parcurs vei vedea ca va disparea aceasta simtoma....la revedere..

    1
    0

  • der pe 16 Aug 2012, 16:59
    rusinea

    da asa este te rusinez de

    0
    0

  • mariana pe 22 Iun 2012, 16:08
    aceeasi problema

    nici eu nu stiu ce sa fac cand vad un baiat de fiecare data trebuie sa ma ascund sa nu ma vada ca sunt rosie deoarece apoi rade ca cum arat de foarte multe ori alte persoane imi spune ioi cum areti sau rade ma sint foarte naspa as vrea sa fiu si eu ca celelalte fete care au iubit su sunt frumoase de f multe ori imi vine sa ma omor sau sami sparg oglinda va rog ajutatima xcumva

    3
    0

  • alex pe 15 Iun 2012, 14:54
    rusinea

    Si eu am aceasi problema, cand vorbesc cu orce om...incerc si eu sa scap de aceasta problema..dar nu ma ajuta nimeni omenii imi spun ca o sa dispara singura dar eu nu cred...problema dispare cand vrei tu sau daca vrei tu dar nu singur trbuie sa ne ajute cineva un psiholog parintii mei nu vor ei nu inteleg ca este ceva foarte grav pentru noi nu este usor pentru mine sa vad un om care vorbeste nu ii este frica sa raspunde si sa spuna ce gandeste si eu vrea sa fiu asa toti vrem dar omenii cu comentariile lor ne descurajeaz...eu sper sa scap incurand de problema mea sper....

    0
    0

  • betivan_ratat pe 24 Mai 2012, 15:46
    Impresiile unui disperat despre viata

    Eu am perceput viata intr-un mod foarte negativist.Mie tot timpul mi s-a parut ca oamenii si-au batut joc de mine,in anumite momente din invidie ,in celelalte pentru ca m-au considerat slab.Sunt sigur ca nu intereseaza pe nimeni ce am de spus,pentru ca fiecare e doar pentru el,dar eu sunt insistent si in consecinta imi exprim sentimentele.M-am nascut in zodia ratatilor.Desi eram bun la invatatura,premiant,in relatiile sociale eram handicapat.Toti mediocrii care de abia terminau anii scolari ma luau la misto.Asta din cauza faptului ca ma inroseam la fata, din cele mai banale motive.Am simtit multa rautate,in principal din invidie si in randul adultilor,cand eu eram copil.Pentru ca copiii lor nu aveau rezultate la scoala cu care sa se laude,in comparatie cu mine,se straduiau sa ma puna in situatii jenante,ca sa rosesc,pentru a-si putea in sfarsit sa-si laude odraslele ca sunt indraznete.Am simtit rautatea asta si la profesorii de liceu,imediat dupa revolutie.Eu,provenind dintr-o familie modesta,profesorii nu ma prea bagau in seama.Fiind rusinos nu prea m-am evidentiat.Cand insa la treapta a-2-a am fost printre primii,am simtit rautate pur si simplu din partea lor,pentru ca ma verificau tot timpul,incercand sa ma puna intr-o postura proasta.Le era ciuda, vezi doamne,ca un proletar a "rasturnat"burghezia.Am avut multi colegi provenind din familii titrate,gen profesori universitari,patroni,directori de institutii si nu le-a cazut bine ca un proletar e mai bun decat "beizadelele" lor.Asta am simtit eu si de asta sunt un nostalgic al comunismului.Atunci nu conta ca esti sarac.Daca erai bun la invatatura, aveai mult mai multe sanse ca acum sa ajungi intr-un serviciu bun.Fiind un rusinos, nu am putut sa ma lupt cu morile de vant si incet incet am renuntat la invatatura,dar si la speranta ca invatand poti sa faci ceva in viata.Asta in contextul in care nici nu aveam bani.Imi aduc aminte ca si cum ar fi fost ieri ,cum ma luau la misto colegii mei referindu-se la hainele cu care eram imbracat cand ei de abia promovau anul.Amintiri placute,ce sa mai zici?De aceea nu am fost la intalnirea de 10 ani.Si am mai avut un motiv.Aproape toti acei mediocrii sunt acum bine suspusi in ierarhia sociala.Iar eu pe "prosti" nu-i respect si nu stau cu ei la masa pe cat posibil.Astea au fost aiurelile unui frustrat,asa ca nu ma judecati pentru faptul ca delirez.

    2
    0

  • betivan_ratat pe 14 Mai 2012, 14:18
    Daca as fi un om normal nu as persista in prostie

    A mai spus cineva asta despre mine si sunt aproape convins ca multi gandesc in acelasi fel.Este vorba despre faptul ca eu caut cu disperare sa fiu bagat in seama(ei cred ca obtin un orgasm cerebral in acest mod).E dreptul fiecaruia sa ma judece,la fel cum si eu ii judec pe ceilalti.Din pacate,pentru mine,eu doar ma confesez pentru ca la popa mi-e rusine sa ma duc.Si aici o fac doar la betie.Sunt un distrus,sunt rau la suflet pentru ca imi vine sa imi rod unghiile de ciuda ca nu am avut parte de o viata normala.Mai precizez o data ca sunt rau pentru a se intelege.Imi vad fosti colegi de scoala,pe care nu-i ducea capul(zic eu) care acum sunt oameni de afaceri sau cu niste functii inalte si ce ma deranjeaza este faptul ca acum ma trateaza de sus,sau nu ma "cunosc" pe cand in vremea scolii erau la limita promovabilitatii...Voi va dati seama ca eu beau si sunt aproape manga la ora asta?Asta bineinteles din cauza rautatii si a prostiei,calitati care ma caracterizeaza.

    9
    0

  • betivan_ratat pe 14 Mai 2012, 13:53
    Imi cer iertare unei persoane speciale

    As vrea si eu sa fiu un om normal(cine nu ar vrea?),dar se pare ca destinul mi-a pregatit altceva.Din cauza faptului ca sunt un ratat imi neglijez multe din indatoririle cotidiene,sunt evaziv,ignorant poate chiar iresponsabil.Persoana la care fac referire a incercat sa ma contacteze pe mess,dar eu fiind delasator in tot ceea ce fac am vazut prea tarziu acel mesaj.Sper sa citeasca acest mesaj si sa accepte scuzele mele.Nu am vrut niciodata sa fiu ignorant si nesimtit.Din pacate am devenit exact ceea ce am urat cel mai mult in copilarie.Poate e o lectie de viata,poate e un blestem nu stiu si nu sunt in masura sa ma pronunt.Daca citesti acest mesaj, te rog sa imi mai scrii,dar in acelasi timp te rog sa ai si rabdare in asteptarea raspunsului meu,deoarece sunt un rusinos distrus de viata.

    1
    0

  • betivan_ratat pe 3 Mai 2012, 09:57
    Exist ,desi nu gasesc nici o explicatie pentru asta

    Toti ne spun ,sau cel putin mie,sa stam linistiti ca sunt alte probleme mai grave decat aceea de a rosi.Incerc sa le explic cum sta treaba.Sa rosesti nu-i o problema,nu doare.Efectele acestei probleme sunt grave.Te izolezi,nu-ti traiesti viata ca restul omenirii,ce sa mai spun?E perfect. Le doresc tuturor celor care ne judeca cu indiferenta sa aiba parte de ce am avut eu.Si ca bonus le dau un sac cu morcovi.Le rezolva problema,garantat.CRIS iti multumesc pentru faptul ca incerci sa ma incurajezi,dar e inutil.Soarta mi-e pecetluita cum dealtfel ne este la toti.Asta e viata mea m-am obisnuit cu ea.Doar ca nu pot sa fiu multumit de ea.Mi-e sila de mine cand nu sunt beat,de aceea beau destul de des.Daca nu as fi ales bautura as fi mers pe sinucidere.Dar nu am avut curaj.Si asta e un mod de sinucidere lenta.Dar eu am rabdare.

    1
    0

  • CRIS pe 23 Apr 2012, 21:55
    PT BETIVAN RATAT(pe bune...cum te cheama?!?)

    Uite....orice problema ai avea,gandeste-te ca a mea e de 100 de ori mai grava si totusi incerc sa trec mai departe ok?CHIAR NU CRED ca esti un betivan ratat si oricat de grava ar fi problema ta poti trece peste!Ai zis ca ai o familie,satisfactie profesionala....din comentariile tale vad ca ai si umor....Infrunata-ti odata problema , schimba-ti atitudinea si respectul de sine.Spre exemplu,primul pas ar fi sa nu te mai numesti betivan ratat.Sa stii ca nu impresia asta mi-ai lasat-o...personal cred ca esti o persoana inteligenta cu un simt al umorului al naibii de bun...Deci,CAPUL SUS !

    0
    0

  • gabi pe 20 Apr 2012, 22:53
    buna

    si eu am inceput sa am aceiasi problema ma ma inrosesc zilnic,este nasol de un am mi sa intamplat,lucrez ca marinar nu m-am protejat as mai putea face ceva?

    0
    0

  • ionut pe 26 Mar 2012, 21:36
    ...

    am si eu problema asta din totdeauna cred...am 21 de ani si e cam penibil, am incercat de ceva vreme sa gasesc un remediu la problema asta sunt zile si zile cand corpul meu reactioneaza in mod diferit...cateodata rosesc fara motiv, alteori n-am probleme de genul asta chiar daca interactionezu cu foarte multe persoane din pacate, ,chestia asta m-a tinut departe de o viata foarte sociabila dar inca mai am sperante sper ca toti care va confruntati cu problemaasta sa gasiti o rezolvare

    1
    0

  • Ancutza pe 26 Mar 2012, 18:02
    Solutii pentru roseata

    Clinique redness solution poate fi una din solutiile pentru a acoperi roseata. Si eu am problema asta de f mult timp si chiar m-a afectat de multe ori in cazuri sociale avand in vedere k eram foarte retrasa si preferam sa evit lumea pentru a nu rosi. Inca nu am scapat de aceasta problema dar de curand am aflat cateva produse care ajuta f mult si m-am gandit sa va informez si pe voi, cei care sunteti complexati de roseata. Multe persoane sugereaza sa te relaxezi in astfel de momente sau eventual sa accepti ceea ce esti... ei bine, mie mi s-a parut extrem de greu sa urmez aceste sfaturi. Ba mai mult am fost o perioada si la terapii pentru anxietate dar degeaba. Cel mai bun lucru la aceste produse este k indiferent de situatie, stii ca nu vei rosi iar chestia asta o sa te faca sa ai mai multa incredere in time pe viitor. Eu cel putin, cand stiu k e o zi mai importanta in care trebuie sa vorbesc sau sa fiu in centrul atentiei, folosesc clinique redness solution sau eucerin sau colour calming de la number 7. Sper sa va ajute aceste informatii si sa nu mai aveti probleme cu rosata pe viitor. Trebuie sa va spun ca cele 3 produse mentionate sunt de culoare verde ceea ce face sa neutralizeze culoarea rosiile pastrand tenul natural. Mult succes va doresc.

    2
    0

  • marian pe 15 Mar 2012, 00:06
    betivan ratat

    Incearca Meditatia,fa-ti o rutina,de 2 ori pe zi fara exceptie,e singurul mod ca sa iti intalnesti emotiile fata in fata,dupa ce o sa inveti sa le controlezi o sa iti gasesti pacea interioara care se va reflecta in toate aspectele vietii tale.Nu fii frustrat daca nu da rezultate din prima,dupa o luna...dupa un an...intr-un final se va intampla.Meditatia e cel mai bun lucru care mi s-a intamplat si cea mai buna investitie a timpului meu.Tot ce iti trebuie pt inceput este cartea The Little Manual Of Meditation,are 150 de pagini,deci o citesti in 1 zi sau 2 si este cea mai detaliata in ce priveste instructiunile.O gasesti pe net,eu am citit-o in engleza ca nu am gasit in romana.Succes!

    1
    0

  • betivan_ratat pe 14 Mar 2012, 17:01
    Incercati sa ma suportati

    Imi cer scuze in legatura cu postarile mele (atat trecute cat si viitoare), sunt facute la betie.Trec prin diferite stari,cand ies din betie am si momente in care imi doresc sa fiu un om normal.Nu ma tine mult.De ce?Nu as putea spune.Cine poate mangaia oamenii care sufera,din diferite motive,si cu ce argumente,cand acestia vad si ei cu ochii lor cum altii parca plutesc in viata.Care e explicatia logica a faptului ca unii au parte de necazuri si neimpliniri la tot pasul(chiar daca se straduiesc sa-si faca viata frumoasa),iar altii doar pocnesc din degete si au parte de mult mai multe satisfactii.

    3
    0

  • betivan_ratat pe 9 Mar 2012, 11:17
    "caracatita"exista?

    Am postat pe Softpedia Forum un subiect in care aminteam ,de prostia Elenei Basescu si de faptul ca respectiva fiinta a ajuns europarlamentar,concluzia fiind ca mi-a fost restrictionat accesul pe Softpedia,vreau sa vad daca piovra a ajuns si pe aici?

    0
    1

  • dima pe 6 Mar 2012, 17:20
    pt betivan ratat

    ahaha..da,scuza-ma 'genul masculin' atunci,e mai ok?sa stii ca sunt din ukraina si prima mea limba a fost a noastra care e cel putin de 2 ori mai complicata gramatical vorbind,dar cui ii pasa,mie :p apropo domnule stie-tot pluralul la olimpiada este olimpiade ;) sa stii ca o gramada de barbati se dau cu fond de ten ca sa isi acopere ridurile,la fel multi merg la solar si multe alte chestii care in romania sunt considerate 'gay'.Si in ultimul rand nu am vrut sa te jignesc cu primul post,bine...poate doar un pic :)) am incercat doar o abordare diferita,sa te trezesc un pic

    2
    0

  • betivan_ratat pe 6 Mar 2012, 09:28
    Parerea mea

    Iertati-ma ,cei care cititi postarile mele,daca am considerat ca "dima" e femeie.La betie faci multe greseli.Nu de alta dar o femeie nu aduce atatea jigniri unei persoane pe care nu o cunoaste si care nu i-a facut nimic.Eu ma gandeam doar la faptul ca cineva care merge la solar si se da cu fond de ten,ar putea fi de gen feminin.Gramatical vorbind,sex feminin nu exista.Cineva ar trebui sa puna mana pe carte.Are o scuza, are doar 26 de ani.Eu la 14 ani participam la olimpiezi la "romana".Dar pe cine intereseaza?Doar pe mine.Sunt un frustrat al vremurilor de mult trecute,cand daca erai competent erai premiat,nu pe baza de "apartenenta".

    0
    1

  • dima pe 2 Mar 2012, 22:51
    pt betivan ratat

    e clar ca erai baut daca nu ai vazut ca folosesc adjectivele la sex masculin sau nu ti-a iesit gluma,sunt baiat si am 26 de ani.Cade argumentul tau,ceea ce cauti in viata vei gasi,daca tu iti cauti autodistrugerea crede-ma esti pe drumul cel bun din cate am citit aici,sa nu te sperii cand va veni ;) si nu imi poti spune ca poate o sa trec prin ce treci tu...am trecut deja,poate a fost si mai rau,pentru mine oricum a fost ceva de neimaginat cand problema a devenit singurul lucru la care ma gandeam 24/7...tind sa cred ca exagerezi mult sau te-ai lasat coplesit de situatie,in loc sa lupti.oricum succes si sper sa aud de bine :)

    5
    0

  • betivan_ratat pe 2 Mar 2012, 18:11
    Sunt atata de nevolnic,ca ii raspund d-soarei Dima(Deea)

    Doar atata am a-ti spune:esti muritoare si nu sti ce iti rezerva viitorul.Sper sa nu fi atat de redusa,incat sa apreciezi ca asta e o amenintare.E doar un sfat de la cineva trecut prin viata.

    2
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod