Metoda „pietrei neclintite”, trucul care te ajută să reduci la tăcere oamenii toxici

Ești o persoană amabilă, iubitoare și conștiincioasă. Faci tot ce poți pentru a te înconjura de oameni pozitivi, care nu se hrănesc cu drame (ale lor sau ale altora).
Dar nu este mereu posibil sa elimini toate persoanele toxice din viata ta. Iar aici intervine metoda „pietrei”. Este o modalitate eficienta de a tine sub control efectele pe care oamenii toxici le au asupra ta, fie ca ai de-a face cu un coleg narcisist, o soacra dificila sau un coleg de apartament care te stoarce de energie.

Ce este metoda „pietrei neclintite”?


Psihologul Nadene van der Linden a scris despre aceasta tehnica pe blogul sau, Unshakeable Calm. Practic, este modalitatea prin care ii opresti pe oamenii toxici sa transforme situatii obisnuite in drame care sa-ti provoace stari negative si stres inutil – acele lucruri pe care ei, de fapt, le adora.
Atunci cand te comporti ca si cum ai fi plictisita, neinteresata si deloc atenta, nu faci altceva decat sa descurajezi persoanele toxice din a te implica in dramele lor. Astfel ca oamenii toxici vor cauta o tinta mai interesanta pentru a-si pune in practica acel comportament manipulator specific.

„Cea mai buna varianta de a obtine un rezultat sanatos din interactiunea cu o persoana toxica este prin schimbarea raspunsului pe care il avem fata de comportamentul sau”, spune psihologul, citat de purewow.com.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod