Distractie sau munca?

Inainte de a te angaja sau de a da la facultate gandeste-te bine daca vrei...

Distractie

Avantaje: o viata boema, cu mult timp liber si putin stres; vei avea suficient timp sa alegi baiatul visurilor tale, care sa te sustina (in acest caz ai sanse cu 32% mai mari sa-l intalnesti decat daca ti-ai petrece cel putin 8 ore pe zi intr-un birou deprimant).

Inconveniente: o data ce ti-ai satisfacut toate poftele (plimbari, petreceri, divertisment) vei simti un puternic sentiment de inutilitate. Risti sa te trezesti pe la 35 de ani, singura, fara un scop in viata clar stabilit, sa te repezi spre cursurile unei facultati si spre o gasca cu 10-15 ani mai tanara.
Asta in cazul in care nu faci parte din categoria femeilor intretinute care au in jurul lor o gasca de odrasle si o casa de tinut.

Munca

Avantaje: independenta financiara, dreptul de a revendica si obtine un statut in societate, un tel clar de urmarit de-a lungul vietii, un program ordonat.

Inconveniente: Vei participa la toate disputele pe care le au ratatii din biroul tau, precum si la diverse alte meschinarii pe care ti le fac cei care vor sa-ti blocheze cariera. Prea putin timp liber, putina libertate de miscare.

Catalina, asistent manager, 20 ani
Pun foarte mare pret pe cariera.
Am un loc de munca bine platit si urmez cursurile unei facultati de management la distanta si asta imi da speranta ca in viitor nu voi depinde de nimeni in plan financiar. Sunt la inceput de drum intr-o cariera de afaceri si stiu ca voi putea sa ma intretin singura. Sunt o persoana independenta si nu m-as vedea in rol de mamica, gatind si avand grija de copii, asteptandu-si sotul sa ii aduca bani. Cred ca nu se mai potriveste generatiei din care fac parte.

Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod