Cum să procesezi o emoție când nu poți vorbi despre ea: 7 activități care te ajută

Simți o emoție puternică, dar nu poți vorbi despre ea din diverse motive?
Poate ca nu esti pregatita sa o verbalizezi sau poate ca simti ca nu ai un partener potrivit pentru aceasta discutie delicata. Indiferent de caz, o emotie simtita, dar care nu poate fi impartasita cu nimeni, poate cauza extrem de multa suferinta.

Daca te afli in aceasta postura, probabil ca te intrebi cum sa procesezi o emotie atat de puternica fara sa o „dai afara” din suflet vorbind despre ea. Ei, bine, ai la dispozitie mai multe instrumente foarte eficiente.

Cum sa procesezi o emotie despre care nu poti vorbi:


Dormi


Somnul nu rezolva problemele, dar te poate ajuta sa le gestionezi mai bine. Cand esti asaltata de emotii puternice, un pui de somn te poate ajuta sa te recalibrezi.
Apoi, un somn sanatos, de 7-9 ore pe noapte, te va ajuta sa fii mai odihnita, iar sistemul tau nervos va putea infrunta mai bine starile emotionale.

Misca-ti corpul


Te simti blocata in atatea ganduri, frici, ingrijorare si anxietate? Scutura-te, la propriu. Sportul de orice fel te va ajuta sa eliberezi din tensiunea stocata in corp, caci emotiile acolo raman captive – in corpul fizic. Misca-te in orice fel iti place. Alearga, danseaza, mergi pe bicicleta sau mergi la sala. Orice functioneaza, atat timp cat iti ridica putin pulsul si te face sa uiti de orice!

Conecteaza-te cu persoane dragi


Chiar daca simti ca nu poti discuta cu nimeni despre felul in care te simti, nu te izola. Intalneste-te cu prietenii, iesi in oras sau la o plimbare.
Nu este nevoie sa spui nimic, ci doar sa te bucuri de prezenta celor dragi. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod