Cum recunoști o persoană toxică în numai 5 minute

Nu este nimic neobișnuit în faptul că ne întâlnim uneori cu persoane cu care nu ne înțelegem.
Însă se întâmplă să întâlnim și oameni pe care nu îi suportăm absolut deloc, oricâte schimbări și compromisuri am încerca să facem. De aceea, ai nevoie de câteva indicii care te ajută să recunoști o persoană toxică imediat, pentru a nu-ți irosi timpul cu aceasta. Iată câteva semnale de alarmă la care ar trebui să fii atent!

Semne care te ajută să recunoști o persoană toxică imediat


1. Se plânge mereu

Oamenii toxici sunt atât de negativiști, încât este greu de crezut că pot funcționa în viață.
Aceștia se plâng de orice: mâncarea nu este bună, ieșitul în oraș este prea scump, slujba lor este rea, casa este prea mică, șeful este un idiot, copiii sunt enervanți, soacra își bagă nasul peste tot. Atunci când ești în preajma oamenilor toxici, ajungi să rămâi fără energie.

2. Se așteaptă la tratament special

O persoană toxică este de părere că toată lumea ar trebui să se poarte cu ea de parcă ar fi specială. Iar atunci când nu îi convine ceva, se îndepărtează de persoana în cauză.
Își pune propria viață pe un piedestal și crede că este mai importantă decât a celorlalte persoane din viața sa.

3. Debordează de laude la propria persoană

Cu toate că este acceptabil să te lauzi la un interviu pentru un job care îți place, nu este foarte amuzant să întâlnești pe cineva pentru prima oară și să auzi cât de impresionantă e viața sa. Persoanele care fac acest lucru încearcă să compenseze pentru alte lucruri, pe care ar vrea ca tu să nu le afli vreodată.
Aceste persoane vor transforma orice situație într-o poveste despre ele. Vor folosi exemple din propria viață în mod constant, pentru a te învăța lecții de viață.

4. Nu îi pasă de grijile tale

O persoană toxică va începe o conversație cu tine, însă nu te va lăsa niciodată să vorbești despre tine. Nu îi pasă că ai nevoie de timp liber pentru a avea grijă de copilul tău bolnav și, cu siguranță, nu va face niciun sacrificiu sau compromis pentru a te ajuta atunci când ai probleme în viață sau la muncă.

5.
Se așteaptă să îi faci pe plac


Oamenii toxici cred că toată lumea din jur ar trebui să se încline în fața lor și să îi facă fericiți. Vor păcăli și manipula oamenii până când aceștia vor face ceea ce nu pot ei. Dar nu vor recunoaște niciodată că acesta a fost motivul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod