Cum pot cumpăra banii fericirea

De câte ori nu ai auzit că banii nu pot cumpăra fericirea? Ei bine, se pare că acest vechi motto este greșit.
Trucul este să știi exact ce să cumperi. Experții de la Harvard Business School au împărtășit câteva sfaturi pe care le poți folosi pentru a tranforma banii în fericire.

Modalități prin care pot cumpăra banii fericirea


Terapia prin shopping nu este ceea ce ar trebui să fie, potrivit unui studiu recent care a cuprins mai mult de 6.000 de respondenți. Aceștia au dezvăluit că s-au simțit mai fericiți și mai puțin stresați atunci când au cheltuit 40 de dolari pentru a-și salva timpul spre deosebire de cheltuielile pe achizițiile materiale.
Prin urmare, nu cumpăra lucruri, cumpără timp! Iată cum pot cumpăra banii fericirea!

1. Identifică ceea ce urăști

Cheltuiește bani pentru a externaliza sarcinile pe care le urăști, iar această acțiune ar trebui să-ți ridice nivelul de fericire. Printre exemplele perfecte se numără deszăpezirea mașinii în timpul iernii, tunderea gazonului în timpul verii, curățenia de primăvară sau chiar și spălarea vaselor.

2. Cumpără servicii

Există atât de multe locuri în care poți găsi serviciile de care ai nevoie.
S-ar putea să te gândești că nu poți cheltui bani pe anumite servicii, pe care ar trebui să le faci singură, însă cine îți evaluează fericirea?

3. S-ar putea să nu te pricepi la evaluarea timpului

Adesea ajungi să crezi că vei avea mai mult timp în viitor decât ai în prezent. Dar este important să înțelegi că ceea ce faci cu banii tăi poate juca un rol la fel de important pentru fericire precum cât de mulți bani faci.

4. Cumpără lucruri care te ajută să economisești timp

Folosirea unei mașini de spălat vase va aduce mai mult timp în viața ta.
Folosirea dispozitivelor va veni ca un ajutor care îți oferă bucurii, adică o valoare care va depăși valoarea monetară a achiziției tale.

5. Fă schimburi

Pierderea timpului te face să te simți vinovată cu privire la banii pe care îi cheltuiești pentru a externaliza responsabilitățile. Deci îți poți folosi timpul liber nou achiziționat pentru activitățile pe care îți doreai mereu să le faci. Adoptă un nou hobby sau mergi la alergat în parc! Nu numai că te ferești de experiențele negative, dar te și întrebi în mod strategic cum îți poți petrece timpul cel mai bine.

Regândește premisa conform căreia banii nu pot cumpăra fericirea! Evitarea experiențelor negative și cheltuirea banilor pe lucrurile potrivite te vor ajuta să fii mai fericită în viața de zi cu zi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod