Comportamente care îi fac pe ceilalți să aibă încredere în tine

Încrederea reprezintă lipiciul vieții. Reprezintă cel mai important ingredient al comunicării eficiente și principiul fundamental care stă la baza tuturor relațiilor.
De la relațiile cu familia la cele cu prietenii, colegii și partenerii, încrederea are o importanță majoră. Câștigarea încrederii cuiva poate fi un lucru dificil. Prin simpla schimbare a comportamentului tău, îi poți face pe ceilalți să aibă încredere în tine. Iată cum!

Cum îi poți face pe ceilalți să aibă încredere în tine?


1. Exprimarea empatiei prin scuze

Ne cerem scuze pentru lucruri pe care nu le putem controla, cum ar fi o zi ploioasă sau un tren aglomerat. Iar acest comportament poate arăta că empatizezi cu situația altcuiva, chiar dacă nu tu ai creat problema.
Acestea sunt numite scuze inutile. Dacă o persoană are o zi proastă sau suferă din cauza unei pierderi, îi spui că îți pare rău, exprimând îngrijorarea și empatia, dar și crescând nivelul încrederii celeilalte persoane.

2. Oglindirea limbajului corpului

Dacă te afli în situația imitării limbajului corpului unei persoane atunci când ai o conversație cu aceasta, este un semn bun că ești pe cale de a câștiga încrederea acelei persoane. Studiile arată că oglindirea subtilă a limbajului corpului unei alte persoane poate contribui la creșterea nivelului de încredere al acelei persoane, fără să fie conștientă că este copiată.
Acest truc este deosebit de eficient când vine vorba de negocierea și soluționarea problemelor interpersonale. Cu toate acestea, este important să te asiguri că faci acest lucru în mod subtil. Dacă ajungi să copiezi fiecare mișcare pe care o face o persoană, poate părea puțin ciudat.

3. Prietenii în comuni

Oamenii sunt mai predispuși să aibă încredere în oamenii care sunt prieteni cu prietenii lor. Acest fenomen se numește închidere triadică, ceea ce înseamnă că două persoane care au o persoană terță în comun au mai multe șanse să devină apropiate.
Într-un studiu realizat, oamenii au dezvăluit că există mai multe șanse să accepte cererile de prietenie de la diferite persoane pe Facebook dacă au prieteni în comun. Mai exact, 80% dintre oameni acceptă o cerere de prietenie dacă observă că au cel puțin 11 prieteni în comun.

4. Mirosurile primitoare

Ceea ce miroase bine pentru unii oameni poate mirosi neutru pentru alții. Cu toate acestea, știința a arătat că felul în care mirosim poate influența încrederea altor oameni în noi.
Lavanda este un parfum considerat primitor, deoarece are un efect calmant. Alte mirosuri, precum menta, pot pune oamenii în stare de alertă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod