Lucruri pe care o familie fericită le face diferit

Familia nu este un lucru important, familia este totul. Doar pentru că nu sunteți o familie ideală, nu înseamnă că nu puteți lucra pentru a ajunge o familie fericită. Fii schimbarea pe care vrei să o vezi! Acest lucru înseamnă că trebuie să fii conștientă de felul în care trăiești și-ți crești copiii. O familie fericită face lucrurile puțin diferit. Și nu este vorba doar despre practicarea obiceiurilor pozitive, care insuflă valori pe tot parcursul vieții copiilor. Iată ce lucruri face diferit o familie fericită!

Ce face o familie fericită diferit?


1. O familie fericită are tradiții


Toată lumea este ocupată în zilele noastre cu sarcini și activități. Familiile au noroc dacă au timp să petreacă măcar câteva ore pe săptămână împreună. Este important să-ți rezervi timp pentru familie, doar pentru a face anumite lucruri împreună în mod constant, în fiecare săptămână, lună și de sărbători, pentru a crea amintiri și tradiții de familie. De exemplu, puteți lua micul dejun în dimineața zilei de duminică, să vă jucați vineri seara, să faceți excursii în aer liber în weekend, să vă vizitați rudele din oraș o dată pe lună, să faceți bradul de Crăciun împreună etc.

2. O familie fericită este adepta păcii, bunătății și compasiunii


Rudele se pot certa uneori, însă este normal. Cu toate acestea, certurile majore pot fi prevenite atunci când practici pacea pe plan intern.
În mod intenționat, folosește bunătatea și compasiunea în situațiile în care, în mod normal, ai fi supărată sau furioasă. Declarați și stabiliți o regulă a familiei conform cărora numai cuvintele pozitive și drăguțe sunt permise între membrii familiei. Când apar sentimente de furie, învață-i pe copii cum să se calmeze cu ajutorul exercițiilor de respirație, pentru a difuza emoțiile negative.

3. O familie fericită se îngrijorează mai rar


Atât de multe familii au tendința de a pierde simplele bucurii ale vieții, doarece au atât de multe lucruri care le provoacă griji. Însă familiile fericite nu se stresează, ci planifică și acționează.
Atunci când apare o situație mai puțin dorită, acestea acționează rapid și calm. Nu lasă lucrurile mici să se transforme în situații de amploare și simt recunoștință pentru frumusețea și dragostea din viața lor. Familiile fericite pot fi ocupate cu școala, munca, hobbyurile și activitățile suplimentare, însă ele profită din plin de viață. Familiile fericite scapă repede de probleme. Atunci când apare o problemă mare, se descurcă eficient și își comunică emoțiile.
Îți pot împărtăși preocupările și grijile într-un mod pașnic, pentru a ajuta întreaga familie să coexiste mai ușor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod