Ce se întâmplă cu contul de Facebook atunci când o persoană moare?

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Pentru fiecare persoană care este activă pe rețelele de socializare, contul de Facebook reprezintă un fel de viață virtuală.
Este locul în care socializezi cu prietenii care sunt departe, locul în care cunoști oameni noi, unde îți împărtășești experiențele de viață, momentele de bucurie și tristețe. De aceea, nu este de mirare că tot mai mulți oameni se întreabă ce se va întâmpla cu contul lor atunci când ei nu vor mai fi.

Acesta este și motivul pentru care Facebook a creat o opțiune care îi permite unui user să aleagă ce se va întâmpla cu contul său după moarte. Iată care sunt variantele:

Ștergerea contului de Facebook

O persoană poate alege ca după moarte, contul său de Facebook să fie șters definitiv. Pentru a alege această opțiune, în secțiunea Setări - General, se selectează "Administrează contul".
Aici există opțiunea "Solicită ștergerea contului". La apăsarea acesti opțiuni, apare mesajul prin care se confirmă ștergerea definitivă a contului după moarte. Pentru ca Facebook să șteragă contul unei persoane decedate, este necesar ca cineva să anunțe decesul.

Transformarea contului de Facebook într-un cont memorial

O altă opțiune este aceea ca după moarte, contul de Facebook al unei persoane să devină cont memorial. Familia și prietenii pot posta în continuare mesaje și imagini pe un cont memorial, în funcție de setările de confidențialitate ale contului.
Toate postările, fotografiile și datele persoanei decedate vor fi păstrate în acest cont.

Acestea sunt principalele caracteristici ale unui cont memorial:
- cuvintele In memoriam vor apărea lângă numele persoanei în profil;
- în funcție de setările de confidențialitate ale contului, prietenii pot împărtăși amintiri în cronologia memorială;
- conținutul pe care l-a distribuit persoana respectivă (de exemplu, fotografii, postări) rămâne pe Facebook și este vizibil audienței pentru care a fost distribuit;
- profilurile memoriale nu apar în spații publice, cum ar fi sugestiile din secțiunea „Poate îi cunoști”, în reclame sau în notificări despre aniversări;
- nimeni nu se poate conecta la un cont memorial;
- conturile care nu au un contact de moștenire nu pot fi modificate.

Alegerea unui contact de moștenire

În cazul în care un user dorește ca după moartea sa contul să fie transformat într-un cont memorial, poate alege un contact de moștenire. Contactul de moștenire este persoana căreia îi rămâne în grijă contul atunci când devine memorial.


Cel care administrează contul după moartea unei persoane are următoarele permisiuni:
- să scrie o postare fixată pentru profilul persoanei decedate, dacă setările pentru cronologie și etichetare ale contului permit acest lucru;
- să răspundă la cereri noi de prietenie (de exemplu, prieteni vechi sau membri ai familiei care nu aveau cont de Facebook).
- să actualizeze fotografia de profil și fotografia de copertă;
- să solicite ștergerea contului;
- să descarce o copie a tot ce a distribuit pe Facebook persoana al cărei cont a fost memorializat.

Contactul de moștenire nu poate:
- să se conecteze la contul persoanei decedate;
- să șteargă sau să modifice postări, fotografii și alte lucruri din trecut;
- să citească mesajele;
- să șteargă prietenii sau să facă cereri noi de prietenie;
- să adauge un contact nou de moștenire.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod