Bogat sau sarac?

De acord, rareori poti alege acest lucru, dar poti sa-ti dai seama cam ce-ti doresti.

Bogat

Avantaje: daca tinem cont ca salariul minim pe economie este de 1.000.000 lei, notiunea de bogatie - cel putin in tara noastra - este extrem de relativa. Oricum, este stiut ca banii nu aduc fericirea, dar o intretin: iti poti permite o menajera, o bona care sa-ti preia din responsabilitati, mai un lifting, mai o liposuctie...

Inconveniente: multi oportunisti in jurul tau, multa invidie, copii prea rasfatati, care o pot lua pe un drum gresit.

Sarac

Avantaje: saracia, ca si suferinta, poate innobila, spiritul se ascute, vointa se caleste, devii mai tolerant, inveti ce inseamna sa fii caritabil.

Inconveniente: o multime, dar poti spera ca vei fi bogata pe lumea cealalta!

Alina, asistent social, 24 ani
Am terminat ASE-ul la Finante-Banci, m-am angajat intr-o banca de mare perspectiva, cu o leafa pe care multi romani nici nu o pot visa. Numai ca nu ma multumea viata mea, chiar daca perspectivele erau dintre cele mai roz.

Simteam ca nu acesta este rostul meu pe lume, simteam ca trebuie sa fac ceva pentru oameni, sa-i ajut direct pe cei care aveau nevoie de un sprijin.
Spre mirarea tuturor - colegi, prieteni, rude - mi-am depus intr-o buna zi demisia. De atunci lucrez cu o organizatie caritabila crestina, castig ceva mai putin decat salariul mediu pe economie si... sunt fericita. Sufletul meu a inviat, ma simt mult mai implinita atunci cand ajut efectiv un copil sau batran decat in vremea cand invarteam hartii si cifre pentru o lume nebuna care nu se gandeste decat la bani.

Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod