Alege hobby-ul potrivit personalitatii tale

Preferi jocurile? Exista variate genuri si in acest sens. Pe langa jocurile pe calculator, care variaza de la shootere la RPG-uri si nu numai, exista si alte jocuri, de la cele pe tabla la cele interactive de pe Internet. Pentru cei carora le place sa imbine placerea jocului cu a constructiei, pot incerca lego sau meccano.

Hobby-ul meu principal este lectura. As citi ore intregi. Mi-am petrecut jumatate din copilarie citind si nu-mi pare rau. Daca ai rabdarea de a parcurge si 100 de pagini, si 1000, daca te intereseaza ceva anume (ori beletristica, ori stiinte, ori altceva) si daca iti place sa stai in pat, in liniste, concentrata la textul din fata ta (concentrare ce nu ti se pare obositoare), incearca lectura.
Ai grija doar de ochi, sa nu-i obosesti excesiv. Unele carti sunt greu de lasat din mana, dar, din cand in cand, o pauza nu strica.

Vrei sa-ti impartasesti parerile si sa discuti despre ceea ce ai citit? Exista grupuri de lectura si dezbateri la care poti participa, in functie de genul pe care il preferi. Apropo de grupuri: exista unele care practica crearea de povesti interactive. Daca iti place sa-ti pui la incercare imaginatia si spontaneitatea simultan, iata un mod in care o poti face.

Celor care au nevoie de multa relaxare, fizica si psihica, le recomandam filmele (si aici depinde de preferintele fiecaruia) sau pescuitul (ce e drept, si aici e nevoie de ceva rabdare).

Te intereseaza astrele? Invata astronomie.
Sau astrologie, daca te fascineaza zodiile, hartile astrale si caracteristicile in functie de pozitia planetelor.

Daca vrei sa vezi de ce este util un hobby, citeste si materialul Hobby-ul: mai mult decat o simpla distractie.

Prin urmare, daca esti in cautarea unui hobby sau pur si simplu iti surade vreunul dintre cele enumerate, ori chiar cu totul altele, nu sta pe ganduri. Alege un hobby care se potriveste personalitatii tale si fa-ti o placere practicandu-l.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • io_ana pe 27 Ian 2009, 13:16
    teste

    exista cumva teste pentru a ne ajuta sa ne gasin hobby-ul potrivit?

    0
    0

  • iorda pe 27 Nov 2008, 08:34
    super

    mi-a plăcut articolul foarte mult, mă ajută, că şi eu am această dilemă cu ce să îmi unplu timpul liber făcând ceva plăcut şi util, mulţumesc pentru informaţii.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod