8 obiceiuri rele pe care merita sa le pastrezi

Probabil ca ti se intampla des sa iti propui sa scapi de anumite deprinderei pe care le adori desi le consideri daunatoare. Nimeni nu spune sa nu iti insusesti cele mai bune obiceiuri alimentare, de comportament si... de viata. Totusi este indicat sa nu renunti la unele deprinderi, asa-zise rele, dar care te fac sa te simti bine sau iti permit sa ai mai mult timp liber. Desi nu este recomandat, continua:

1. Sa fumezi o tigara dupa masa.

De ce este rau? Stii deja de ce nu este indicata din punctul de vedere al santatii. In plus, fumul provenit de la tigara ta ii afecteaza pe cei din jur.
De ce sa continui? Pentru ca te relaxeaza si te face sa te simti bine, din nefericire.
Cum compensezi? Nu trebuie sa faci nimic, legea lucreaza pentru tine astfel incat nu vei mai putea fuma in locurile publice si pe strada. Nu mai ai nevoie de vointa pentru ca in curand nu vei mai putea fuma nicaieri. Fumand doar in sptiile special amenajate, vei reduce considerabil numarul tigarilor.



2. Sa te trezesti cu cinci minute mai tarziu dupa ce suna ceasul.

De ce este rau? Pentru ca cele cinci minute se transforma adesea in jumatate de ora si te trezesti cu o stare de proasta dispozitie pentru ca esti in intarziere.
De ce sa continui? Pentru ca pur si simplu nu reusesti sa procedezi altfel si pentru ca, pana la urma, o jumatate de ora in plus de somn iti face bine.
Cum compensezi? Pune-ti ceasul desteptator sa sune cu jumatate de ora mai devreme.

3. Sa urmezi moda si sa mergi la cumparaturi fara regrete.

De ce este rau? Pentru ca risti sa iti cheltuiesti toate economiile pe haine si apoi vei ramne fara bani pana la primul salariu. In plus, uneori iti cumperi chiar si haine care nu iti plac sau pantofi cu toc inalt pe care nu ii poti purta mai mult de zece minute.
De ce sa continui? Pentru ca esti o fashion victime respectabila si o impatimita de shooping. Iti place sa porti ce este nou si modul in care te imbraci te face sa te simti excelent.
Cum compensezi? Asteapta reducerile si ataca.

4. Sa gatesti produse congelate.

De ce este rau? Pentru ca nu sunt sanatoase si nu isi pastreaza vitaminele la fel ca atunci cand sunt proaspete.


De ce sa continui? Pentru ca gatesti mai usor si mai repede cu ajutorul lor. In plus, legumele congelate iti permit sa tii dieta si sa mananci variat in acelasi timp.
Cum compensezi? Promite-ti ca vei deschide cele doua carti de bucate pe care tocmai le-ai cumparat, la Craciun si la Paste cand vei avea mai mult timp pentru a gati celor dragi.

5. Sa folosesti masina in oras.

De ce este rau? Pentru ca poluezi mediul si pentru ca uneori chiar nu ai nevoie de ea si ai putea sa te descurci foarte bine si folosind mijloacele de transport in comun.
De ce sa continui? Pentru ca este comod sa asculti muzica si sa iti verifici corespondenta sau agenda atunci cand stai la semafor si eviti aglomeratia din metrou. Masina iti ofera si avantajul de a te imbraca asa cum iti doresti fara teama ca ploaia sau ninsoarea iti va afecta incaltamintea.
Cum compensezi? Incearca sa folosesti masina doar in weekend, cand iesi din oras sau impreuna cu o colega, prin rotatie.

6. Sa te uiti la telenovele si sa citesti reviste pentru femei.

De ce este rau? Pentru ca ai multe alte lucruri de facut, cum ar fi sa urmaresti un documentar, sa mergi la teatru sau la o expozitie sau sa citesti cele 20 de carti adunate sub birou.
De ce sa continui? Pentru ca este ca un drog si nu poti face nimic fara sa stii ce au mai facut eroii din serialele preferate si nu suporti sa nu fii in tema atunci cand se vorbeste despre vedete sau ultimul numar al unei reviste de moda importante.


Cum compensezi? Planifica-ti cel putin doua iesiri pe luna in scopuri culturale si alege sa cumperi doar anumite reviste, facand apoi schimb cu prietenele tale.

7. Sa testezi toate sporturile fara insa a te decide asupra unuia.

De ce este rau? Pentru ca daca faci un raport al pretului tuturor abonamentelor pe care le-ai facut si numarul sedintelor la care ai fost prezenta iti da... nu mare lucru.
De ce sa continui? Pentru ca nu te poti impotrivi tentatiei irezistibile de a incerca ceva nou cand ai un scop nobil: silueta ta.
Cum compensezi? In loc sa iti faci un abonament pe sase luni alege unul cu 10 sedinte incluse.

8. Sa cumperi bilete la loto.

De ce este rau? Pentru ca cinci tichete cumparate in fiecare saptamana, inseamna un buget respectabil in fiecare luna.
De ce sa continui? Din cauza acelei voci interioare care iti sopteste ca data aceasta ai sanse si pentru ca o cunostinta a ta tocmai a castigat 20.000 de euro.
Cum compensezi? Nu mai cumpara bomboane si ciocolata.

Desi in cazul lor placerea este garantata, la fel de sigure sunt si efectele asupra siluetei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod