Si totusi, nu mai vreau sa fiu frigida

Cauza organica: exista anumite afectiuni, fie la nivelul creierului, fie la nivelul sistemului genital sau endocrin, care pot influenteze viata sexuala a unei femei. Daca ea nu simte dorinta sexuala si nu poate sa simta placere in urma unei stimulari sexuale sau a unui act sexual, sa inceapa prin a elimina o posibila cauza organica.

Nu simt nimic cand fac dragoste cu prietenul meu

O relatie sexuala poate fi o simpla aventura, si atunci implicatiile sunt mult mai simple. Cand devine o relatie stabila, faptul ca nu a mers o noapte nu mai trece atat de usor, pentru ca o noapte e urmata de inca una si inca una si inca una... Incet incet, iti dai seama ca ceva iti lipseste. Chiar daca ai obtinut multe lucruri care iti sunt cel putin la fel de importante (siguranta, bucuria de a avea pe cineva langa tine, o persoana careia sa ii daruiesti dragostea ta), faptul ca nu poti comunica la fel de bine cu cel la care tii in pat asa cum o faci in alte situatii nu e nici placut, dar nici sanatos.
Mai ales daca ai avut in trecut o relatie care a mers bine, lucru care iti confirma ca problema nu este doar la tine.

 
Discuta cu el despre mici schimbari pe care le puteti face

Nu va fi prea incurajator pentru partenerul tau, mai ales daca nu sunteti doar de doua saptamani impreuna, sa ii spui ca tu nu prea simti nimic in pat. Insa de undeva trebuie sa incepi. Si un bun inceput este sa iti dai seama de lucrurile care iti poti lipsi pentru a te relaxa si a te simti bine atunci cand esti cu el.

Observatiile negative

Unii parteneri au usurinta de a face observatii negative, asteptand ca celalalt sa treaca usor peste ele.
Prietenul tau iti poate spune in treacat ca ai cam facut celulita, asteptand ca apoi, cand sunteti goi unul in fata celuilalt, sa fii relaxata si sa iti dai voie sa te simti bine. Daca nu iti pasa, e posibil. Insa e tare putin posibil ca nu iti pasa, mai ales ca vine de la persoana la care tii. Si astfel, poti ajunge sa fii rigida, controlata si sa pierzi toata distractia.

Daca te place, atunci sa gaseasca lucrurile care te pot incuraja pentru a fi mai deschisa intr-o relatie intima, si sa tina observatiile pentru momentele in care acest lucru are un sens.


Preludiul

Nu exista momente standard pentru lungimea unui preludiu, dar e clar ca are un sens.
Si daca nu l-ai gasit inca, atunci e un semn ca trebuie sa stati mai mult acolo, pana cand vei fi pregatita pentru a merge mai departe.


Comunica

Oricat de bine te-ai potrivi cu partenerul tau, oricat de multe lucruri ai putea exprima nonverbal, si cu siguranta poti, uneori e nevoie si de cuvinte. Discuta cu el despre unele din intrebarile pe care le ai, discuta despre cum se simte el in relatie si ce ati putea face impreuna pentru a o imbunatati.


Infrunta adevarul

Uneori exista limite. Asuma-le. Daca nu ai un partener alaturi de care sa faci schimbari, poate ca nu ai facut suficient, sau poate el nu e pregatit sa o faca.
De cele mai multe ori, neimplinirile din pat nu se opresc doar acolo. Daca acesta este si cazul tau, atunci incearca sa te lamuresti mai bine unde esti si ce iti doresti cu adevarat de la tine si de la relatia ta.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • monica pe 21 Apr 2009, 15:32
    de asemenea

    si eu am o problema asemanatoare...sunt cu preietenu meu de 1 an si de 6 luni mi-am inceput viata sexuala....e a fost primul...insa nu simt nimic cand fac dragoste cu el...sunt unele momente de 10-20 secunde dupa care trece....va rog datimi sfaturi nu stiu ce sa fac

    0
    0

  • iepuras pe 9 Dec 2008, 14:59
    Rabdare, rabdare si air rabdare

    Imi este foarte cunoscuta situatia, si sunt sigura ca fiecare ar putea trece peste ea, ai nevoie doar de rabdare si de dragosteatit din partea partenerului cit din partea ta pentru el, sau cel putin respect, ca doar in doi se face dragoste, nu? a fost foarte lunga perioada cind cautam printul pe cat alb, desi el a fost mereu linga mine. si numai in momentul cind relatia voastra este sincera indiferent de durata, numai atunci te poti relaxa si primi toata placerea

    0
    0

  • gabriela pe 5 Dec 2008, 22:12
    Sunt la fel.... cu pareri de rau

    Sunt intru tot de acord cu ceea ce am citit, dar si stiam.... dar sunt la fel si nu intotdeauna cominucarea, adevarul si preludiul iti vor rezolva problema. Mai e nevoie si de un specialist care sa-ti dicteze pasii facuti, ca altfel te tratezi doar in inconstient si nu tu... am incercat, si chiar nu simt nimik din tot sex-ul care il fac. Am avut mai multe relatii dar nici in una nu am simtit nimic ce sa mai doresc asta... primesc placere doar din masturbatie. Vreau foarte mult sa stiu cei aia placere primita din sex...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod