O oră de mișcare pe săptămână poate preveni depresia

Exercițiile regulate pot preveni depresia, potrivit unui nou studiu australian, iar cercetătorii spun că doar o oră de mișcare pe săptămână poate face o diferență reală. Iată ce au descoperit oamenii de știință cu privire la acest subiect!

Știai că o oră de mișcare pe săptămână poate preveni depresia?


Studiul, publicat în Jurnalul American de Psihiatrie, a analizat mai mult de 22.000 de adulți sănătoși norvegieni fără simptome de anxietate sau depresie pentru aproximativ 11 ani, întrebându-i despre obiceiurile lor de mișcare și despre simptome ale depresiei și anxietății la începutul și sfârșitul studiului.

La început, aproximativ 12% dintre participanți au spus că nu fac mișcare, iar restul făceau mișcare de la jumătate de oră până la 4 ore în fiecare săptămână. În decursul următorului deceniu, aproximativ 7% dintre persoanele de la studiu au dezvoltat depresie și aproximativ 9% anxietate.
Nu a fost observată nicio legătură între mișcare și anxietatea ulterioară, dar cercetătorii au descoperit o legătură între mișcare și depresia ulterioară.

Persoanele care au dezvăluit că nu făceau mișcare la începutul studiului au fost supuse unui risc cu 44% mai mare de a deveni deprimate, în comparație cu cei care au făcut mișcare cel puțin 1-2 ore pe săptămână. În cazul persoanelor care au făcut mai multe ore de mișcare, nu s-au observat beneficii suplimentare.

Studiul nu a putut dovedi o relație cauză-efect între exerciții și riscul apariției depresiei, dar autorii sunt de părere că este sugerată una, mai ales că au analizat și alți factori potențiali, inclusiv vârsta, sexul, sprijinul social, fumatul, consumul de alcool și indicele de masă corporală.
Dacă ipoteza lor este corectă, 12% dintre cazurile de depresie ar putea fi prevenite dacă orice persoană ar face o oră de mișcare pe săptămână. Acest exercițiu nu trebuie să fie unul intens. Oamenii au beneficii în ceea ce privește sănătatea mintală din activitatea fizică, indiferent dacă au raportat că lucrează până la punctul de epuizare sau fac exerciții foarte ușoare.

Având în vedere că intensitatea exercițiilor fizice nu pare să fie importantă, autorii studiului au spus că ar trebui ca oamenii să fie încurajați să meargă pe jos sau pe bicicletă în fiecare zi.
Desigur, există și alte beneficii ale perioadelor de exerciții mai frecvente și mai intense. Este vorba despre stimularea sănătății cardiovasculare și a stării generale de sănătate. Dar când vine vorba de sănătatea mintală, efectul protector provine din primele ore de mișcare din fiecare săptămână.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod