20 de lucruri pe care nu le știai despre stângaci

20 de lucruri pe care nu le știai despre stângaci

Deși oamenii de știință nu au putut afla de ce unele persoane sunt stângace, se cunosc totuși numeroase lucruri interesante despre stângaci.
De exemplu, s-a descoperit că aceasta poate fi trăsătură moștenită genetic, existând șanse mari ca o persoană stângace să aibă câteva rude la fel. Iată și alte lucruri interesante pe care nu le știai despre oamenii stângaci, prezentate de healthspiritbody.com:

În cele mai multe cazuri, persoanele stângace folosesc mai mult partea dreaptă a creierului.
Între 5 și 10% din populația lumii este stângace.
Stângacii sunt buni la sporturi precum înot, box, tenis, baseball etc.
Peste 40% dintre jucătorii de tenis de top ai lumii sunt stângaci.
Ochii persoanelor stângace se pot adapta mai ușor astfel încât să vadă sub apă, decât cei ai dreptacilor.
Ajung la pubertate mai târziu decât persoanele dreptace.
Statisticile arată că absolvenții de facultate stângaci au șanse să devină cu 26% mai bogați decât colegii lor dreptaci.
Au riscuri cu 3% mai mari de a deveni alcoolici.
Dintre ultimii opt președinți ai Statelor Unite, cinci au fost stângaci.
Studiile au arătat că persoanele stângace procesează diferit emoțiile față de cele dreptace și au tendința de a se enerva mai repede.
13 august este Ziua Internațională a Persoanelor Stângace
A fi stângaci era considerat în trecut ca fiind un lucru rău, asociat cu obiceiurile nocive, nervozitatea, homosexualitatea, criminalitatea sau un semn al diavolului.
Stângacii au un risc mai mare de a suferi de insomnii.
Studiile au arătat că stângacii sunt mai talentați la matematică, arhitectură, orientare în spațiu, în timp ce dreptacii au abilități de comunicare mai dezvoltate.
Unii dintre cei mai detestați criminali din istoria omenirii au fost stângaci: Jack Spintecătorul, strangulatorul din Boston sau Osama Bin Laden.
Experții au descoperit că în cazul unui accident al mâinii dominante, stângacii învață mai repede să folosească cealaltă mână decât dreptacii.
Persoanele stângace sunt mai predispuse să sufere de alergie sau astm decât dreptacii
Este o trăsătură de familie.
De exemplu, din Familia Regală Britanică, Prințul William, Regina Elisabeta a II-a, Regina Mamă și Prințul Charles sunt stângaci.
Femeile de peste 40 de ani au șanse cu 128% mai mari de a naște un copil stângaci comparativ cu femeile de 20 de ani.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod