Limbajul corpului: Ce mesaj transmite poziţia picioarelor

De cele mai multe ori, nici măcar nu te gândeşti la poziţia picioarelor tale. Este un detaliu pe care nu îl controlezi, tocmai de aceea poziţia picioarelor tale poate transmite foarte multe despre ceea ce simţi cu adevărat în momentul respectiv.
Dacă poţi mima un zâmbet fals din când în când şi îi poţi păcăli pe cei din jur, picioarele nu mint niciodată, pentru că le poziţionăm în mod inconştient.

Iată ce semnifică cele mai comune poziţii ale picioarelor:


Picioarele depărtate semnifică dominanţă

Atunci când stai cu picioarele uşor depărtate, distribuind greutatea în mod egal, transmiţi un mesaj clar că nu ai nicio intenţie să pleci. Deşi poate crezi că stai aşa tot timpul, ar trebui să te gândeşti mai bine. Stai sprijint pe ambele picioare sau ai tendinţa de a-ţi lăsa greutatea pe unul dintre ele?
Atunci când un bărbat adoptă această postură cu picioarele uşor depărtate indică dominanţă pentru că îşi pune în evidenţă zona pelviană. Îşi pun în valoare masculinitatea şi arată solidaritate ca echipă atunci când cei din grup iau aceeaşi postură.

Prin urmare, dacă vrei să transmiţi că ai încredere în tine, adoptă această postură. Ai grijă să nu o adopţi într-o situaţie nepotrivită, pentru că te-ar putea face să pari ameninţător.

Gleznele încrucişate inspiră nelinişte

Gleznele încrucişate în cazul femeilor este o poziţie privită ca fiind feminină şi politicoasă. Dar când vine vorba de o situaţie stresantă, aşa cum este un interviu, încrucişarea gleznelor indică anxietate. Acest gest poate arăta că ai emoţii, că te temi şi că eşti nesigur. Iar când îţi retragi picioarele sub scaun semnalezi faptul că ai o atitudine retrasă, închisă.
În cadrul unui studiu care a inclus 319 pacienţi ai unor cabinete stomatologice, 88% dintre aceştia şi-au încrucişat gleznele imediat ce s-au aşezat ăe scaunul dentistului.
Cei care erau acolo pentru un control de rutină sau detartraj şi-au încrucişat gleznele într-o proporţie mult mai mică, de 68%. Iar celor care medicul urma să le facă o injecţie au încrucişat gleznele în procent de 98%.
Deşi aceşti pacienţi erau în mod sigur anxioşi, aşa cum sunt cei mai mulţi oameni atunci când merg la dentist, dacă descoperi că adopţi această poziţie a picioarelor încearcă să te relaxezi şi să schimbi poziţia. Chiar şi atunci când emoţii, prin schimbând poziţia gleznelor încrucişate ai putea să pari şi să te simţi mai încrezătoare.

Glezna pe un genunchi: pregătit pentru conflict

O astfel de pozţie a picioarelor indică o stare tensionată, arătând că persoana în cauză este pregătită să se certe şi să aibă un comportament competitiv dacă este necesar. Poziţia este amplificată atunci când una sau ambele mâini sunt sprijinite pe piciorul ridicat.
"Închide" poziţia şi transmite mesajul că persoana care a adoptat această postură este încăpăţânată şi că nu va accepta o opinie diferită faţă de a sa.

Stând în picioare, cu gleznele încrucişate

Picioarele încrucişate în poziţie ortostatică semnifică în cazul femeilor ceea ce picioarele depărtate semnifică în cazul bărbaţilor. Arată că o femeie intenţionează să rămână acolo unde este. Indică autoritate şi stabilitate.
În cazul bărbaţilor, această poziţie arată că persoana în cauză intenţionează să rămână unde este, dar mai poate arăta şi o insecuritate în ceea ce priveşte masculinitatea sa.

Picioarele apropiate

Este o poziţie neutră. Dacă un copil adoptă această postură atunci când o persoană cu autoritate îi vorbeşte, semnifică atenţie.
De asemenea, oamenii pot lua această poziţie şi ca semn de respect atunci când fac cunoştinţă cu cineva.

Picioarele îndreptate într-o anumită direcţie

Direcţia în care sunt îndreptate picioarele unei persoane poate dezvălui multe despre intenţiile acesteia. Avem tendinţa de a ne îndrepta piciorul dominant (dreptul în cazul dreptacilor şi stângul în cazul stângacilor) către cea mai interesantă persoană din grup sau către persoană pe care o considerăm atrăgătoare din punct de vedere psihic. De asemenea, dacă o persoană are picioarele îndreptate către cea mai apropiată ieşire este un semn că este pregătită să plece.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod