Cum îți controlează frica viața?

Probabil că nu îți dai seama, dar frica îți controlează viața, relațiile și capacitatea de a lua decizii. Nu te îngrijora, nu ești singura persoană care face asta. De fapt, fiecare persoană din jurul tău trece prin același lucru. Iată cum îți controlează frica viața!
Modalitățile prin care îți controlează frica viața

Frica este un sentiment puternic, cu care avem de-a face de la o vârstă fragedă. Înveți ce trebuie și ce nu trebuie să faci pentru a evita pedepsele și disconfortul, lucruri care, firește, provoacă teamă. Iar în momentul în care crești, cauzele fricii se diversifică. Iar dacă nu cunoști sursa fricii tale, este aproape imposibil să o depășești.

1. Încerci să fii perfect pentru a evita critica și eșecul


Încerci să fii perfect în toate domeniile și aspectele vieții tale? Pune-ți o întrebare foarte importantă: definiția perfecțiunii îți aparține sau este a altcuiva? Mulți dintre noi încercăm să avem corpul perfect, locuința perfectă, viața perfectă. De obicei, alte persoane definesc aceste standarde pe care ni le impunem.
Așa că de ce încerci atât de mult să fii versiunea perfectă a altcuiva? Îți este frică de eșec sau de judecata altor persoane.

2. Te îmbolnăvești din cauza unei frici necunoscute sau nerecunoscute


În momentul în care trăiești cu o frică necunoscută sau nerecunoscută, organismul tău poate declanșa răspunsuri stresante. Unul dintre cele mai cunoscute simptome induse de stres este starea de rău. Ai avut o problemă gastrointestinală bruscă și inexplicabilă? Ai pus câteva kilograme pe tine, dar nu ți-ai schimbat dieta și exercițiile de rutină în ultima perioadă? Sau poate resimți o stare generală de oboseală și dureri de cap sau în diferite părți ale corpului? Frica slăbește rezistența sistemului imunitar.

3. Te complaci în situația prezentă, pentru că ți se pare că visurile și dorințele tale sunt de neatins


Poate că ai visat întotdeauna să călătorești în toată lumea. Iar acum lucrezi ca agent de turism, care planifică călătoriile altor persoane și te gândești că ai ajuns destul de aproape de visul tău.
Sau poate că ți-ai imaginat o relație romantică perfectă. În schimb, ești cu o persoană care se poartă destul de frumos cu tine. În momentul în care te complaci într-o anumită situație este un semnal al faptului că te temi că visurile și dorințele tale sunt inaccesibile. Îți este frică să-ți faci speranțe, uitând în tot acest timp de rezistența ta înnăscută care te ajută să depășești eșecurile și problemele din viață.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod