De ce nu ar trebui să cauți aprobarea celorlalți?

Multe persoane încearcă să obțină aprobarea celorlalți în diferite aspecte ale vieții. Însă această aprobare vine cu câteva probleme. Iată care sunt acestea!
Care este motivul pentru care nu ar trebui să cauți aprobarea celorlalți?

Este ușor să spui că nu îți pasă ce cred celelalte persoane, însă știm cu toții că este mai ușor de spus decât de făcut. De multe ori, încercăm să îi impresionăm pe cei din jurul nostru, însă ajungem și în situația în care credem că oamenii ne urmăresc tot timpul. Poate că această noțiune provine din faptul că ne punem mereu în centrul atenției. Așa că ni se pare că este o necesitate prezentarea unui stil de viață admirabil.
Dacă nu primim atenția pe care o căutăm, ne simțim prost. Iar atunci când nu ne atingem potențialul maxim, credem că toată lumea ne judecă. Poate că este timpul să ne dăm seama că aprobarea celorlalți nu este atât de importantă.

Această nevoie de aprobare este dezvoltată din timpul copilăriei, când suntem condiționați de părinți, profesori și mentori să facem totul perfect, pentru a fi demni de admirația lor. Pe măsură ce atingem noi repere în viață, găsim alți oameni pe care vrem să-i impresionăm.
Laudele ne sporesc, fără îndoială, stima de sine. Și, având în vedere că laudele le primim de la alte persoane, nu este deloc surprinzător faptul că punem accentul exclusiv pe factori externi pentru a determina valoarea noastră de sine.

Determinăm modul în care ne privim în funcție de felul în care ne percep alte persoane. Adevărul este că nu vom ști niciodată cu adevărat ce gândește altcineva despre noi, așa că atunci când căutăm aprobarea celorlalți nu este deloc benefic.
Ne punem o mască pentru că ne dorim ca oamenii să ne vadă într-un anume fel, însă ne distrugem adevărata valoare de sine.

Se pare că mulți oameni își refuză adevăratul sine, zdrobind elementele care îi fac unici, sub fațada pe care o pun. Oamenii obișnuiți își schimbă personalitatea și aspectul, pentru a consolida o imagine superficială pe care cred că alte persoane o vor admira. Iar atunci când nu primesc admirație, nu este neobișnuit să se deprime. Atunci când este o nevoie atât de mare pentru aprobare, sunt create turbulențe majore când nu primim aprobarea.
Un exemplu relevant pentru lumea în care trăim este reprezentat de platformele de social media, unde oamenii postează diferite lucruri, care speră că îi vor impresiona pe cei pe care îi au ca prieteni în mediul online.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod