Femeie stresata

Semnalele prin care corpul îţi arată că e stresat

Eşti curioasă ce se întâmplă în diverse părţi ale corpului atunci când este stresat? Ştiai că durerile lombare pot să apară atunci când eşti obsedată de bani şi ai o teamă constantă de a nu-i pierde?

Stresul este considerat o problemă majoră care afectează întregul organism, favorizând apariţia multor probleme serioase de sănătate. Nu degeaba multe studii realizate până în prezent, precum şi tehnicile de relaxare care sunt tot mai evoluate, încearcă să mobilizeze majoritatea populaţiei să acorde o importanţă foarte mare modului în care sunt gestionate perioadele de stres. Corpul reacţionează în multiple feluri atunci când este expus permanent la stres, iar potrivit unui psiholog celebru citat de BrightSide trebuie să cunoşti semnalele îngrijorătoare:

 

1. Starea de agitaţie şi durerile de cap frecvente


Atunci când corpul este stresat apar şi durerile de cap care nu-ţi dau pace. Grijile pe care ţi le faci mereu sau o agitaţie nebună în care intri zilnic pot să fie factorii declanşatori.

Corpul este stresat, iar modul prin care te anunţă este prin aceste dureri de cap. Dacă ai constatat acest lucru, atunci trebuie să conştientizezi că doar tu poţi să analizezi puţin la rece situaţia şi să încerci să rezolvi problemele fără să te agiţi mereu şi să-ţi faci rău. Calmul şi răbdarea sunt două calităţi care, de regulă, ajută mai mult în aceste situaţii decât agitaţia şi graba de a duce la final ceva.

2. Resentimentele şi durerea la nivelul gâtului


Potrivit psihologului Susan Babel, care este specializată în tratarea depresiilor, durerile care apar la nivelul gâtului pot să fie cauzate de resentimentele pe care le ai faţă de cei din jur, precum şi de frustrările legate de imperfecţiunile pe care le vezi mereu la tine. Specialistul este de părere că durerile care apar la nivelul gâtului au o legătură strânsă cu faptul că nu putem ierta pe cineva sau pe noi înşine.

Încercarea de a-ţi schimba atitudinea, de a privi totul cu alţi ochi şi de a învăţa să te accepţi aşa cum eşti te poate ajuta să eliberezi corpul de aceste tensiuni la care este expus.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod