Bărbaţii îşi ascultă soţiile timp de 6 minute. Cu prietenii rezistă 25 de minute

Bărbaţii au o capacitate mică de concentrare asupra unei discuţii, mai puţin atunci când vorbesc cu prietenii despre femei şi sport, iar mai mult de jumătate dintre ei se descriu ca fiind ascultători răi, potrivit unui studiu citat de cotidianul britanic Daily Mail.

Cercetarea a fost efectuată pe 2.000 de bărbaţi şi femei şi a descoperit că, după doar şase minute, aceştia îşi pierd interesul în discuţiile cu partenerele de viaţă, dar se pot concentra, în medie, 25 de minute atunci când discută cu prietenii lor despre fotbal şi despre vieţile lor sexuale.

Acelaşi studiu a mai arătat că femeile ascultă pentru mai mult timp şi cu mai mult interes când sunt implicate într-o discuţie cu prietenele decât atunci când vorbesc cu partenerii lor.

55%şi verifică în mod regulat partenerii pentru a se asigura că aceştia ascultă ceea ce ele le povestesc
Subiectul cel mai popular în discuţiile masculine este sportul, preferat de mai mult de jumătate dintre bărbaţii chestionaţi, urmat de filme şi sex, relevă studiul amintit.

În cazul femeilor, subiectul favorit de conversaţie cu prietenele este relaţia de cuplu, 55% dintre intervievate indicându-l ca temă preferată.
Rezultatele au mai arătat că momentul cel mai nepotrivit de a capta atenţia unui bărbat este în timp ce acesta urmăreşte un eveniment sportiv, navighează printre canalele TV şi se joacă cu o aplicaţie de pe telefonul mobil.

În medie, un bărbat ratează de cel puţin patru ori pe săptămână momentul când ar trebui să îşi asculte soţia.

Subiectele care îi fac pe bărbaţi să îşi piardă interesul în timpul unei conversaţii cu partenerele sunt cele despre persoane pe care nu le cunosc, urmate de discuţiile despre colegii de muncă, vedete şi haine.
De asemenea, bărbaţii nu sunt interesaţi de lucruri pe care partenera le-a văzut pe reţelele de socializare online, de horoscop şi de ce au mâncat la masa de prânz.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod