Femeie, fii mai egoistă!

În mod ironic, dacă ești mai egoistă, îți faci ție un bine mai mare. Este vorba despre un fenomen complex, dar multe ființe umane dedică atât de mult timp și energie pentru a-i ajuta pe alții, că ajung să uite de ele. Pe termen scurt nu e o problemă, dar efectele negative se văd pe termen lung. Toate ființele umane au nevoie de odihnă și satisfacție personală pentru a funcționa corespunzător și pentru a-i ajuta pe alții să trăiască mai bine. Iată de ce trebuie să fii mai egoistă!

De ce este bine să fii mai egoistă?


1. Îți îmbunătățești starea de sănătate


Atunci când ai grijă mai întâi de tine, duci o viață sănătoasă. O sănătate fizică puternică este des întâlnită printre cei mai influenți lideri din lume. În loc să își petreacă tot timpul la birou, acești oameni își păstrează timp și pentru ei. Fac mișcare și mănâncă bine. Știu că trebuie să aibă grijă de ei mai întâi dacă vor să fie eficienți la muncă.

2 S-ar putea să fii promovată mai des


Cercetările indică faptul că persoanele egoiste au mai multe șanse să fie manageri, patroni sau să aibă alte funcții de conducere. Oamenii egoiști sunt mai încrezători și există mai puține șanse să renunțe la obiectivele lor.
Aceștia fac tot ce trebuie pentru a obține ce vor și nu se jenează să ceară o mărire de salariu sau o promovare. Oamenii egoiști au o dorință de reușită mai mare. Iar liderii trebuie să aibă grijă de alți oameni. Dar dacă nu ai grijă de tine, nu poți avea grijă de ceilalți.

3. Ai relații mai bune


Egoismul este un cuvânt urât, dar poate însemna două lucruri. O conotație vine din faptul că ești egoist și nesuferit cu ceilalți. Cealaltă vine din faptul că îți asumi responsabilitatea pentru a-ți satisface nevoile personale, emoționale și fizice.
Iar acest lucru reprezintă un pas important din procesul maturizării. Stabilirea limitelor înseamnă că știi unde se termină nevoile tale și unde încep ale celorlalte persoane. Dacă ai probleme când vine vorba de a te concentra pe propria persoană, s-ar putea să ai probleme să îi refuzi pe alții. Pentru a fi o persoană sănătoasă, trebuie să fii egoistă. Dacă ești în căutarea unui partener care să îți satisfacă nevoile emoționale, relația ta este vulnerabilă. Cele mai bune relații sunt cele în care ambii adulți sunt echilibrați.
Ambii parteneri au de câștigat atunci când trebuie să facă mai puține pentru ceilalți și mai multe pentru ei înșiși.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod