Cum să transformi emoțiile negative în creativitate

Emoțiile negative sunt des întâlnite în rândul oamenilor și ne pot afecta foarte tare, dacă nu știm cum să le canalizăm corect.
Soluția nu este să eliminăm emoțiile negative complet, ci să reducem influența pe care o au acestea asupra vieții noastre. Ar trebui să le acceptăm ca fiind parte din viața noastră și să le folosim pentru a ne crește productivitatea și creativitatea. 

Dacă te simți tristă, frustrată sau nervoasă, încearcă să renunți la activitățile pasive, cum ar fi uitatul la TV sau pe internet, și scrie, fă câteva exerciții sau dedică-te unui hobby artistic. Întregul proces de transformare a emoțiilor negative are câțiva pași, pe care îi poți urma și tu, pentru o schimbare în viața ta.
Iată care sunt aceștia!

1. Recunoaște-ți emoțiile negative.


Dă-ți seama ce emoții negative îți influențează viața și acceptă-le. Dacă ai impresia că acestea persistă sau apar în mod regulat, canalizează-le energia întru creativitate. Dacă emoțiile acestea provin de la o problemă anume, încearcă să privești situația din alte perspective și să găsești o soluție pe care nu ai luat-o în calcul până acum.

2. Direcționează-ți emoțiile negative către probleme, nu spre persoane.


Este important să folosești procesul creativ ca pe o modalitate de a redirecția starea negativă departe de celelalte persoane. Atunci când te concentrezi pe creativitate, vei avea parte nu doar de o pauză terapeutică, ci și de un flux de inspirație, care te poate ajuta să-ți canalizezi tristețea, frustrările, anxietatea sau depresia.

3. Nu te critica.


Atunci când te afli în procesul creației, este foarte important să nu te autocritici. Când te confrunți cu negativismul, este ușor să cazi în această capcană.
Însă creativitatea este un proces care funcționează cel mai bine în momentele în care nu te autoanalizezi sau nu îți evaluezi ideile.

Cum poți deveni creativă atunci când simți emoții negative?


Sunt atât de multe modalități prin care îți poți canaliza diferit sentimentele negative prin creativitate. Important este să găsești ceea ce-ți place să faci în mod natural, fără să te forțezi. De exemplu, poți scrie, fie că enumeri aceste emoții care te deranjează pe o foaie sau că scrii o poveste. Dansul și muzica te pot ajuta să eliberezi endorfine și să lași creativitatea să te învăluie.
Iar atunci când cânți la un instrument muzical, s-ar putea să fii uimită de ce cântece și versuri poți crea, mai ales când te afli într-o stare emoțională negativă. Pictatul și desenatul îți dau ocazia să folosești multe culori și texturi, pentru a-ți exprima sentimentele. Adu-ți aminte să ignori autocritica și să lași procesul creației să te poarte pe culmile sale.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod