Cum să meditezi în timp ce mergi pe jos

Atunci când îți spune cineva să meditezi, la ce te gândești? Probabil că îți vine în cap imaginea unei persoane care stă pe o pernă rotundă, cu picioarele încrucișate și ochii închiși.
Însă meditația este un concept mai complex decât ne imaginăm de multe ori că este. Odată ce înțelegi acest lucru, poți să te gândești la mai multe modalități prin care poți medita. 

Află cum poți să meditezi în timp ce mergi pe jos!


Pentru început, trebuie să găsești o locație bună pentru a merge drept. Poate fi în interior sau exterior. Pur și simplu trebuie să fie un loc în care să te simți confortabil și, de asemenea, un loc în care să nu simți că ceilalți se uită la tine, dacă acest lucru este important pentru tine.
De asemenea, lungimea drumului nu trebuie să fie foarte mare. 

Doar mergi înainte și înapoi, cel puțin o dată, pe calea aleasă. Apoi oprește-te, stai dreaptă și respiră. Gândește-te la corpul tău, din cap până în picioare, pentru a deveni conștientă de ceea ce simți. Apoi începe să mergi din nou încet.

Începe să iei în considerare componentele fiecărui pas pe care îl faci. Meditația în timpul mersului pe jos presupune o gândire deliberată și o serie de acțiuni pe care o faci în mod normal automat.
Așa că descompunerea procesului mersului poate părea puțin ciudată, dar poți începe prin a-ți conștientiza respirația pe măsură ce te miști, ridicarea piciorului la fiecare pas. Este recomandat să mergi încet pentru a face acest lucru, deoarece îți este permisă posibilitatea de a te concentra mai bine. De asemenea, poți să îți ții mâinile la spate sau să le miști ușor în lateral.

Apoi încearcă să alegi ceva special la care să te concentrezi atunci când te miști.
Poate că este doar senzația pe care o ai atunci când picioarele tale ating pământul sau poate este vorba de cum te simți atunci când inspiri aerul în plămâni. Simți anxietate, calmitate sau ai dubii cu privire la ceea ce faci? Nu îți face griji dacă simți că mintea ta rătăcește, dacă se oprește sau se simte ciudat. Toate aceste lucruri sunt absolut normale. Orice practică meditativă vizează doar cultivarea atenției și conștientizarea. Există atât de multe practici interesante de mindfulness, iar conștiința ta începe să prindă un alt contur atunci când meditezi și să îți influențeze viața de zi cu zi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod