bebeluş

Bebelușii care seamănă cu tații lor sunt mai sănătoși. Studiu

Un nou studiu a ajuns la concluzia că bebelușii care seamănă cu tații lor sunt mai predispuși să-și petreacă timpul cu tații și să fie mai sănătoși atunci când ajung la prima aniversare. Însă de ce? Iată ce spun specialiștii!

De ce sunt mai sănătoși bebelușii care seamănă cu tații lor?


Studiul are implicații în ceea ce privește rolul timpului petrecut alături de tați în îmbunătățirea sănătății copilului. Însă cum arată un copil? Nu sunt toți drăguți? Sunt, dar unii copii au un avantaj când vine vorba de atragerea atenției și beneficiile aduse sănătății, mai ales dacă seamănă cu tații lor.

Constatările, publicate în Journal of Health Economics, sugerează că sugarii care seamănă cu tații lor la naștere petrec mai mult timp cu aceștia și sunt mai sănătoși cu un an mai târziu, reieșind faptul că asemănarea dintre copii și tați îi face pe cei din urmă să petreacă mai mult timp angajați în educația pozitivă și în grija purtată.

Tații au un rol important în creșterea copilului, rol care se manifestă în sănătatea celui mic într-o manieră importantă.
Acei tați care percep asemănarea copilului cu ei sunt mai siguri că este copilul lor la nivel inconștient, acesta fiind motivul pentru care petrec mai mult timp cu cel mic. Constatările au fost bazate pe o analiză a datelor provenite de la 715 de familii în care copiii trăiesc numai cu mamele lor.

Studiul are implicații în ceea ce privește rolul timpului petrecut alături de tați când vine vorba de îmbunătățirea sănătății copiilor, în special în familiile fragile. Se crede că indicatorii de sănătate ai copiilor se îmbunătățesc atunci când copilul arată ca tatăl.
Principala explicație este că vizitele frecvente ale taților creează spațiul perfect pentru grija parentală și supraveghere. Cercetătorii au spus că acest studiu susține politicile de încurajare a părinților non-rezidenți de a se angaja în acțiuni de parenting pozitive pentru a îmbunătăți sănătatea timpurie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod