Cum să ierți și să trăiești o viață fericită

Cu toții am avut parte de așteptări nesatisfăcătoare și experiențe dureroase de-a lungul vieții. Cu toate acestea, când ne blocăm în aceste momente, uităm să trăim o viață fericită.
În schimb, simțim că avem o viață nefericită și ne lăsăm doborâți de povara durerii. Însă este posibil să ierți, acesta fiind cel semnificativ mod prin care poți ajunge la vindecarea personală. Mai jos, poți regăsi câteva sfaturi care te ajută să ierți și să ai o viață mai fericită. Când iertăm pe cineva, devenim liberi. Când ne concentrăm asupra resentimentelor față de alții, nu ne putem asculta dorințele sufletului. 

Vrei să trăiești o viață fericită? Învață să ierți!


Iertarea este o decizie conștientă și o stare de spirit pe care o putem cultiva prin practicile zilnice. Iată câțiva pași simpli care te ajută să începi călătoria iertării!

1. Conectează-te cu emoțiile tale


Bucură-te pentru unde ai ajuns în acest moment, fără a te judeca. Fii blând cu tine și trăiește fiecare moment fără a învinui pe cineva.
Poți să îți notezi gândurile și sentimentele pe o coală de hârtie, astfel încât să poți clarifica ce simți cu adevărat. Apoi întreabă-te ce poți face pentru a echilibra aceste emoții. Poți ieși la o plimbare, petrece timp în natură, face ceva creativ, scrie o scrisoare de iertare, cere ajutorul de la un terapeut.

2. Eliberează-ți trecutul


Pentru a avansa în viață, unul dintre lucrurile importante pe care trebuie să le faci este să-ți eliberezi trecutul și să trăiești în momentul prezent. Adesea purtăm trecutul cu noi, iar atunci când nu suntem conștienți de acest lucru, trecutul nu face decât să ne blocheze evoluția. Fără o practică obișnuită de eliberare, vei ajunge să ai emoții care te încarcă mai mult decât ai crede și o aglomerație mentală.
Această blocare a viziunii te poate împiedica să ai o viață fericită. Trăiește în prezent, stai liniștit, observă-ți respirația sau mergi în natură și apreciază frumusețea din jurul tău. 

3. Ia-ți puterea înapoi


Scrie o nouă poveste pentru tine. Nu te-ai născut o victimă, iar iertarea nu este o experiență unică. Trebuie să o practici din când în când. Nimeni nu are puterea să te facă să te simți neliniștit fără consimțământul tău. Atunci când reapar sentimentele durerioase, adu-ți aminte să ierți. Alege să-ți iei puterea înapoi. Iubește-te suficient de mult încât să renunți la vechile amintiri și emoții. Alege să fii liber și fericit. Dorința de schimbare trebuie să provină din interiorul tău. O găsești atunci când începi să vezi că viața aduce bucurie, iubire și relații semnificative.

4. Învață lecțiile


Fiecare experiență pe care o trăiești este o lecție de viață. Uneori treci prin momente incredibil de dificile, dar simți că ești mai puternic decât înainte după ce le depășești.
Chiar dacă ai impresia că ceea ce ți s-a întâmplat este nedrept, aceste experiențe fac parte din creșterea ta spirituală. Dacă ești deschis să le vezi, acele momente dificile te transformă și te ajută să vezi noi perspective. 

5. Răspunde cu iubire


După ce parcurgi pașii de mai sus, vei putea să le răspunzi cu iubire celor care te-au rănit. Este greu la început, dar totul se va schimba dacă vei reuși să ai această perspectivă asupra vieții. În loc de a le trimite vibrații negative oamenilor care te-au rănit, trimite-le dragoste și lumină. Când faci acest lucru, ștergi datoria emoțională dintre voi și poți să-ți sărbătorești libertatea. 

Ca parte a procesului de iertare, trebuie să te ierți și pe tine. S-ar putea să îți critici și propriile așteptări.
Poate că te gândești ce ar fi trebui sau ar fi putut fi într-o situație. Cu toate acestea, atunci când iertăm, trebuie să renunțăm la ideea că trecutul ar fi fost mai bun sau diferit. Nu putem schimba trecutul, așa că nu ar trebui să-l lăsăm să ne influențeze prezentul și viitorul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod