Cum îți dai seama dacă ești grisexual

Sexualitatea se află pe un spectru larg și, în ciuda informațiilor care există cu privire la diferitele tipuri de identități sexuale, încă există informații greșite și confuzii în ceea ce privește acest subiect.
Grisexualitatea este un termen folosit pentru a defini oamenii care nu vor să aibă relații intime foarte des, dar care sunt excitați uneori. Cu toate acestea, grisexualitatea este mult mai complexă decât această definiție. Dacă te întrebi dacă ești grisexual, există câteva indicii care te pot ajuta să îți dai seama. Iată care sunt acestea!

Semne că ești grisexual


1. Nu te identifici ca fiind asexual, dar nici ca o persoană cu dorințe sexuale intense


Categoriile de genul gay, bisexual sau heterosexual nu se aplică și în cazul tău tot timpul, însă nu te poți numi nici asexual. Cu alte cuvinte, simți că trăiești prins între două extreme, neștiind cum te poți identifica cu adevărat.

2. Ai experimentat atracție și dorință sexuală câteodată, dar nu ți se întâmplă des


Se poate să întâlnești pe cineva care te atrage și cu care ți-ai dori să întreții relații intime, dar acest lucru se întâmplă foarte rar și doar în anumite circumstanțe.

3. Ai tendința de a intra în relații platonice


Îți plac relațiile platonice. Ai format mereu relații platonice puternice cu oamenii, indiferent dacă este vorba despre membrii familiei sau despre prieteni.
Iar aceste relații sunt mai importante pentru tine pentru că nu implică un contact sexual. Compatibilitatea sexuală nu este unul dintre lucrurile pe care să îl cauți la un partener.

4. Îți place să te săruți, nu să întreții relații intime


Poate că îți place să mergi la întâlniri, să te ții de mână, să te săruți și să te alinți cu partenerul, dar niciunul dintre aceste scenarii nu include relațiile intime sau intimitatea cu partenerul. Bineînțeles că ții la intimitate, dar nu la cea sexuală.

5. Nu ai o problemă în a întreține relații intime cât timp nevoile intelectuale și emoționale sunt împlinite


Dacă cineva îți promite o viață cu tot felul de activități ce îți împlinesc nevoile și dorințele emoționale și intelectuale, dar relațiile intime sunt excluse, vei accepta fără a sta pe gânduri.

6. Ai o dorință sexuală mai mică decât orice persoană pe care o cunoști


Nu te pasionează relațiile intime cu propria persoană sau cu alte persoane. Poate că îți place să te atingi din când în când, dar nimic mai mult.

7. Este în regulă dacă nu te identifici cu niciun tipar


Poate că ești demisexual sau grisexual și tot nu te identifici cu nimic de pe această listă. Sau poate că te identifici cu aceste lucruri, dar tot nu vrei să pui o etichetă pe sexualitatea ta.
Acest lucru este în regulă. Etichetele pot pune restricții în viața unor oameni, iar pe alții îi pot ajuta să se simtă mai puternici.

8. Experiențele și identitatea ta sunt valide


Identitatea sexuală se poate schimba rapid de-a lungul spectrului în viața cuiva. Nimic nu este doar alb sau negru. Experiențele tale pot fi diferite față de ale celorlalți oameni, dar acest lucru nu înseamnă că sunt mai puțin valide. Ești o persoană unică și frumoasă, care merită să facă orice pentru a se simți bine.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod