Când călătorești vrei să atingi un vis sau fugi de ceea ce te deranjează?

Noi peisaje, obiceiuri diferite, feluri de mâncare originale și alți oameni în jurul tău. Călătoriile îți oferă șansa de a trăi un vis, dar sunt oare și o modalitate de a evita lucrurile care te deranjează? Descoperă ce impact are schimbarea interioară care se produce când călătorești.
Ai pornit într-o nouă aventură, o călătorie care nu va dura numai 1-2 săptămâni, ci poate 3-4 luni? Vei avea nevoie de mult curaj pentru a lua o astfel de decizie. Poate nu vrei neapărat să scapi de ceva, ci mai degrabă cauți lucruri care să te completeze, dar nu este atât de simplu să le identifici. Pe măsură ce data de întoarcere de pe biletul tău se apropie, începi să te gândești dacă vrei cu adevărat să te întorci, obții amânări și continui să trăiești într-o altă parte a lumii care te fascinează.

 
Discuțiile constante despre călătorii sunt prezente în toate domeniile 

Se accentuează cât de ușor este să pleci pur și simplu, să renunți la job, să lași totul în urmă și să călătorești pentru a-ți îndeplini un vis. Este adevărat că o astfel de mentalitate te poate inspira pentru a privi dincolo de rutina zilnică, iar peisajele speciale oferite de apele albastre și plajele idilice te vor încânta, dar nu se poate întâmpla totul în câteva secunde.
Nu este deloc simplu să pleci imediat, ci vei avea nevoie de timp, planificare, pregătiri detaliate și foarte mult curaj.
Oare cât de mult timp poți urmări acest vis până vei fi satisfăcut? Sau poate este mai bine să-ți dai seama ce te face să vrei să pleci și să cauți o soluție? Motivul aparent legat de oboseală sau plictiseală nu este decât de suprafață și va trebui să-ți pui întrebări profunde pentru a descoperi ce te determină să fii pregătit să-ți faci bagajele.

 
Influențele externe

Postările de pe Instagram și alte rețele de socializare accentuează impresia că atunci când călătorești se pot întâmpla numai lucruri bune și că nu ai cum să ai probleme prea mari. În momentul în care îți compari viața cu pozele din locațiile feerice precis ai vrea să fii și tu acolo. Acesta este punctul de pornire, începutul unui puzzle care îți va completa visul. Chiar dacă ai o familie afectuoasă, un partener ideal și jobul pe care ți l-ai dorit dintotdeauna, noua perspectivă bazată pe ceea ce ai citit și fotografiile vizualizate te vor face să crezi că îți lipsește ceva și că o parte din sufletul tău nu este explorată.
Începi să observi toate lucrurile minore care te enervează, visezi în timpul zilei că ești deja plecat și ți se pare că toate problemele vor dispărea în mod miraculos dacă începi să călătorești.
Monotonia devine treptat incompatibilă cu tine.

 
Momentul în care ai curajul de a pleca

Ești foarte entuziasmat, dar îți este și teamă de necunoscut. Doza de adrenalină pe care o ai din momentul în care decizi să acționezi este foarte greu de descris. Deja ai făcut un pas major prin distanțarea de toate lucrurile pe care credeai că le vrei în urmă cu numai câțiva ani, dar de acum încolo viața ta se va schimba complet.

 
Poți găsi un echilibru între costuri și visul tău?

Dacă ai vrut să lași în urmă rutina, serviciul, suferința sau sentimentul de neliniște poți găsi în alt loc un stil de viață care te relexează sau vei continua mereu să vizitezi noi locații din dorința de a scăpa de gândurile negative?

 
Călătoriile te fac mai flexibil decât studiile

Nu este vorba despre călătoriile în destinații de lux, ci despre expedițiile care te apropie de localnici și cultura lor și te fac să-ți depășești zona de confort. Pentru mulți călători expediția va continua până când găsesc locul care îi face fericiți și căruia simt că îi aparțin cu toată ființa lor.
În acel moment vor găsi ceea ce caută de mult timp.

 
Ce te ține departe?

În primul rând faptul că realizezi că te-ai schimbat foarte mult, că ai învățat din experiențele prin care ai trecut. Perspectiva ta este foarte diferită, iar așteptările tale de acum pot fi în conflict cu tot ce îți doreai mai demult.Toate aceste schimbări îți vor da impresia că ai fost plecat foarte mult timp, iar familia și prietenii ar putea avea dificultăți pentru a te înțelege. În cele din urmă alegerea este a ta: te poți întoarce sau poți continua. 
Indiferent dacă vei găsi locul ideal pentru tine sau vei fugi de ceea ce te supără, scopul călătoriilor este eliberarea minții și a sufletului de emoțiile negative, așa că vei câștiga în orice variantă. Dacă ești fericit atunci când călătorești nu ezita să pornești la drum. Te așteaptă multe lucruri bune, vei deveni mai flexibil, spontan și deschis spre posibilitățile din viitorul tău.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod