Femeie plină de încredere

9 semne că nu eşti o persoană uşor de manipulat

Lumea în care trăim poate fi brutală uneori, iar intenţiile oamenilor nu sunt mereu la fel de bune precum ai crede!
Iată 9 semne că nu eşti o persoană care se lasă manipulată:

Ceri respect


Majoritatea oamenilor acceptă ceea ce li se oferă şi presupun că primesc respectul pe care îl merită. Cu toate acestea, fiecare îşi cunoaşte valoarea şi ştie când îi sunt încălcate drepturile şi standardele privind modul în care ar trebuie să fie tratat.

Nu îţi e frică să îţi exprimi opiniile şi nevoile


Eşti capabil să spui clar ceea ce vrei de la ceilalţi, iar propria ta viaţă este prioritatea ta. Ştii când să vorbeşti pentru a-ţi satisface aceste nevoi şi poţi comunica cu uşurinţă indiferent de situaţie.


Îţi stabileşti priorităţile


Oamenii sunt adesea prinşi în ceea ce alţii doresc să facă, ca urmare sunt forţaţi să facă ceva care nu e potrivit pentru ei. Cu toate acestea, ai abilitatea de a te concentra pe propria ta viaţă. Şi în timp ce îi ajuţi uneori şi pe alţii, nu uiţi niciodată de priorităţile tale.

Nu îţi este frică să spui nu


Nu îţi e frică să spui cuiva că te simţi incomod sau nu vrei să faci ceva, iar presiunea celor din jur nu e o problemă pentru tine. În timp ce îi respecţi pe ceilalţi, nu simţi nevoia de a face compromisuri.

Îţi comunici limitele


Manipulatorii vor încerca de multe ori să încalce graniţele şi să testeze cât de departe sunt capabili să meargă. Stabilieşte-ţi limitele şi spune care sunt consecinţele încălcării lor.
Această constrângere îţi va aduce respectul.

Iei atitudine


Manipulatorii caută oameni pasivi pe care să îi poată controla. Tu eşti cel mai departe de aceştia. E clar ce vrei de la viaţă şi o iei mereu de la capăt, nu contează prin câte încercări şi dificultăţi eşti nevoit să treci.

Foloseşti timpul în avantajul tău


Este uşor să fii intimidat când cineva pune presiune pe tine. În acele momente, în schimb, tu foloseşti timpul în avantajul tău, distanţându-te simultan de influenţa imediată a acestuia. Majoritatea oamenilor ar lua pur şi simplu ce li se dă şi ar avea reacţia pe care manipulatorul încearcă să o provoace.


Îi confrunţi pe cei care vor să te doboare


Unii oameni îi înfruntă pe alţii în mod constant, astfel îndepărtându-i într-un final. Nu numai că fugi de orice energie negativă, dar o şi depăşeşti şi nu te laşi abuzat în niciun fel.

Nu te învinovăţeşti


Persoanele manipulatoare îi caută pe cei cu stima de sine scăzută, iar oamenii care se învinuiesc în mod constant sunt ţinte uşoare. Poţi să recunoşti acest lucru şi să ştii când să îţi asumi responsabilitatea, în loc să accepţi pur şi simplu că e vina ta atunci când nu satisfaci persoana care încearcă să te manipuleze.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod