8 lecții dure de viață care te fac mai puternică

8 lecții dure de viață care te fac mai puternică

Cele mai importante lecții nu le învățăm la școală, ci în viață. Uneori pot fi dure sau ne iau prin surprindere, dar ne ajută să devenim mai puternici, să depășim obstacolele care ne apar apoi în cale și să fim mai fericiți.
Iată care sunt lecțiile de viață care te fac mai puternică:

Nu este ușor să fii părinte

Bucuriile vieții de părinte sunt de neegalat. Dar cei mai mulți părinți nu spun de obicei cât este de greu să îndeplinești acest rol. Se tem să nu fie judecați, considerați egoiști sau părinți răi. Atunci când devii părinte renunți la viața ta de dinainte. Devii o cu totul altă persoană, iar nevoile și dorințele tale cad întotdeauna pe plan secund. Și nu pentru că te obligă cineva să faci asta, ci pentru că asta îți dorești. Binele copilului tău devine mai important decât orice altceva și tot ce faci, faci din suflet. 

Nu există momentul perfect

Deciziile importante sunt înfricoșătoare pentru că avem tendința de a pune în față tot ce ar putea să meargă rău. Din această cauză le amânăm în mod inconștient și așteptăm tot timpul momentul potrivit. Dar momentul potrivit nu există.
Dacă vrei să-ți dai demisia de la locul de muncă sau vrei să lași totul în urmă și să călătorești prin lume, fă asta acum. Cu cât aștepți mai mult să faci ceea ce îți dorești, cu atât se acumulează tot mai multe regrete și motive să amâni.

Este dificil să devii adult

Devenim cu adevărat adulți abia atunci când ne pierdem părinții. Cât timp sunt alături de noi, indiferent de vârstă, reușim să ne păstrăm acel sentiment de siguranță și acea senzație că nu suntem niciodată singuri și că există cineva care ne iubește necondiționat. Dragostea unui părinte nu poate fi înlocuită, de aceea ar trebui să prețuim fiecare clipă petrecută alături de părinții noștri, cu bune și rele.

Fericirea este în prezent

Când suntem tineri, simțim că avem toată viața înainte și timp suficient să facem tot ce ne-am propus. Astfel că ne aruncăm în vâltoarea vieții și vrem să obținem cât mai multe, dar uităm de obicei să ne bucurăm de prezent.
Sunt foarte multe persoane care ajung la bătrânețe cu regretul că nu s-au bucurat suficient de viață. Că au muncit prea mult fără să se bucure de rezultate, că au făcut compromisuri și au ratat șanse importante. Din fericire, generația milenialilor arată că tinerii sunt în prezent în căutarea fericii și aleargă mai puțin după lucruri materiale. Bucuriile mici ale vieții sunt cele care aduc fericirea.

Vei face greșeli. Nu le lăsa să te definească

Încă de la școală învățăm că suntem pedepsiți dacă greșim. De fiecare dată când făceam ceva greșit, primeam note mici sau eram certați. Dar în viață, greșelile sunt cele care ne oferă cele mai mari lecții. Nu te teme să iei decizii, să faci pași importanți sau să schimbi ceva din cauză că ai putea greși. Greșelile sunt cele care ne ajută să evoluăm și să învățăm lecții prețioase. Dacă ai greșit, scrie pe o foaie ce ai învățat din experiența ta și mergi mai departe.

Rezolvă-ți singură problemele

Oricât de mult te-ar susține familia și prietenii, să îți rezolvi singură problemele este cea mai bună cale către succes.
Este bine să ai alături oameni apropiați care te sprijină atunci când ai nevoie, dar este imposibil să te bazezi întotdeauna pe ei. La rândul lor, au dificultăți și piedici de înfruntat. Satisfacția pe care o ai când îți rezolvi singură problemele este imensă.

Acceptă perioadele dificile și depășește-le

Cu toții ne confruntăm cu diverse situații dificile de-a lungul vieții. Nu este deloc ușor să treci prin astfel de clipe. Dar depășirea momentelor dificile este o lecție importantă care ne învață să dezvoltăm strategii pentru a reuși în viitor. Studiile au arătat că oamenii care trec prin momente grele în viață se dovedesc apoi mai rezistenți în situații de criză și au o viață mai fericită. Poate că aceste etape marcate de greutăți sunt cele care ne învață apoi să ne bucurăm cu adevărat de clipele frumoase și să le apreciem mai mult.

Perseverența este cheia succesului

Răbdarea este o virtute, așa cum spune și un proverb vechi: "Cu răbdarea treci și marea".
Capacitatea de a nu renunța la primul obstacol, de a merge mai departe chiar și când te lovești de piedici este unul dintre secretele oamenilor de succes. Sunt șanse mici să-ți iasă totul perfect din prima încercare. Când ai învățat să mergi ai căzut de nenumărate ori, dar te-ai ridicat și ai încercat iar. Te vei lovi de situații asemănătoare de-a lungul vieții. Dar oricât de des cazi, ridică-te și mergi mai departe. Numai cei care încearcă iar și iar vor reuși.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod