7 lecții pe care mamele ni le dau în fiecare zi

Impactul afecțiunii mamelor asupra copiilor nu poate fi subestimat. Într-o mie de feluri mamele pun bazele personalității fiicelor lor. Ai norocul să ai o mamă puternică sau să fii una dintre ele?
Felul în care reacționează mamele la diferite întâmplări în prezența copiilor și tipul de exemplu pe care îl oferă vor avea o influență de lungă durată asupra comportamentului celor mici. Nu numai în copilărie, ci și mult timp după aceea vei fi de multe ori ghidată în viața de zi cu zi de gesturile, cuvintele sau expresia feței mamei tale pe care le-ai observat în diferite circumstanțe.

 
Iată ce lecții le pot da mamele puternice fiicelor lor:

 
1. Rezistența și fragilitatea pot exista simultan

A fi puternică nu înseamnă să nu-ți pese deloc de ceea ce se întâmplă în jurul tău și să-ți fie indiferent dacă persoanele iubite trec prin momente dificile. Realitatea este că persoanele cele mai apreciate nu sunt cele care păstrează distanța și nu își urmăresc decât propriul interes, ci acelea care sunt amabile și empatice. 
Sprijinul oferit celorlalți și ajutorul pe care-l dai fără să aștepți mereu ceva în schimb sunt indicatorii unei personalități captivante, care atrage prieteni adevărați și se implică în relații interumane autentice.
O mamă puternică le va învăța pe fiicele ei care sunt valorile după care trebuie să se ghideze și cum trebuie să se comporte atunci când cineva are nevoie de ajutorul lor.

 
2. Cea mai importantă persoană cu care vei avea o relație ești chiar tu

Alături de independență trebuie să fie și iubirea de sine. Tu te cunoști mai bine decât oricine și dacă observi că este ceva în neregulă în viața ta numai tu poți acționa pentru a elimina factorul perturbator sau a remedia un conflict ori o stare de tensiune. O mamă puternică își va învăța fiicele să se îndepărteze de persoanele cu o gândire negativă, al căror pesimism nu face decât să strice fiecare moment frumos al vieții. 
De asemenea, le arată că trebuie să fie perseverente când vor să-ți atingă un ideal, chiar dacă există multe obstacole sau ceilalți cred că nu au mari șanse de succes. Trebuie să-ți cunoști propria valoare și să înțelegi că eșecurile sau despărțirile nu sunt lucrurile care te definesc.
Contează mai mult caracterul tău și felul în care îți revii după momentele neplăcute.

 
3. Poți fi completă chiar dacă te ai numai pe tine

O mamă puternică le va demonstra fiicelor ei că nu au nevoie de o relație pentru a se simți îndeplinite. Fericirea alături de partenerul potrivit poate fi o completare, dar nu o condiție a mulțumirii și optimismului. Te ai pe tine însăți și acesta este cel mai important lucru. Poți găsi dragostea la fiecare pas, chiar și în grădina ta, când ai grijă de plante și flori sau în timp ce te joci cu pisica sau câinele tău.

 
4. Nu poți găsi fericirea, tu o creezi

Nu-ți petrece timpul închipuindu-ți că fericirea te așteaptă undeva și trebuie să o găsești. Fiecare persoană este responsabilă pentru propria fericire sau nefericire. Dacă nu îți place un anumit lucru din viața ta nu depinde decât de tine să iei măsuri pentru a te îndrepta într-o nouă direcție.
Cel mai bun exemplu este cel al unei mame fericite, care se bucură de fiecare moment al zilei, chiar și numai pentru că este soare afară sau fiica ei este îmbujorată și zâmbește.

 
5. Rolul de părinte se bazează pe răbdare și consecvență

Copiii învață prin puterea exemplului și este uimitor cât de multe lucruri pot prelua la nivel subconștient. Astfel, majoritatea femeilor au o tendință naturală de a utiliza tehnicile mamelor lor când au grijă de copiii proprii, la vârsta adultă. O mamă puternică le va transmite fiicelor ei metodele utile și blândețea care le va ajuta să fie mame deosebite la rândul lor.

 
6. Ai încredere, totul se va rezolva până la urmă

Fetele care observă că mamele lor au răbdare și nu se impacientează din cauza lucrurilor minore vor avea o abordare mai calmă și optimistă, fiind gata să observe partea bună a lucrurilor și trăsăturile pozitive ale fiecărei persoane pe care o întâlnesc.

 
7. Dragostea necondiționată există și este foarte puternică

Zâmbetul mamei tale probabil că îți este imprimat în memorie și nu îl vei putea uita indiferent câți ani vor trece. În timp ce crești o vezi mereu cum sacrifică diferite lucruri pentru tine: timpul ei, energia, banii, tinerețea sau chiar intervalele în care s-ar fi putut răsfăța la spa ori la salon.
Nu se plânge niciodată din această cauză și nici nu se laudă cu tot ce a făcut, dar îți arată cât de curajoasă este în fiecare zi. Prin tot ceea ce face mama ta îți arată ce înseamnă dragostea necondiționată și niciun alt fel de iubire nu va ajunge la un nivel similar.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod