6 semne că ești epuizată emoțional

Uneori schimbările care au loc în viața ta se desfășoară într-un ritm mult prea rapid, iar aspectele care ți se păreau minore pot ajunge să te supere și vei începe să te enervezi chiar și când ceilalți nu au greșit. Află ce simptome îți arată că ești epuizată emoțional.
Momentele în care simți că nu mai poți continua nu sunt doar indicii că nu dormi suficient sau că ai lucrat prea multe ore suplimentare. Dacă ești epuizată emoțional vei avea nevoie de o strategie mai complexă pentru a-ți reveni. Contează foarte mult să identifici corect simptomele problematice care pot fi rezultatul oboselii în plan psihologic pentru că numai în acest mod poți lua hotărârea de a te opri, a te odihni, a te relaxa și a-ți reface rezervele de energie și optimism.

 
Iată ce semne îți arată că ești epuizată emoțional:

 
1. Oboseala accentuată

Nu este vorba despre oboseala obișnuită, care se manifestă la finalul săptămânii sau după câteva zile de petreceri, ci este genul de oboseală care nu dispare nici dacă ai dormit 8 ore consecutiv. Când te confrunți au acest gen de oboseală nu îți vei reveni nici măcar dacă bei 5 cești de cafea sau dacă dormi până târziu.
Vei fi în continuare obosită și îți va fi foarte greu să realizezi chiar și acțiunile cele mai simple.

 
2. Începi să plângi fără motiv

Dacă ai ajuns la punctul în care un pahar spart este suficient ca să începi să plângi, să știi că echilibrul tău emoțional este foarte fragil. În momentul în care apare epuizarea în plan psihologic vei avea o capacitate redusă de a ține sub control emoțiile. Orice lucru minor îți poate provoca lacrimile.

 
3. Te enervezi foarte ușor

Pe măsură ce trec zilele te simți din ce în ce mai rău. Faptul că ai senzația că ești lipsită de putere și că totul se întâmplă independent de tine te va face să te simți nesigură.
Știi că ar trebui să faci mai mult, dar nu reușești și te critici aspru pentru neputința ta. Încearcă să-ți arăți puțină compasiune pentru că timpul în care ești prea obosită pentru a acționa în direcția obiectivelor tale poate fi rezervat unui repaus necesar pentru refacerea stabilității emoționale.

 
4. Ai simptome la nivel fizic

Epuizarea emoțională se va manifesta și la nivel fizic, mai ales dacă interiorizezi gândurile negative și ești mereu stresată. Ai putea avea probleme digestive (dureri abdominale, balonare, crampe, stare de greață sau vomă), migrene, dureri de spate, de umeri sau de dinți.

 
5. Nu reușești să te odihnești așa cum trebuie

Te trezești în timpul nopții și îți este foarte greu să adormi din nou sau dormi prea mult dar ai în continuare senzația că nu te poți trezi? Poate speri mereu că noaptea următoare vei dormi mai bine, dar acest lucru nu se va întâmpla până când nu reduci tensiunea care te afectează. Stresul și anxietatea afectează calitatea somnului.
Depresia te poate face să dormi intervale variabile, să stai trează noaptea și uneori să dormi toată ziua. Indiferent care este tiparul după care dormi este indicat să ceri ajutorul unui medic pentru a te putea odihni din nou.

 
6. O motivație mult mai scăzută

Vei deveni convinsă că nu ai calitățile necesare pentru a realiza sarcinile pe care le primești la serviciu și îți va fi foarte greu să găsești inspirația de care ai nevoie. Obiectivele care îți aduceau energie până acum te fac să simți că nu mai ai aceleași abilități. Nu te forța dincolo de limitele rezistenței tale, ci mai bine ia o pauză pentru a regăsi motivația care te va face să mergi mai departe.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod