10 semne că trebuie să acorzi mai multă atenţie sufletului tău

Când trecem prin perioade lungi de stres psihic sau emoţional, sufletele noastre pot obosi.
Acest lucru poate fi confundat foarte uşor cu depresia, pentru că simptomele sunt similare. Pentru că ne forţăm să gândim pozitiv şi să fim mai energici, probabil vom sfârşi fiind epuizaţi şi slăbiţi. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că sufletul nostru are nevoie de timp pentru a se vindeca în acelaşi mod în care oasele rupte au nevoie de timp pentru a se suda. Deşi sufletul nu este vizibil, este la fel de important ca şi inima, aşa că ar trebui să tratăm vindecarea sufletului cu aceeaşi seriozitate ca şi daunele corporale.
Dacă ignorăm semnalele care arată că energia noastră e epuizată, atunci consecinţele pot fi foarte grave, cum ar fi: anxietate cronică, probleme de sănătate mintală şi depresia.

Care sunt semnele că sufletul tău a obosit?


1. În timpul zilei, tot ce doreşti să faci este să te odihneşti şi să dormi. Ai tendinţa de a te culca frecvent şi, uneori, te chinui să te trezeşti şi să te dai jos din pat. În timpul nopţii, eşti neliniştit pentru că visezi intens şi ai coşmaruri pe care le simţi ca fiind foarte reale.

2. Simţi o senzaţie de durere în tot corpul.
Poţi avea tensiune, ameţeli, dureri de stomac, vedere înceţoşată şi dureri de cap fără niciun motiv.

3. Când cineva te întreabă dacă este ceva în neregulă cu tine, nu ştii ce să răspunzi pentru că nu ştii cum te simţi. Eşti conştient că în interiorul tău se întâmplă ceva complex şi profund, dar nu poţi descrie în cuvinte de ce simţi acel lucru şi de ce nu poţi ieşi din acea stare.

4. Deseori te simţi rupt în bucăţi şi dezorientat, pentru că mintea şi corpul tău nu se sincronizează.

5. Toate emoţiile sunt mai intense. Eşti extrem de sensibil şi poţi plânge fără niciun motiv.
De multe ori simţi că inima ta e gata să explodeze.

6. Ai uşoare atacuri de panică sau anxietate cronică.

7. Te simţi foarte singur, chiar şi când eşti printre oameni.

8. Eşti înrăit, gelos, furios sau ai resentimente despre tot ce se întâmplă în jurul tău, cu toate că în mod normal te caracterizează compasiunea, iertarea şi grija.

9. Trupul tău e slăbit şi orice mişcare te epuizează. Nu mai ai energie şi orice exerciţiu fizic a devenit o muncă grea pentru tine.

10. De multe ori te simţi speriat şi nesigur de viitorul tău. Uneori îţi vine să renunţi la tot şi să începi o nouă viaţă, pentru că nu mai ai plăcerea de a face lucrurile care te bucurau odată.


Dacă te simţi astfel, este timpul să îţi acorzi mai multă atenţie sufletului tău. Opreşte telefonul şi petrece-ţi timpul făcând ce te pasionează. Fă o baie caldă, meditează, dansează pe muzica preferată şi petrece mai mult timp cu cei pe care îi iubeşti cel mai mult. Evită gândurile urâte şi discuţiile negative. Nu te critica, caută echilibrul!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod