Specialista care a brodat rochiile de mireasă ale lui Kate Middleton și Meghan Markle este la un pas de a ajunge pe străzi

Chloe Savage este expertă în broderii și a ajutat la realizarea rochiilor de mireasă purtate de Kate Middleton și Meghan Markle.
Din cauza crizei economice provocate de pandemia de coronavirus, aceasta este pe punctul de rămâne fără locuință.

Ea a declarat pentru People că nu are cu ce să-și hrănească familia și se află la un pas de a ajunge pe străzi.

Este îngrozitor. Toată activitatea noastră a înghețat. Fiica mea de 14 ani sare peste mese pentru că vrea să facă economie. Stresul este atât de puternic încât a început să-și facă rău singură. În prezent primește suport de specialitate din partea Child Mental Health Services”, a declarat Savage pentru People.

Chloe, în vârstă de 43 de ani, se află într-o situație complet diferită față de cea din 2011 și 2018 când a lucrat pentru realizarea rochiilor de mireasă ale viitoarelor ducese Kate și Meghan.

Am aplicat toată dantela pe rochie și pantofi”, spune ea despre munca depusă la rochia de mireasă Alexander McQueen purtată de Kate Middleton.

Kate a venit de câteva ori.
Era foarte drăguță. Era încântată de rochie și emoționată pentru ziua cea mare
”, spune Chloe, care a studiat la prestigioasa școală de broderie École Lesage din Paris.

În ceea ce privește rochia de mireasă purtată de Meghan, Chloe a fost responsabilă să brodeze pe voal flori cu semnificație, precum maci de California, spice de grâu și alte flori care reprezintă Commonwealth-ul.

Ai senzația că orbești după aproximativ o oră de lucrat la un material alb, pe care coși cu ață albă”, spune Savage despre procesul de brodat pe tule din mătase.

În afară de nunțile regale, Savage a lucrat pentru teatru, TV și piese vestimentare couture pentru diferite case de modă, printre care Balenciaga și Victoria Beckham.
Creațiile sale au apărut în filmele Harry Potter, dar și în filmele James Bond.

Înainte de pandemie, Chloe a fost curator pentru colecția de peste 40.000 de piese textile cu semnificație istorică din cadrul The National Trust din Marea Britanie. 

Din păcate, a pierdut treptat toate aceste surse de venit de când Marea Britanie a intrat în carantină, în luna martie.

A fost nevoită să-și închidă atelierul de brodat numit Chloe Savage Embroidery Studio, să-și concedieze ucenicii și să ia un împrumut de 25.000 de lire oferit de guvern pentru a ajuta micile afaceri pe perioada pandemiei.

Împrumutul i-a ajuns numai pentru a plăti chletuielile de elctricitate, materiale și ultima tranșă de chirie a studioului. 

Singura sa sursă de venit a rămas vinderea kit-urilor de broderie, din care câștigă în jur de 200 de lire pe lună.
A fost nevoită să se mute cu părinții săi.

„Suntem în situația de a nu avea cu ce să ne plătim facturile, pentru prima dată în viață”, a spus Savage. Însă există o rază de speranță pentru Chloe. Prietenii săi au creat o pagină GoFundMe pentru a strânge banii necesari astfel încât Chloe și familia ei să facă față acestei perioade dificile.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod