Președintele României, Klaus Iohannis, poartă costume Alexandru Ciucu

Președintele României, Klaus Iohannis, poartă costume Alexandru Ciucu în cadrul vizitelor oficiale. Designerul român îi creează președintelui ales vestimentații pe măsură, în atelierul său din București, pe baza tehnicii de croire moștenită din generație în generație, respectând tendințele actuale și folosind materiale de cea mai bună calitate.
„Imaginea vestimentară a unei persoane publice reprezintă, în general, o mare responsabilitate pentru un designer, dar, când este vorba chiar de președintele țării, răspunderea crește exponențial. Acord atenție tehnicii de croire, pentru ca ținutele domnului președinte să îi vină perfect. Un costum Alexandru Ciucu este croit integral manual și fiecare detaliu este tratat cu atenție, așa cum se făcea odinioară, ținând însă cont de tendințele actuale în materie de țesături și modele.
Este nevoie de aproximativ 80-100 de ore de muncă de înaltă calificare pentru a executa un costum în standardele Ciucu. Materialele selecționate pentru un astfel de costum provin de la cele mai vestite țesătorii din lume, aceleași pe care le găsim, spre exemplu, și pe Savile Raw în Londra. La toate acestea se adaugă faptul că fiecare costum este personalizat cu numele întreg al clientului”, declară Alexandru Ciucu.

Designerul Alexandru Ciucu realizează, de altfel, și vestimentațiile Primei Doamne, Carmen Iohannis.
Creațiile sale au fost purtate până acum de Prima Doamnă la recepția oficială a Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la București, la două evenimente organizate la Roma, unde președintele României, Klaus Iohannis, a fost primit de omologul său italian, Sergio Mattarella, precum și la recenta vizită de la Vatican.

Alexandru Ciucu a dezvoltat conceptul de vestimentație masculină la comandă la cel mai înalt nivel în România, având la bază o bogată experiență în designul de costume și o tradiție a familiei de 75 de ani în sfera croitoriei.
Designerul a lansează în fiecare an colecții de costume masculine de tip business, leisure și ceremonie, precum și costume de damă de tip business și ceremonie. Alexandru Ciucu este, din 2010, furnizor al Casei Regale a României, iar, din 2012, creator al costumelor Principelui Albert de Monaco și ale Regelui Simeon al Bulgarilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod