Donatella a anunţat că Versace nu va mai folosi blana în colecţiile sale: 'Nu vreau să ucid animale pentru modă'

Donatella Versace, designer şi vicepreşedinte Versace, a anunţat că celebra casă de modă nu va mai folosi blana naturală în colecţiile sale.

Aceasta este de părere că blana nu ar mai trebui să fie considerată o materie primă în lumea modei. "Blană? Am renunţat la ea. Nu vreau să ucid animale pentru modă. Nu este corect", a declarat Donatella într-un interviu pentru publicaţia The Economist.

Până de curând, Versace a inclus blana în multe dintre creaţiile sale. Revelaţia Donatellei pare să fie una recentă, pentru că brandul nu apucase să scoată de pe site-ul oficial produsele din blană naturală la momentul publicării interviului.

Donatella Versace nu este singurul designer care consideră că blana nu este necesară în lumea modei.

În luna octombrie a anului trecut, Marco Bizzarri, preşedintele casei de modă Gucci, a declarat acelaşi lucru. "Credeţi că folosirea blănurilor în ziua de azi este ceva modern? Eu nu cred că este modern şi acesta este şi motivul pentru care am decis să nu mai facem asta. Este demodat", a declarat Bizzarri.

Designerul Tom Ford, care este vegan, a anunţat de asemenea că are planuri de a limita folosirea blănurilor naturale în colecţiile sale. "Nu sunt încă pregătit să renunţ complet la blană.
Cu toate acestea, în prezent am limitat blana în colecţiile noi şi ne orientăm către subprodusele din industria alimentară, ceea nu sună prea sexy"
, a declarat Ford.

Numeroase vedete s-au declarat împotriva folosirii blănurilor naturale. 30 de vedete din Marea Britanie, printre care şi actriţa Judi Dench, au semnat o scrisoare deschisă adresată guvernului Regatului Unit al Marii Britanii prin care solicită interzicerea importului de blană. În luna septembrie a anului trecut, actriţa Pamela Anderson, o vegană convinsă, i-a scris starletei Kim Kardashian, care poartă des creaţii Versace, cerându-i să renunţe la blană.
"Ştii că te iubesc. Poţi fi un erou pentru animale şi un exemplu pentru toţi fanii tăi minunaţi", a scris Pamela.

Foto: Hepta

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod